USA vaatimustenmuutokset (FMVSS)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja macce888, 19.12.2012.

  1. macce888

    macce888 1st gear

    Moi,
    Mulla on pienimuotoinen ongelma tuontiauton katsastuksessa.

    Auto on muuten täysin valmis suomen kilpiin, mutta tarvitsisin jonkinlaisin todistuksen FMVSS muutoksista 11/2002 – 03/2003 väliseltä ajalta.
    Eli onko USA autojen vaatimukset tai säädökset muuttuneet millään tavalla marraskuu 2002 ja maaliskuu 2003 välisenä aikana.

    Olisiko kellään tietoa asiasta tai voisiko auttaa minua?

    Autoni on valmistettu siis 11/2002, mutta otettu käyttöön vasta 03/2003. Tästä syystä Trafi vaatii että autoni täyttää 2003 USA vaatimukset ja haluaa siitä todistuksen.

    Koska autoni on valmistettu 11/2002 niin se täyttää sen hetken vaatimukset, mutta jos vaatimukset ovat muuttuneet 03/2003 mennessä niin kyseiset asiat pitää muuttaa autooni, mutta jos taas vaatimukset eivät ole muuttuneet niin auto heilahtaa kilpiin suoraan.

    Olisin todella kiitollinen jos tällainen tieto selville saataisiin ja pystyisitte minua auttamaan.
    Olen itse yrittänyt netistä etsiä, mutta tuloksetta.
    Sähköpostia on lähetetty niin Trafiin kuin myös suoraan USA:an FMVSS:lle sekä maahantuojalle (vielä ei ole kukaan vastannut).

    Kiitos jo etukäteen!
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Kokeileppas laittaa sähköpostia auton amerikan diilerille tai saman merkin edustajalle jenkeissä.
     
  3. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Jos sulla on auton rekisterointi papru niin sehan todistaa etta tayttaa vaatimukset, jos se ei tayttaisi niin eihan sita olisi saanut rekisteroityakaan, edellyttaen ettei oo rekisteroity kit-carina tms.
     
  4. NymiS

    NymiS Gearhead

    Tämä on niin että katsuri ei voi vaatia EU:n lakien mukaan auton käyttöönottopäivämäärän mukaista todistusta vaan kyseisen automallin/mallisarjan todistus pitää riitää.
    Esim. Ajoneuvo malli X täytää vaatimukset pitää riittää sille ajalle kun kyseistä autoa on valmistettu.
    Jos auto on valmistettu 2002 niin silloin 2002 vaatimustodistus pitää riittää, ja toiseksi eu lain mukaan katsastus mies on velvollinen hankkimaan auton valmistajalta vaatimustodistuksen ei asiakas !

    Tämän EU lain on suomen virkamiehet hyväksyneet ja eivät ole valittaneet siitä valitus aikana, silti täällä trafi toimii miten huvittaa...
    Lukekaapas Eur-lexiä siellä noi kaikki on kirjotettu suomeksi ja jos rahkeet riittää niin eu tuomioistuimeen vaan juttua tekemään.
     
  5. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead


    Laitatko vielä linkit noihin kohtiin. :odroll:
     
  6. Ck

    Ck Gearhead

    Off topic-
    Käyttöönottopäivän vaatimukset pitää täyttyä. Eihän tänä vuonna olis saanu edes uutta hiacee enää myytyä ilman trafin poikkeuslupaa kun auto ei täytä enää 2012 vaatimuksia. Näinollen siihen sovelletaan 2011 vuoden vaatimuksia. Ens vuonnakin niitä voi vielä olla autoliikkeissä myytävänä mutta ne on rekisteröity tänä vuonna.

    Otsikon aiheeseen liittyen, täyttääkö auto californian(carb) päästötason? Ts.onko konetilassa tai muualla autossa tarraa josta tämä
    selviää. Silloin ei tarvi mitään suurempia todistella vaan se riittää.

    http://www.trafi.fi/filebank/a/13397613 ... noista.pdf
     
  7. macce888

    macce888 1st gear

    Auto täyttää päästötasot, tämä varmistettu tarrasta konehuoneessa.
    Selvityksen pyysin ja seuraavat asiat pitäisi tarkastaa täyttääkö 2003 vaatimukset.

    Polttoainesäiliö
    Valaisimien asennus
    Turvavyöt
     

Kerro tästä muillekin!