vanhan pakun maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja urho3, 16.9.2012.

  1. urho3

    urho3 Gearhead

    Elikkä kyseessä vanha paku joka maalataan sisältä ja ulkoa uudestaan.
    pohjamaalina käytän tikkurilan gpl-s pohjaväriä joka saa toimia myös hiontavärinä. Mikähän nyt olisi kohtuu hintainen maali,täyttävä,kestäisi myös uv-säteilyä ja pesuaineita.oma käsitys on että se pitäis olla 2-k väriä. Löytyykö esim tikkurila tai teknos teollisuus maaleja jossa olisi myös kiiltoa.Tuntuu vaan että nuo autovärit on aika kalliita kyseiseen vessaan. Nimim temalac hidas kuivumaan eikä kestä ohenteita.
     
  2. SamiL

    SamiL Gearhead

    Lankkuaitamaaleille ei oikein osaa ennustaa kestävää lopputulosta. Katsoitko jo tuolta? www.automaalit.net
     
  3. capri30S

    capri30S 1st gear

    Esim. PPG:n raskaankaluston maalia, delfleet sarjaa. On ihan perus liukkarimaalia 2k. Ostin 3 litran pöntön kesällä, kovettimineen ja ohentimineen, niistä tuli yli 5 litraa maalia ja maksoi vissiin jonkun 140e.
    Ja kiiltää komeesti..
     
  4. karppuli

    karppuli 1st gear

    Teknodur 90 polyuretaani pintamaalilla itse maalannut useamman auton. Kiilto on ihan hyvä, tullut myös vedettyä 2k akryylilakka maalin päälle niin tulee kiiltoa ja kestoa vielä lisää. Tikkurilalta löytyy vastaava tuote en vain muista merkkiä
     
  5. Hai

    Hai Double Gearhead

    Temadur
     
  6. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Tikkurilaa ja Teknosta on helppo verrata kun samat tuotteet löytyy molemmilta, toinen vaan alkaa Tema ja toinen Tekno :D Esim juurikin Teknodur/Temadur
    Itse maalaisin Tikkurilan Duasolid 50-maalilla. Maalaan töissä tuolla maalilla suomalaisen metsäjätin kaivoskoneita. Luulisi kestävän käyttöautossakin ;)
    Tässä maalissa kiilto tehdään kovetteilla, kannattaa kassalla pyytää oikealla kovetteella että saa mahd. kiiltävän.
    Hintaa 6 litralle maalia, 3 litralle kovetetta tulee n.100€
     
  7. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Ja lisätään nyt vielä jos jotakuta kiinnostaa, niin pitäisi olla vielä ympäristöystävällisempää kuin epoksi tai polyuretaani. On jotakin uudenlaista ainetta nimeltään oksraaniesteri...
     
  8. urho3

    urho3 Gearhead

    Missähän hintaluokassa nuo tikkurilan tai teknoksen tuotteet on?
    Ja minkähän kokoisessa purkissa niitä myödään,paikallisessa maalikaupassa jossa tikkurilan tuotteita myydään,tuntuu että on tainneet saada turhan isoja päiväannoksia niitä oksraaniestereitä...
    Onko käsitystä paljon maalia menisi sisältä ja päältä maalaten, jos paku on 4m pitkä eli pikku paku.
     
  9. smuige

    smuige Gearhead

    Temadurille ääni täältä, täyttävä, älyttömän helppo maalata ja kiiltää hyvin. Myydän muistaakseni 1,3 tai 10l astioissa, 3l ei kyllä riitä jos pitää sisältäkin maalata, joko 10 ämpäri tai 3+3 ja tekee jonkun aistikkaan 2-väri toteutuken. Temaduuria saa todella hienoissa metallisävyissä.
     
  10. urho3

    urho3 Gearhead

    Niin sitä kaks väriä itekkin ajatellu,katto ois helppo maalata erikseen kyljellään,kun kori on ihan hylsynä ja kaatoraudat on tulossa.
    Niin mikä se sävy nyt olisi,alkuperäinen on hiekan värinen,sais pussihousu miehet slaagin jos menis muuttamaan.
     
  11. DX

    DX Double Gearhead

    PPG fleetti ei oo lähihistoriasta mulle tuttu, mutta yleensä 3 litralla ylimaalaa kepeesti pikkupakun,
    ainakin Standox fleetin kiintoainepitoisuus on aika suuri.

    Toi tosiaan on aika komiaa tavarata ja on tosiaan normi 2k autoakryylia,
    ei roikahda normikalvoilla jos ei selkeesti toheloi, mutta silti siliää helposti ja kun automaalista on kyse niin kiiltääkin komiasti, vai olisko edes kovin liioiteltua sanoa: loistavasti.

    Etten ehkä muutaman kympin takia ei kannata nuukailla jos nättiä pintaa haaveilee.
     
  12. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Kyllähän nuo teollisuusuretaanit kiiltää, mutta ongelmana onkin että miten kauan. Varsinkin tummissa (sininen, punainen ym) kiilto kyllä häviää melko nopeasti. Vaatis lakan päälle ja sittenhän ollaankin jo kunnollisten maalien hinnoissa.
    Jos valkoisella vanhan pakun maalaa saattais täyskiiltävä tema/tekno/normaduuri mennä ihan hyvin, riippuu vaatimustasosta.
     

Kerro tästä muillekin!