Kuorma-automaalit?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Toitsu, 24.6.2004.

  1. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Täälläkin jo aikaisemmin olleessa topicissa kehuttiin KA-maaleja. Mikä on halpa/kohtuullinen KA-maali? Paikallinen maalikauppias kauppasi mielestään edulliseen 90€/litra KA-maalia, joten taidan ennemmin maalata vaikka peltikattomaalilla.. :grin:

    Muistaakseni joku mainitsi jonkin kohtuullisen maalin hintaluokassa n.10€ / litra? Ei sen nyt ihan noin halpaa tarvi olla, mutta budjettimaalaus kuitenkin...
     
  2. Ford F350

    Ford F350 1st gear

    Justiin hain Dupont imron 700 maalia.2L maalia ohenne+kovete tulee 3l ruiskuvalmista.Maksoi alle 90eur.Tällä pitäis crew cappi maalata.
     
  3. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Niin, paikallinen myyjä sanoi että 90€/litra +ohenteet +kovettimet on halpa, joten olin oikeassa sanoessani sille että melkoisen ylihinnan yrität niistä kiskoa.. :grin:

    Nyt pitäs vaan halpis maali keksiä, kun ei viitsisi miranoolillakaan vetää..
     
  4. valsu67

    valsu67 1st gear

    Se peltikattomaali on hyvä vaihtoehto.n.10e litra.ja pysyyhän se talon katossakin,ni pysyy myös autossa
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    bbg.n Delfleet linja ja kuorma-autoihin tarkotettua ostin just viikolla. Jäi 13€ litra + kovettimet ja ohenteet. Ruiskutettava litrahinta jäi n 20€ litra. Väri oli taitettu valkea(peitti tosi hyvin)Valkea ja musta on kait halvinnat sävyt, muut pari euroa kalliimmat. Ja pintaa ei voi ku kehua!!
     
  6. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Mistä tuota bbg:tä voi/kannattaa pääkaupunkiseudulla kysellä?
     
  7. SamiL

    SamiL Gearhead

    Taitaa olla PPG....
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko PPG Delfleeting värivalikoima kuinka laaja? Saako sitä esim. GM:n alkuperäissävyinä?
     
  9. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Kävin hakeen litran PPG:n Defleet maalia, litran DP40 pohjamaalia(Kyllä, vedän thermoplastisen kokonan pois!), ohenteet ja kovettimet, yhteensä 90€. Tällä pääsen alkuun, eikä mielestäni ollut kovin kallis satsi. Lisäksi ohenteita ja kovetinta jää yli vielä n. 2 litraan pintaväriä. Juttua projektista tulee nettisivuilleni kunhan ehdin laittaa...
     
  10. juniorijussi

    juniorijussi 1st gear

    Itse ostin aikanaan sportsideen mustaa GM väriskaalan maalia PPG:ltä justiinsa tota Detfleettiä..Eli luulisi löytyvän..
     
  11. Grazy Ford

    Grazy Ford 1st gear

    delfleet väreinä saa nykyään jo aika moneen autoon suoraan oikean värin, mut joskus joutuu myös sävytys hommiin... helvetin kiva väri käyttää mut vaatii pienen treenauksen jos haluaa oikein näyttävän pinnan... delfleetin väreillä on taipumus tasaantua hetki ruiskutuksen jälkeen eli jos vetää heti pinnan joka näyttää hyvältä ja on sileä... tulee yleensä maalarin puumerkki eli valuma på finska... hyviä raskaankaluston maaleja on toista kymmentä eri merkkiä mut yleisesti niissä on huonompi väriskaala tarjolla kuin normaaleissa 2-komponentti maaleissa... t: työkseen näitä maalaileva...
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Delfleet värit ainakin täällä maksaa muistaaksen 25e-70e litra. musta 25e = halvin. hyviä värejä kalleimmat värit 70e pintaan löytyy punasista sävyistä joistakin. Jotkut punaiset pigmentit on kalliimia delfleet kartastossa kun automaali kartastosta ,mutta nekin pigmentit voi korvata halvemmilla pigmenteillä tosin sävy muuttuu hiukan ,mutta ei haittaa kun sopii kauppiaan kanssa mitkä kalliit pigmentit korvataan milläkin halvemmalla pigmentillä. Itselleen kun ottaa vielä muistiin ne niin ei myöhemmin tule paikkamaalauksissakaan sävy eroja.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    no minkälaista on jäänmurtajamaali?ja mitähän se maksaa?kerran luin jotain autorojekti juttua jossa kehuttiin että tämän parempaa maalia alustaan ei löydy..
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    tikkurilasta löytyy:
    [PDF] TEMALINE EP 500Tiedostomuoto: PDF/Adobe Acrobat - HTML-versio
    ... Hyvä tarttuvuus suihkupuhdistettuun alustaan. ♦ Erityisesti merimerkkien ja jäissä kulkevien alusten pohjiin, ns.jäänmurtajamaali. ...
    http://www.tikkurila.fi/pdf/ metallituoteselosteet/Temaline+EP+500.pdf
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    tuota tutkin kerran tuota ns. jäänmurtaja maalin speksejä että ei siinä muuta mutta pellin on oltava vähintään 5 mm paksua, maalipinnasta on saatava kertaruiskutuksella vähintään 0,7 mm paksu ja maalaus lämpötila piti olla vähintään 60 astetta.
     
  16. Mikey

    Mikey 1st gear

    Mitä merkitystä on pellin paksuudella?
     
  17. Pitu

    Pitu Gearhead

    "tuota tutkin kerran tuota ns. jäänmurtaja maalin speksejä että ei siinä muuta mutta pellin on oltava vähintään 5 mm paksua, maalipinnasta on saatava kertaruiskutuksella vähintään 0,7 mm paksu ja maalaus lämpötila piti olla vähintään 60 astetta."

    Koskas telakalla on noin lämmintä? Ei se laivalohko oikein uuniinkaan mahdu:: :wink:
     
  18. En maalari ole, mutta arvelisin maalin olevan niin "kovaa", että alustan taipuminen voi lohkoa maalipinnan? 5mm teräs ei hirvesäti boijaa, jos vertaa 0.7 mm autopeltiin :smile:
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Se on paskapuhetta ettei delfleettiä sais hyvin tasottumaan. Erillainen ruiskuttaa kun normaali akryyli ,mutta tulee lihavaa/tasasta pintaa! Delfleetin lakka on myös oikeissa olosuhteissa erinomainen lakka.
     
  20. naapukka

    naapukka 1st gear

    Koskas telakalla on noin lämmintä? Ei se laivalohko oikein uuniinkaan mahdu:: <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/wink.gif">

    Ehkä on helpompi lämmittää se maali, kuin maalattava kohde.

    Toi murtumishomma vaikutti ihan järkeenkäypältä selitykseltä pellin vahvuuteen..
     

Kerro tästä muillekin!