GM 6.5td Vanit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Bomber#1, 27.12.2006.

  1. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    sulakerasiasta vaikkapa tämmöttis:
    [​IMG]
    ota sulakkeen takaa älä edestä :soosoo:
     
  2. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    ei taas näy viestit

    edit. näkyypä
     
  3. flstc

    flstc 2nd gear

    Mistäs tollasia löytää?
     
  4. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    oon tehny itse tota kokoluokkaa olevat peltihommat
     
  5. forssu

    forssu Gearhead

    Olikos lahdessa kellään vikakoodin lukijaa? Check engine valo palaa. Vai saako sen sammumaan kotikonstein? Varman pitäs kattoo jollaa PC härpättimellä pumpun ajotustakin kun ECM ja kaikkee vaihettu. Mutta lähti ekaa kertaa minun tallissa käyntii neljän vuoden ropauksen jälkee... osittainen työ voitto... 8)
     
  6. Speedy Gonzales

    Speedy Gonzales 1st gear

    GM:n mukaan pumpun ennakko muistaakseni 3,5 astetta, tarkastetaan se ajotusmoodi testerillä päälle kytkettynä, muutoin näyttää yleensä vähän suurempaa ennakkoa. Offsetti -0,25...-0,75, nämä ihan ulkomuistista, viisaammat korjatkoot...
     
  7. forssu

    forssu Gearhead

    Mikäs se testeri pitäs olla jos ostas oman?
     
  8. sbf

    sbf Gearhead

    No esimerkiksi snap on:in solus pro on helvetin laadukas ja hyvä mutta varmaan harrastehommiin aika kallis kertahankinta.
    Mitä mä noita pumppuja olen asentanu, niin testimoodi päälle ja säädetään decided ja actual timing samaan arvoon, minkä snap on ilmoittaa 0,0 asteeksi.
     
  9. Speedy Gonzales

    Speedy Gonzales 1st gear

    Ei taida noilla halvoilla testereillä ajoitus onnistua, Snap Onin Soluksella onnistuu, mutta maksaa sen verran paljon rahnaa että kannattaa varmaan käyttää jollain asiaan perehtyneellä korjaamolla säädössä. Tuo pumpun ajoitus ei muutenkaan oikeen semmonen homma että nopeesti kahvitauolla käy parkkipaikalla säätämässä:)
     
  10. Tuomo_

    Tuomo_ 1st gear

    Ei ku ne pumput "säädetään" kohilleen ihan korvakuulolla, samanlaisia on kuulemma ku kuuskekkosenkin. Hienosäädön hoitaa sitten auton oma tietämyskone... :rotfl: . Tällästä tarinaa kuulin erään "ammatikseen" noita korjaavan suusta viime viikolla, jostain kumman syystäei vaan -95 Suburbani oikeen käynyt nätisti pumpun vaihdon jälkeen....

    Toivottavasti kyseinen sankari ei kovin montaa pumpun säätöä oo ehtiny tekemään tässä maassa, ite jouduin pitkään aikaa kääntelemään pumppua ennenkuin edes päästiin ns. asteikolle...

    Mullakaan ei oo noihin uudempiin laitteistoa pumpun säätämiselle mutta vanhemmat (ODB1) onnistuu kyllä ja onhan noita jo jokunen tullu säädettyä, omaakin autoa moneen kertaan :wink: . Forssu vois kysyä apuja tietysti kojolta jos on täälläpäin liikenteessä tai sitten Auto-Bajan Masalla taitaa olla kanssa siihen hommaan soveltuva testeri.
     
  11. Panze

    Panze 3rd gear

    Onnistuu myös tuolla allekirjoituksen Tech2 Scannerilla. Mukavat Joulut!
    Ps. Mulla olis läppäri ja tuohon sopiva ohjelmisto jouten 1200€
     
  12. forssu

    forssu Gearhead

    Näyttää reiluun 3 hunttiin saavan englanista.
    http://www.obdtool.co.uk/wholesale/big- ... cAod3FIAXg

    Mutta näyttää vähä museo vehkeeltä. Toi snap onin laite maksaaki sitte jo 2000 usd että ei järkee omaks.

    Autoa ei saa vielä kilpiin varmaan puoleen vuoteen mutta täytys liikutella maalaamoon sun muuta niin haluais saada sen vaa säätöihin ennen ku kilahtaa...

    Täytyypä soittaa tohon auto bajaan.
     
  13. forssu

    forssu Gearhead

  14. Panze

    Panze 3rd gear

    Tommonen autoenginity softa mulla on siinä läppärillä GM laajennusosan kanssa ja proline connectorilla.
     
  15. Panze

    Panze 3rd gear

  16. Savaloja

    Savaloja 1st gear

    Akkujen vaihdon jälkeen alkoi pukkaamaan P1214, eli pumpun ajotuksen offsettiä.
    Tuolta amerikan foorumeilta lueskelin että voisi kokeilla opetusta (45 sek kaasupoljin pohjassa jne..), ei sillä kyllä mitään vaikutusta ollu.
    Ei ole kyllä semmosta skanneriakaan että näkisi paljonko se offsetti on.
    Oliko näin että kampiakselin asentotunnistin saattaa myös aiheuttaa tuon koodin?
    Käypi myös kylmänä karkeasti..
     
  17. rengaw

    rengaw 1st gear

    Pitäis noi suuttimet irrottaa ja viedä korjaamolle, niin mitäs kautta ne saa helpoiten pois? Näytti ainakin hyvin mielenkiintoisille nuo oikeanpuolen etummaiset, eli lähinnä kiinnostais et yritänkö ylä- vai alakautta ja mitä sieltä täytyy purkaa pois tieltä?
     
  18. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    hanttimiehen penkki pois, konekoppa pois ja etupyörät pois. pyöränkoteloiden kautta lähtee suurin osa, vasemmalla puolella takimmainen taisi olla lähimpänä koria, joten vähän hankalampi, mutta kyllä ihminen siihen pystyy.
     
  19. Savaloja

    Savaloja 1st gear

    Offsetti on -2.5, korjaamokäsikirjassa mainitaan että jos ompi "jumissa" negatiivisella niin tarkista kampiakselin asentotunnistin. Onkohan sen vaihdossa jotain muuta huomioitava kuin uusi tilalle? Kiinnityspultti oli löysällä ja lähti käsin irti, kiristin.
    Todellinen pumpun ajoitus kyllä seuraa tietokoneen haluamaa ajoitusta eli askelmoottori pumpun kylessä toimii?
    Ajoitus kyllä pomppii tyhjäkäynnillä 8 - 12 kun skanneria seuraa..

    Lisäksi skannerilla näkyi U1000, mikähän sen aiheuttaa?
     
  20. rengaw

    rengaw 1st gear

    Kiitosta vaan neuvosta helposti lähtivät eikä tarvinnut turhaan raapia päätään. Mahtaakohan niissä suuttimissa oikeasti olla jotain vikaa, kun hantinpuolen suuttimien paluuputkista ei pahemmin polttoainetta sormille tullut toisin kuin kuskinpuolelta. Aika näyttää auttaako vaivaan...
     

Kerro tästä muillekin!