Laturit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Anonymous, 1.7.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Löytyykö vaihtoehtoisia latureita esim. Delcon härveliin vai onko totta että useimpien jenkkien laturit on kertakäyttökamaa??? Eli hiiliä ym. ei voi vaihtaa.
     
  2. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    ??? Jos jenkkilaturi yleensä on avattavaa mallia, kai sinne nyt osat jostain saa !?! Esim itse kun viimeksi olen laturin peruskunnostanut, se oli nimenomaan Delco (SI 10 muistaakseni)ja homman tein oikeastaan siksi, että oman kunnosta ei ollut takeita ja US Partsin hyllyn kulmalla roikkui peruskorjaussatsi sen verta näkösällä ja hintakin oli pudotettu ilmeisesti ostajien puutteen takia puoli-ilmaiseksi. Satsissa oli muistaakseni laakeri(t ?), sillat, hiilet yms. Tarkalleen en muista mitä, mutta kyllä sillä laturi tehtiin ja toimii yhä.
     
  3. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Veekasin taannoisessa laturinkorjausjutussa sanottiin, että Delcon korjaussatsi maksaisi parinkympin luokkaa. Kysyin US-Partsista ja sanoivat, että sarjaa ei saa, mutta kaikkia osia kyllä erillään. Hintaa tulee kuulemma sen verran, että jos korjauksen onnistuminen on vähänkään epävarmaa, niin suosittelevat tehdaskorjattua laturia, mun vessaan maksoi 79 euroa.
     
  4. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    Korjaussarja tai osat erikseen löytyy esim:
    Adita:sta Helsingin Malmilta ja Hämeen autosähköstä Hämeenlinnasta.

    Jos kyseessä on sellainen uudempi isovirtainen ja pienikokoinen Delcon laturi, niin ne käy aikasen lämpöisinä, joten korjattavaa löytyy tulevaisuudessakin.
    Ehdotan että ostat uuden laturin ja pistät sen viallisen tilalle. Sitten korjaat uusilla osilla sen vanhan varaosiksi tai myyntiin. Sillä risalla laturilla ei tee mitään, kun taas toimivasta laturista pääsee aina eroon.

    T: AJ.
     
  5. Liskis

    Liskis 1st gear

    Tuli korjattua kerran reissussa ollessa laturi Opelin osilla eli hiilet ja säädin. Olis ainakin silloin ollut tarjolla korjaus sarjakin mut oli loppu.
    En kyllä enää muista minkä mallin, mut varaosakirjasta löyty jokunen malli delcon laturilla.
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Löytyy korjaussarjat sis. säätimen, hiilet, diodisillan, laakerit
    Delco SI10 35€, CS130 45€
     
  7. Ford F350

    Ford F350 1st gear

    Kannattaa korjata mielummin itse kun ostaa"tehdaskorjattu"."Tehdaskorjatuissa" on aika suuria eroja korjauksen laadussa.
     
  8. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    No kerran katselin purkaamolla Opelin laturia.. Näyttäis nuo uudemmat olevan Delcon pienempää CS-sarjaa , joku CS 100 tms..
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    joo, oli noist "tehdas korjatuist" sen verran ku ostettii moppeen laturi, mut ei ladannu vielkään joten säädin uus, toimi päivän ja hajos. kokeiltii elektronist hajos heti, kokeiltii viel liikkees et toimii seuraava säädin sama juttu sit jossain kolmannen hajonneen säätimen kohdalla pantiin laturi penkkiin ja vot vika oli ensiö puolel eli otti liikaa virtaa vastaan saatiin kuitenki toimiva takuuna. eli ei tehdas korjattu välttämättä ehjä ole?
     
  10. ido59

    ido59 Gearhead

    Ainakin noiden uusien "tehdaskorjattujen" starttien kanssa on ollut luvattoman paljon ongelmia; työn laatu on aivan p*kaa, ihan kuin siellä ei olisi laaduntarkkailua lainkaan siinä mitä ne päästää käsistään.

    Mutta onkos kukaan virittänyt minkään muun merkkistä laturia näihin vehkeisiin? Vaikka jostain japsimaasturista tms missä on isot laturit?

    edit: typoja

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: ido59 2004-07-07 20:37 ]</font>
     
  11. Pikku Musta

    Pikku Musta 1st gear

    Niin no minä ainakin ostin viimeksi noin puoli vuotta sitten AD-autopaikasta täysin uuden(ei tehdaskorjattu) 105A:n laturin hajonneen Delcon tilalle. Merkiltään oli muistaakseni Unipoint ja hintaa 109,- erkkiä.
    Laturi tuli -91 Berettaan.
     
  12. Pikku Musta

    Pikku Musta 1st gear

    Piti sanomani, että oli täysin identtinen Delcon kanssa, tarroitusta lukuunottamatta.
    Ja oli jopa testipöytäkirja mukana, missä tarkat faktat amppeereista/jannitteestä/kierroksista ym. ym.
     
  13. WSE

    WSE 1st gear

    JApsilaturit on yleensä ongelmallisia korjattavia (työläitä purkaa ja osien saanti heikkoa) eikä niiiden kestävyyskään ole ihan huipppuluokkaa. Mutta joku Boschin 100A laturi vaikkapa on ihan eri maata, toimii kestää ja helppo huoltaa, eikä liene iso työ sovittaa mihin vain. Haittapuolena tietysti siitä pyydettävä hinta...
     

Kerro tästä muillekin!