WinALDL ei saa tietoja auto käynnissä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja KaapoLöllö, 8.10.2008.

  1. GMies

    GMies Gearhead

    Tähän väliin kysäsen, että saako sinne näytölle mahdolliset Koneen (ECM) ja ABS häiriökoodit?
     
  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Laita se jumpperi asentoon NORMAL eli jompi kumpi niistä ylemmistä vaihtoehdoista (ota pois kokonaan tai vain pois käytöstä).

    http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img1566925.jpg

    http://w1.601.telia.com/~u60113744/soft ... inaldl.htm

    1227477 boxi ei tarvitse resistoria vaan datan pitää tulla ulos sellaisenaan.

    Lataa WinALDL sivustolta UUSIN versio 1.09f January 13 2007 ohjelmasta (sillä mukana tulleella levyllä on joku ikivanha joka ei toimi kaikissa tietokoneissa).

    Voit myös kokeilla mitata sitä dataa suoraan ECM boxin navasta A8 = E-napa ALDL pistokkeella ja laita vielä maadoitus (=napa A) suoraan moottorin maapisteeseen...mielellään vieläpä siihen samaan johon ECM itsekin maadoittuu...

    Tuolla kuva kytkentäkaaviosta -> Astron kaavio

    Mulla on tuo sama kaapeli ja kaikki data tulee ulos ongelmitta 1227477 boxista -89 ja -91 pikkareista autojen nopeutta myöten.
     
  3. janiluo

    janiluo Gearhead

    Mä en ymmärrä mistä täällä nyt kytkennöistä keskustellaan mutta sivuan aihetta kysymyksellä.

    Kytkin äsken WinALDL:n USB kaapelilla Pickuppiin´89 Fleetsideen (4.3V6) ja aluksi tietoa tuli niukasti vain muutamaan riviin mutta kun vaihdoin sieltä configuraatiosta 2400Baud -> 4800Baud:iin niin johan rupes tietoa työntämään jopa moottori käynnissä.
    Mitään vikakoodeja ei tullut mutta tuo "knock_cnt" näytti nollaa koko ajan.
    Mitähän sen pitäisi näyttää kun se on ok? Tyhjäkäynti on välillä ontuvaa tai saattaa yhtäkkiä sammua varsinkin lämpimänä.
    :odroll:
    - Jani -
     
  4. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Miulla on kyllä se uusin versio ja yhteyen nopeus on sen 4800 ja pinni on normaalissa... :odroll: Tuota vois tietysti kokeilla et survois sen suoraa sinne ECM:n kiinni..
     
  5. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tuo KNOCK CNT pitäisi näyttää mahdollisimman pieniä lukemia...mutta kyllä niitä sinne pakostakin tulee jonkun verran ajossa,kiihdytyksissä tulee ainakin.

    Sehän vain laskee niitä koneen nakutustunnistimen antamia pulsseja aina kun kone kilistää vähänkin...tollanen laihalla käyvä ruiskumoottori kilistää aina vähän ja se on ihan normaalia.

    Huonoon tyhjäkäyntiin voi olla syynä takerteleva/likainen IAC-solkku ja tukkeutunut kanava jossa se on...uusi maksaa n.60 eur jos tarvii uusia.
    Se koko TBI on helppo nykästä irti sieltä ja pöydälle kunnolla putsattavaksi...usein auttaa ihan sekin.

    En yhtään muista noita WinALDL ohjelman asetuksia olisiko siellä vielä joku asetus mitä muuttaa...helppohan ne on tosin kokeilla läpikin.
     
  6. kira

    kira 1st gear

    Herps,

    Ihan aluksi haluaisin... Joo Audimies voi ottaa nenästään pois sinne mahdollisesti joutuneet herneet. ;)

    Mutta asiaan. kaapelin speksiläpyskää tutkimalla huomasin siinä olevan kaksi "normaaliasentoa" ja kaapelissa on yhdistetty nastat 'E' ja 'M' yhteen?

    Tosiaan dataa pitäisi tihkua ulos ilman sitä "10k vastusta", mutta sitäkin jumpperin asentoa kannattaa kokeilla.

    Eli onko sinulla autossa kontakti nastassa 'M' (siis tuleeko johdin)?

    Ja sitä nopeusjuttua kannatta myös kokeilla, eli vaihdella nopeuksien 2400 ja 4800 välillä. Tämähän kannattaa muuttaa myös sen "FTDI:n ajurin" puolelta.
    En sitten tiedä miten WINALDL osaa komennella sita FTDI:n piiriä, mutta WINALDL käyttää datan lukemiseen kyseisiä nopeuksia ainakin vaiko-COM-portissa.

    - Kimmo
     
  7. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    En nyt osaa tästä sanoa onko siellä M:ssä mitää ja nuo nopeus asetukset ainakii miulla pitää olla sen 4800 tai ei saa koskaan mitään tietoja. Eikä WinALDL ainakaa miulla osannu vaihtaa sitä tietoo sieltä ajurilta.
     
  8. smuige

    smuige Gearhead

    selvisköhän tämän keskustelun alkuperäinen ongelma ikinä? mulla sama ongelma...
     
  9. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Ongelman selvis auton vaihdolla..eli ei. Mie koitin toisella ECM:llä ja yritin maadottaa ee cee ämmää suoraan koneeseen ja kaiken muunkin mahollisen tein, ei vaikuttanu mikään mihinkään!
     

Kerro tästä muillekin!