Raiskasin Bedfordin...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Buddy, 10.1.2010.

  1. Buddy

    Buddy 1st gear

    Bedrod joutui muuttamaan tallia tällä viikolla joten ropaus jatkuu uusissa tiloissa. Suunnitelmat muuttuvat myöskin koko ajan ja pellin määrä lisääntyy. Vaneripinta tulee näillä näkymin olemaan enää ikkunankehyksissä sekä takaseinän yläosassa. Muut pinnat ovatkin sitten maalattua peltiä tai viilutettua terästä. Listoitukset tulevat olemaan mäntyä. 8) Pistän kuvia kun kori ja ovet ovat pellitetyt...:D
     
  2. Buddy , siulla on varmaan ainoa auto jonka puurakenteet on päällystetty pellillä ja peltirakenteet puuviilulla :D

    Jatka hyvää työtä , joko se ensikesänä liikkuu jotta näkis jossain tapahtumassa?
     
  3. Buddy

    Buddy 1st gear

    Komposiittirakenne nääs... :eek:
    Juu, mä olen vähän erikoinen persoona ylipäätäänsäkin mut psykiatrin mukaan en ol kuitenkaan ihan umpihullu. :D
    Kiirus tulee jos meinaan Forssan piknikkiin keretä saamaan valmiiks mut yritetään sinne... :D
     
  4. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    No nytpä on lähettävä Forssaan ensi kesänä muutaman vuoden tauon jälkeen. :D
     
  5. Buddy

    Buddy 1st gear

    Hytin takaseinän pellit on koht valmiit. Perkel niist kulmapaloist tuli roisin näköset ku näillä taidoilla en edes yrittäny tehä niitä ilman leikkelyä ja hitsaamista. Tollases kanttiautos on ihan käsittämättömän pyöreitä muotoja kun oikein tarkemmin tutkailee. Onko tääl joku englanninpyöräguru jok vois rullata ovipellit? Nekin on niin kuperat etten satavarmasti onnistu niitä muotoilemaan ilman että niistä tulee muotopuolet. Mun englannipyöräkin on ihan perseestä. :(
     
  6. hara64

    hara64 1st gear

    mites rojekti etenee?
     
  7. Buddy

    Buddy 1st gear

    Pikkuhiljaa. Ovia tein koko kesän. Tyhmästä päästä saa kärsiä koko kroppa nääs kun olisin tehny puuosat heti kunnon puusta niin en olisi joutunu niitä viiluttamaan. Ikkunamekanismit toimivat jo aikas hyvin. Kaikki on niin vaikeeta kun on otettava huomioon mahdollisten myöhemmin ilmenevien vikojen korjausten mahdollisuus ettei käy niin että ikkunarikon sattuessa joutuu hajottamaan koko oven. Tein irrotettavat sisäpellitykset oviin. Ovipahvisysteemit tein myös uudestaan. Niihin tulee puiset yläosat, pellistä väännetyt osat veivien alle sekä koivuklapeista veistetyt käsinojat. Sisustan väritys ja kuosi muuttuu mustaksi nahka/kangasverhoiluksi. Ruskeaksi petsatut puuosat sopivat siihen paremmin kuin aiempaan beige/mustaan.
     
  8. Buddy

    Buddy 1st gear

    Eilen Tuli kiinnitettyä hyttiin takakulmat. Ne ovat peltiä. Rumat itetehyt mutta näin muutenkin kroponikkaroimassa värkissä ihan kelvot. Ovet ovat osiltaan valmiit mutta pintakäsittelyiltään kesken. Ovien puiset yläosat ovat muuten valmiit mutta ulkopuolelle tulee sävytystä koska ovatten nyt tylsänväristä koivua. Lavaan on tehty U-palkista runkoranka. Vähitellen valmistuupi Bedrod...
     
  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Miten Buddy niiden lupa-asioiden kanssa kävi vai onko vielä käynyt mitenkään?
    Onko sulla jossain kuvia kun tuo Kuvabloki ei nykyään toimi.
     
  10. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mulla on ny hytti jossa on Bedfordin tyyppikilpi. Ei kuulemma tarvii lupia jos hytti on kanta-auton kaa saman tehtaan tuote. Kolmesta katsastustoimistosta kysytty asia. Kysyin myös että haluatteko nähdä hytin projektivaiheessa yms. mutta eivät halunneet. Sanoivat että tuo sitten koko värkki kun on valmis.
    Mulla tais mennä kuvablogin mukana kaikki projektikuvat mutta voishan niitä alkaa räpsiä tästä eteenpäin...
     
  11. t.t.tammi

    t.t.tammi 2nd gear

    Oliko nykytilanteesta kuvia jossain nähtävillä?
     
  12. bootsi

    bootsi Gearhead

    Vuosi on kulunut... onko mitään tapahtunut?
     
  13. 12345678910

    12345678910 Gearhead

    Asiaa liipaten:

    Tossa tuli talouteen Bedford OL BC -hytti runkoineen, konekin olis (joutilaan myydä asti).
    Mutta jos jonnii "hieman modernimman" tekniikalle sen tekisi.

    [​IMG]
     
  14. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Täällä odotellaan malttamattomana tilannepäivitystä.
     
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Hups. Tästäkin mukavasta aiheesta on kulunut toistakymmentä vuotta. Kävi mielessä, että kun mun autotarpeet muutaman vuoden päästä muuttuvat, niin tuo pikkuisen kukkiva ja vähän paikkailtu F-150 voisi jatkaa harrasteautona elämää. Tekniikka on "ihan tikissä".

    Saiskohan tommosen 80-lukulaisen päälle rakentaa jonkun vanhan kuorma-auton hytin plus pienen puulavan? Lava varmaan on luvallista, mutta mihin tämä Bedfordin uudelleen hytitys päätyi? Pykäläviidakkoon?
     
    12345678910 ja MJF tykkäävät tästä.
  16. Muistaakseni jossain vaiheessa tuli kielto, että korinvaihdossa pitää olla saman mallisarjan kori tai jotain sinnepäin. Silloin loppui rantakirppujen rakentelu jne. Olisko ollut sama tässäkin?
     
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ok. Täytyypä käydä konttorilla (minne en muuten mielelläni mene) kysäisemässä, mikä on päivän tilanne säännöissä. Avoksi kuitenkin saa muuttaa kaarien kanssa. Hmm. Jos kuorii tarpeeksi alas ja sitten lisää kovan katon...
     
  18. peto

    peto Gearhead

    Rungollisiin ja pohjalevy rakenteisiin saa vaihtaa ja on kokoajan saanut mallisarjan ulkopuolisen korin vaihtaa kunhan on hakee sille hyvin perustellun poikkeusluvan.

    Itsekantavalla korirakenteelle oleville ei saa tehdä mallisarjan ulkopuolisia korinvaihtoja. Tämä sääntö tuli voimaa, että saatiin valtoimenaan rehottava korivaihto bisnes lopetettua.

    Toinen yleinen ei paikkaansa pitävä väite on, että EU esti rantakirppujen tekemisen. Kyllä se talouslama, kanta-autojen vanheneminen, lupakäytäntöjen muuttuminen tiukemmaksi, yms. lopetti niiden rakentamisen, ei EU tai rakentamisenkielto.
     
    12345678910 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  19. muulivaunu

    muulivaunu 1st gear

    Tuli niihin uusiin sääntöihin pieni helpotus, ei kylläkään tässä tapauksessa vaikuta juurikaan
     
    12345678910 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!