vanda cruising

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja jaketin, 12.8.2008.

  1. Plaaf

    Plaaf 1st gear

    No sittenhän meitä on kaksi.. Aina olen jenkeistä tykännyt ja tulen tykkäämään, mutta silti ajelen Cruisinkeihin pyörällä mielummin, kun sen kanssa tulee aina muutenkin ajettua. Ei vie tilaa keneltäkään ja saa nopeasti parkkiin.

    Minusta täällä mahtuu olla kaikki sekasin ihan hyvin ja en näe sitä nyt niin pahana jos tulen käymään jenkkicruisingeissa Japanilaisella pyörällä.. Mahtuupa ne jenkitkin hyvin euroautojenkin joukkoon. (Ja tämähän on vain minun mielipide)

    Suomessa kaikkien harrastajien kannattaa kiltisti vetää yhdessä sitä köyttä eikä aina erikseen. Eiköhän niitä vastustajia ole ihan tarpeeksi muuallakin. Nyt meni ihan offiksi koko homma, mutta piti kirjotella, kun vauhtiin pääsi.
     
  2. herrakani

    herrakani 1st gear

    Tän mä muistan. kuski oli kännissä ja suditteli kaasujen kans. Ite olin tapahtuneen aikaan 10v ja luin siit veekasista. Kiersin toki näyttelyitä ja street raceja isäni kanssa jo.
     
  3. herrakani

    herrakani 1st gear

    Ihan ok, kiitos kysymästä.
     
  4. herrakani

    herrakani 1st gear

    Niinkuin toisaalla sanoinkin, joo, kaaduit, mutta vauhti ei onneks ollu kävelyvauhtia kummempi. Varovaisemmin ens kerralla.
     
  5. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Eli vauhti pois vaikka pallot palaisikin, parkkiksella ajellaan ihan hissukseen eikä suddata ja jalankulkijat ei hypi autojen edestä siinä suoralla ja vanhemmat vahtii kersojansa. Onks sit kaikila hyvä mieli?

    Plaaffille nostan hattua että reilusti myönsit homman menneen yli ja tosta voi jokainen vähän oppia ja muistaa että rajansa kaikella. Hienon (ja vaarallisen) näköistähän ne vauhtiburnikset on, mutta toi paikka ei siihen oikein sovellu ja porukkaa liikaa tien reunoilla.
     
  6. superB

    superB 1st gear

    Vanda cruising alkaa olla siinä iässä että on jo liian julkinen.
    kauanko kesti ennen kun Helsingin jäähallin parkkipaikka suljettiin kun paikalle kertyi liian innokkaita ”harrastajia”.
    ajan myötä paikalle alkaa ilmestyä ”harrastajia” jotka haluavat nähdä jotain. jos heille ei tarjota mitään niin suurin osa ei enää tule paikalle.
    ei tuolla kauppatorilla löydy samanlaista ihmismerta kadunvarrella odottamassa jotain. no on sielläkin joku jo yrittänyt polttaa renkaita. onko muuten tienpinta ainoa syy miksi siellä ei polteta kumia. samoja autoja jotka polttaa kumia muissa tapahtumissa näyttää kyllä käyvän torilla.
    Espoon cruising on vielä sen verraan uusi ettei nämä ”harrastajat” ole löytäneet sinne. mutta jos sielläkin aletaan käyttäytyä kuten Vantaalla niin eiköhän sinnekin ilmesty näitä katsojia.
    Porvoo on jo menossa samaan suuntaan kun Vantaa, valitettavasti.
    ainahan tapahtumissa on kumia poltettu mutta nyt alkaa touhu mennä jo shown puolelle.
    onneksi on tulossa pitkä kylmä talvi niin naapuristo unohtaa metelin ja savun.
     
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Kävikö pahasti? Videolla näytti siltä että pyörä kärsi ainakin...

    Tää on totta, em. porukka harrasti myös sitä autojen ja ihmisten keskellä sudittelua... Väittäisin silti että Tiksissä ei ole noin paljon kärytelty kun nykyään, vaan ne sudittajat on ollut joitain satunnaisia tapauksia.
     
  8. MaxHeadroom

    MaxHeadroom Gearhead

    Voi perseidien tähtiparvi.
    Just tämänkertainen Vanda sliding piti sitten jäädä väliin, kun siitä tämmönen kärhämä synty. Yleensähän siellä on ollut niin harmoonisen rauhallista, että ei jaksanut kaivaa kinneriä pressun alta pois...
    Kait siellä vielä lokakuussain kokoonnutaan, nythän lisäohjelmana voi olla jokin lajienvälinen paneelikeskustelukin.. :p
     
  9. jaketin

    jaketin Gearhead

    Tuo sikapoljenta oli hauskaa katsottavaa jo 80 luvulla porkkalankadun aikoihin.. Onkohan meistä tullut jo vanhoja, kun nyt sitä paheksutaan :poff:

    parkkialueella ei sitten polteta kumia :soosoo:

    Jokainen ottaa sitten vastuun itsestänsä siellä tien varrella. Tosin, jos auto lipsahtaa yleisöön, kuski siitä joutuu vastuuseen, vaikka kuinka lähellä/kaukana yleisö seisoisikin..

    Olen kyllä ihmetellyt, että yllättävän rauhassa ollaan saatu kokoontua. En tiedä miten hyvin tuo meteli kuuluu sinne lähimpiin asuin taloihin. Poliisit jonkun verran käyneet paikalla, mutta ei runsain joukoin (vielä? ) Ei kait sitten häiritse???

    Plaafille: Oot hullu , joku ruuvi löysällä, kuin noin ajelet :eek: :poff: Luultavasti et kärsinyt lipoista pahemmin, korkeintaan kosmeettiset vauriot pyörälle ja ylpeys sai kolauksen??
     
  10. herrakani

    herrakani 1st gear

    Siinä lähimmissä taloissa näyttäis olevan nestemäisten ja jauhemaisten nautintoaineiden käyttäjien arkistointipaikka. Kauemmin seudulla asuneet voinevat korjata jos olen väärässä. Itse asun siinä Kehän Helsinginpuolella, Cruisingit kuuluu hyvin, tuoksuu hyvin mutta häiritsee vähemmän kun pakoputkiviritteinen moottoripyörä poliisit perässä kehällä. Tai joku radanhoitojuna. Tai ne narkkarit siinä Kuninkaalassa.
     
  11. mercakungen

    mercakungen Gearhead

    Mielenkiintoista keskustelua aiheesta mutta jotain oleellista on jäänyt huomaamatta, nimittäin laki. Vaikka kuinka äänestäisimme kuminpolton olevan ok, niin siitä ei tule sellaista lain silmissä.

    Jokainen kantaa vastuun teoistaan... Mitäköhän tämä käytännössä tarkoittaa? Vakuutusyhtiö maksaa? Ehkä. Vahingon sattuessa kyseessä on törkeä liikenteen vaarantaminen ja sitä rataa... Mahdolliset henkilövahingot tuovat oman mausteensa asiaan. Siinä sitten ponnataan vastuun kantaminen.

    Asiahan on niin, että kukaan ei voi taata, että kuminpoltto on hanskassa, ei kuski, katsojista puhumattakaan.

    Kuminpoltto kaikissa muodoissa tekee hallaa tälle niin mukavalle parking-tapahtumalle.

    Nautitaan tapahtumasta niin kauan kun se on mahdollista...

    T: Matti
     
  12. rb

    rb Double Gearhead

    Samaa minäkin tässä nyt hivenen ihmettelen.

    Kaikkihan me on oltu joskus nuoria. Tehty kaikki mahdolliset kolttoset ja mopoikäisinä oltu kuolaamassa kun isot pojat on kokoontunut johonkin jenkeillä ja toivottu että joku poistuessaan pistää pallon palamaan.

    Nyt täällä palstalla oma väki jeesustelee että eihän tällainen toiminta kuulu asiaan, vaikka se on aina kuulunut!

    Että kuka tässä nyt loppujen lopuksi on väärässä paikassa!!!

    Anteeksi provosoiva sävy, mutta miettikää nyt kaksi kertaa ennen kun pahoitatte mielenne.

    Paikoillaan tehdyssä kumin poltossa tuskin kukaan on kenellekkään mitään vaaratilannetta aiheuttanut.
     
  13. VSOP

    VSOP Gearhead

    Jeesustelua tai ei, mutta yhdestä asiasta kaikki täällä varmaan voivat olla yhtä mieltä; lainsäätäjän ( sen koulukiusaajan luonteella varustetun virkamiehen) eikä myöskään lainvalvojan etu ikinä ole tainnut olla sama kuin autoharrastajan etu. Tässä maassa on aina yritetty laittaa kapulaa harrastajan rattaisiin ihan ministeritasolta kyläpoliisiin ja viela kaikki muut nuljupumput siittä väliltä. Jos nykyinen ajokortiton aivopieruja tehtaileva bingoemäntä/liikenneministeri haluaa lähes kriminalisoida työmatka-autoilunkin, niin mitäs luulette tykkäävän harrastuksestamme ? Paljonko on tullut Trafilta lämmintä auttavaa kättä harrastajalle.. lisää direktiiviä ja sanktiota ja rahaa palaa ihan muuhun kuin esim. harrasteautorekisterin aikaansaamiseen. Mitkään vihervasuritkaan ei edesauta harrastusta. Ei me kovin kaukana olla lainsuojattomista, joten ei mielestäni kannattaisi "kusta omiin muroihin" siten, että tämäkin tapahtuma johtaa joihinkin sanktioihin... mitä se voi pahimmassa tapauksessa tehdä. Muutaman ihmisen henkselinpaukuttelusta kärsii sitten useampi sata ihmistä pelkästään Vantaa Cruisingin osalta, mutta kait se sitten on niin että muutaman uhoilut on tärkeämpää ja muut ovat vaan jeesustelijoita. En ole burnausta vastaan, mutta Vantaalla on mennyt överiksi, onko se niin vaikeaa ymmärrettäväksi ?
     
  14. kaierkki

    kaierkki Gearhead

    Sorry
    Koodi:
    
    
    ot, kun mielestä siellä oli taas tosi paljon hienoa kalustoa liikenteessä ;)
     
  15. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Samaa mieltä, överiksi on mennyt ja on enää ajan kysymys että jotakin ikävää tapahtuu tai Cruising kielletään ainakin Heurekalla.
    Kannattaisi vähän ruveta miettimään...turhaa valittaa sitten kun ne omat murot maistuu kuselta :soosoo:
     
  16. Rule34

    Rule34 1st gear

    Jos nyt vähän kusasisin omiin muroihin(ei ole niin kuivia). Vähemmän purnaamista, enemmän Burnaamista :eek:
     
  17. ata

    ata Gearhead

    Ainakin se Hesarin jutussa ollut poliisin kommentti oli aika positiivinen ja asiaa ymmärtävä.

    Tuolla on tullut käytyä monta vuotta ja hienoja autoja on siellä aina nähty, olen käynyt muutaman kerran paikalla euroharrasteellanikin, tosin silloin ajanut sen sinne johonkin vähän sivummalle. Itse olen yleensä kierrellyt vain siellä parkkiksen puolella autoja katsellen ja tuttujen kanssa jutellen, enkä ole sitä kuminpolttoa seurannut oikeastaan ollenkaan, ihan vain satunnaisesti. Joskus on pikkuisen siinä suoralla kaasujalkaa painanut itsekin, mutta ei läheskään joka kerta edes yhtä kertaa... sinänsä ymmärtää että hauskaahan se on... mutta mieluummin sitä vain kokoontuu katselemaan ja juttelemaan jos valita pitäisi.
     
  18. rb

    rb Double Gearhead

    Okei...

    Itse en päässyt paikan päälle, joten en osaa kommentoida paljonko nyt tässä burnis asiassa on liikaa, mutta vaatiko tämäkin juttu nyt jonkunlaisen EU-direktiivin, että muntako kumin polttoa esim tunnin aikana olisi suotava??

    Jos nyt niitä peikkoja on tämän asian ympäriltä kaivettava, niin malttakaa vähän niitä kiihdyttelyjä siinä kadun pätkällä, koska siinä hommassa on jo oikeasti omat riskinsä...
     
  19. Zapp Brannigan

    Zapp Brannigan 3rd gear

    Mielestäni tuo jonnin joutava turinointi ja parkkeeraaminen on lähtenyt ihan lapasesta. Ennen vaan pysähdyttiin parkkipaikalle, käytiin kusella ja ehkä kyseltiin kuka on mukana ja miksei ole, sitten taas kylille ajelemaan. Nykyään vaan ajetaan auto parkkiin ja jauhetaaan pastaa, jonka jälkeen lähdetään kattomaan kympin uutisia. Miettikää nyt vähän paikallisia lapsiakin, missä ne skeittaa ja dokaa kun hyvä parkkis on täynnä amerikan romuja. Eikö kukaan ajattele lapsia!! Mun mielestä tota järjetöntä parkkeeraamista pitäis vähän rajottaa. Kohtahan Vantaan kaupunki laittaa sinne parkkeerauskiellon klo 19 jälkeen. Missäs sitten kokoonnutaan? Ei o Vantaalla enää paikkaa sitten. Voisitte himo parkkeeraajat vähän miettiä näitten parkkinkien tulevaisuutta, perinteinen harrastaja joutuu kohta kusee housuun kun ei saa parkkipaikalle mennä ja se murolautanenkin on jo täynnä niitten sudittelijoiden jäljiltä.
     
  20. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

     

Kerro tästä muillekin!