Huomiovalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja HerkkuJerkku, 3.3.2013.

  1. HerkkuJerkku

    HerkkuJerkku Gearhead

    Terve

    Tuli tossa yks päivä vastaan 944 millä oli keulilla vain keltaiset huomiovalot(?), ollut pidempään harkinnassa noihin autoihin huomio/päivänajovalot että säästäis vähän noita ajovaloja mutta led valot tuntuu turhan härskeiltä vanhoihin autoihin.
    Tässä vähän selailin nettiä eikä asia tunnu kovin selkeältä.
    Haluaisin laittaa jotkut tämän tapaiset valot syttymään automaattisesti takavalojen kanssa kun virrat laittaa päälle. Näin sanoo Trafi, käsittäisin tämän mukaan pelkkien huomiovalojen polttamisen keulilla olevan mahdollista.
    Uskaltaakos tässä lähtee rakentelemaan tuollaisia?
     
  2. t.t.tammi

    t.t.tammi 2nd gear

    Noi Talmut saat laittaa vanhempiin kuin -94. Ja näiden kans pitää palaa takaparkitkin.
     
  3. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    en ole varma onko katsastuskonttoreilla vielä virallista katsastusohjeistusta jälkiasenteisista huomiovaloista? tietääkö joku onko vai eikö ole?
     
  4. HerkkuJerkku

    HerkkuJerkku Gearhead

    Jeps, -84 pyöreelamppuseen Altoon noita ajattelin, keltanen huomiovalo hehkulampulla olisi vain paremman näkönen sellaseen kuin joku lediviiru. Sopivat kun löytys vois laittaa vaikka tohon Mantaakin, niin ei tarvis poltella tuplattuja lamppuja.
     
  5. HerkkuJerkku

    HerkkuJerkku Gearhead

    En tiedä tarkoitatko noita led valoja mut tuli vastaan Iltalehden juttu noista. http://www.iltalehti.fi/autot/2010122012862749_au.shtml
    Meinasin tollaset tuoreempaan "amerikanrautaan" istuttaa, kohtuu edullisesti saa saksan ebaystä noita missä on kaiken mailman hyväksynnät ja muut. Hassua miten joku E leima nostaa hinnan moninkertaiseksi.
     
  6. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    mulla on päivävalot napin takana, sillä en pidä valoautomatiikasta. katsuri urputti, että pitäisi olla niin, että syttyvät, kun vääntää virrat päälle (eli ei pysty pitämään autoa käynnissä ilman valoja) ja sammuvat, jos laittaa parkit tai ajovalot päälle.

    kysyin, että miksi ei riitä, että on itseäni muistuttamassa kabiinissa merkkivalo siitä, että päivävalot on kytkettynä ja kun laitan ajovalot päälle niin sammutan päivävalot, sillä eihän ne valaise vittuakaan. katsuri mutisi jotain direktiiveistä ja yritti päätellä, että se merkkivalo ei riitä. kysyin, että miksi merkkivalo riittää sitten pitkille valoille ja etu- ja takasumareille? ei pystyny enää keksimään mitään selitystä ja sanoi, että ok auto on kunnossa eikä heillä ole vielä virallista ohjeistusta noista päiväajovaloista joten ei voi kirjoittaa otteeseen mitään. tapahtui viime kesänä.
     
  7. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Itelle meinasin päivä ajovalot omien valojen alle ja nakkaan ajovalon pesurit pois oikeesti tarpeettomana.

    Kytkennän teen siten, että vaihtavalla releellä ajovalojen polttimon virta vaan käännetään päivävaloille ja rele palaa normaali tilaan kun valot joko sammuu virtojen mukana tai sitten käyttää parkeilla.
     
  9. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Noita led valoja on aikas paljon eri vaihtoehtoja saatavilla. myös siis sellaisia joissa on valmiina ohjainlaite joka lukee akkujännitteestä että lataako akku jolloin syttyvät heti kun auto lyödään tulille. Ja valojen katkaisuhan toimii hienosti kun vain yksi johto liitetään joko parkeille tai ajovalolle (huom, päivävalot ei saa syttyä myöskään pitkien syttyessä)

    Parkithan nykyään saa siis palaa päivävalojen kanssa.
     

Kerro tästä muillekin!