Sähköinen nopeusmittari, missä vika?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Karvanoppa-Elvis, 4.7.2004.

  1. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Eli kysymys koskee tuota Bemarin ihanuutta, sähköistä nopeusmittaria jonka anturi on perässä. Mittari ei ole toiminut omistusaikanani kertaakaan, mutta eipä ole ollut tarviskaan, kun on toimiva varvikello. Pitäisi kuitenkin ruveta pikkuhiljaa roplailemaan kuntoon, kun katsastuksissa eivät tykkää hyvää.

    Autoa aikoinaan esitellyt tyttö ei tiennyt kertoa kuin että mittari oli joskus lakannut toimimasta ja laitettu kuntoon, mutta oli jossain töyssyssä mennyt jälleen nollille. Eli mitenköhän saisi testattua onko vika johdossa vai anturissa? Kun ei ole vielä saanut sitä korjausopastakaan hankittua. Vaikuttaisi vähän häröltä anturissa, mutta ajattelin ensin testata kaapelin esim. virtakynällä tai maadoittamalla, kun tietäisi jotain arvoja...
     
  2. skiko

    skiko 1st gear

    Kannattaiskos ensin kömpiä sinne auton alle ja todeta ihan omin silmin että
    anturin piuhat on kiinni eikä ole hapettuneet tai muuten vaan paskana
    ennenkuin alkaa purkailemaan mittareita ym..
     
  3. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Luuletko etten ole auton alla jo könynnyt?

    Niin elikkä miten tuon johdon toimivuuden voisi kokeilla ennenkuin rupean purkamaan ja tarkistamaan anturin? Liittimessä ei vikaa.

    Etsinpä tuosta aikoinaan hyvässä uskossa sitä vaihdelaatikosta irronnutta vaijeria, ja ihmettelin kun ei mistään löydy, kunnes selkis mikä sen perään menevän piuhan tarkoitus on... :smile:
     
  4. Cadirock

    Cadirock 1st gear

    Mulla aikoinaan oli ja bemarissa mittari toimimatta...aika usein, ja aina vika löytyi siintä perämurikassa olevasta anturista. Tai oikeastaan niistä anturin johdoista, jotka ei saanut kontaktia, koska sen kumitutin sisään pääsi vettä... ei muuta kun putsausta, niin taas pelitti.
     

Kerro tästä muillekin!