COC todistuksen kesto monta kuukautta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja juhamann, 29.11.2012.

  1. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Upouusi pick-up on maannut maahantuojalla jo useamman kuukauden(ainakin näin he väittävät). Vedotaan siihen, että COC-todistuksen kanssa menee pitkän aikaa. Muutostyöt on kuulemma jo tehty.

    Onko tämä normaalia vai kustaanko niin sanotusti linssiin?
     
  2. Ck

    Ck Gearhead

    Riippuu autosta, yleensä jos eurooppalaisiin autoihin saa muutamassa päivässä mutta johonkin ameriikan lava-autoon saattaa kestää jokusen viikon. Riippuu mistä tilaa.

    Mikä auto? Vm?
     
  3. juhamann

    juhamann 3rd gear

    RAM 2500 HD ja tämän vuoden mallia. Suoraan tehtaalta siis. Diilerinä H 2 Autotalo.
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mitä uudempi sitä vaikeempi saada ja kestää..... muutaman vuoden vanhoihin on saanut noin kuukaudessa.
     
  5. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Itse muuttelin juuri kuukausi takaperin tuollaisen pikähyttisen ja pitkä lavaisen 5.7 hemin Bi-fueliksi ja se oli käyttöönotettu 29.6.2012 niin ei pitäis kyllä kovin vaikeata olla sen todistuksen saanti kun niitä jo täällä kerta on.
     
  6. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Jollakulla muulla olisi varmaan jo muutenkin mennyt hermot... Pirssi laitettu tilaukseen marraskuussa 2011 ja luvattu ajoon maaliskuuksi 2012. Diileri on rikkonut lupauksensa toimituksen suhteen kerta toisensa jälkeen ilman minkäänlaista kompensaatiota/hyvitystä. Viimeisin arvio tammikuu 2013.
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Oletko jo maksanut autoa?
    Kysäise kuluttaja suojasta, että mitä tekee jos et lunasta koko autoa vai onko se kuinka juuri tämä auto tärkeä?

    Kuka/mikä myyjänä?
     
  8. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Kyllä asioita on jo selvitetty. Diileri on yllä mainittu H2 Autotalot(ent.H2 Tuonti). Firmasta on ymmärtääkseni sekä huonoja että hyviä kokemuksia. Alunperin kertoivat, että auton toimitus viivästyi tehtaan toimitusvaikeuksien takia. Pirssi on heidän mukaan ollut tämän maan kamaralla loppukesästä.
     
  9. capri30S

    capri30S 1st gear

    En ainakaan itse maksaisi täyttä hintaa vanhasta vuosimallista (toimitushetkellä) jos oot uuden aikanaan tilannut.. Toivottavasti et ole vielä maksanut koko hintaa. Kova kovaa vastaan ja nyrkkiä pöytään, ei tollanen voi olla mahdollista. Paikan päälle vaan katselemaan löytyykö edes koko autoa, haisee jonkin sortin kusetukselta kyllä vahvasti.
     
  10. NymiS

    NymiS Gearhead

    Tiedoksi sitten niille jotka tuovat ETA alueelta autoja suomeen.
    Eu:n direktiivi 1999/37/ey (EYVL L 138, s. 57)

    Eli jos autosta on olemassa vanha rekisteriote, sen pitää riittää inssille. Jos ei riitä niin inssin tehtävä on hankkia tarvittavat paperit.
    Näin menee EU laki jonka on suomi hyväksynyt 1999
     
  11. pantera

    pantera Double Gearhead

    Kyllä tossa joku haisee... Eräs pohjalainen sai kilvitettyä uuden tämänvuotisen Ram'in ilman mitään suurempia ongelmia, oisko joku alta 2 kk menny koko operaatiossa ja erillishyväksyntänä
     
  12. Ck

    Ck Gearhead

    Täähän ei otsikon aiheeseen liittynyt mutta toki konttoriltakin noita papereita voi katsuri tilailla mutta hinta voi olla oikeastaan ihan mitä vaan. Monesti itse sitten tilataan tarvittavat paperit muualta.
     
  13. NymiS

    NymiS Gearhead

    Laissa mainta myös siitä että siitä ei saa aiheutua asiakkaalle kuluja.
    Koska todistusta ei pitäisi vaatia jos auto on rekisteröity toiseen eta maahan aikaisemmin (siellähän on jo kyseinen todistus pitänyt olla ensimmäisessä katsastuksessa).
     
  14. Ck

    Ck Gearhead

    näinhän sen periaatteessa pitäis mennä ja käytännössä yleensä meneekin. Muun maan rekisteriotteesta kun selviää tyyppihyväksyntänumero ja paperit täsmää auton tietoihin niin mitään muuta ei tarvita.
     
  15. kupeevoortti

    kupeevoortti Gearhead

    No niinkai periaattees, mutta kappas kun joka maa voi tehdä omia kansallisia linjauksia. Ja sitte seki vielä, että nämä jenkit ei ole tyyppihyväksyttyjä ja uudesta autosta ei voi olla mitää rekisteriotetta. Ja jos trafi ohjeistaa Suomen konttoreita, että vastaavuus- ym. todistuksia on oltava vaikka miten olis eta-mais ollu auto rekisteris niin ei siinä muu auta. Jos joku haluaa nostaa asiasta metelin niin sehän ois hienoa, mutta vähis taitaa olla ne yksittäistuojat jotka jaksaa nähdä vaivaa kun ei ne todistukset kumminkaa maksa "ku" muutamia satasia. Tämä meni vähän offtopiciksi, sori, mutta asiaan palatakseni, ei Amerikanautoihin mitään COC-todistuksia mistään edes saa. Uuteen autoon valmistustodistuksen ehkä??? COC-todistus on EU-tyyppihyväksyttyjen ajoneuvojen paperi!! Vastaavuustodistuksen saa tietyin varauksin esim TUV-finlandin kautta mutta se ei kuulu todellakaan ostajalle uutta autoa ostaessa, ellei ole luvannut itse hoitaa rekisteröinti- ym asiat. Muistaakseni tällainen uusi amerikanauto kelpaa sellaisenaan CARB-tarroilla ym., kunhan meluista ja lähivalon epäsymmetriasta saa todistuksen. Tietysti jos myyjällä ei ole mitään ns. virallista paperia ajoneuvosta, on tilanne todella hankala. Eipä taida paypal-kuitit trafille riittää. Toivottavasti asia kutenkin ratkeaa ostajalle parhain päin.
     
  16. impala67

    impala67 Double Gearhead

    tuota logiikkaa sovelsin ja hommasin COC-todistuksen 09 jenkkiä varten euroopan maahantuojalta; eikä maksanut kuin 55euroa!

    tärkeintä on osoittaa että auto-yksilö rakennettu täyttämään EU-määräykset. kuinka järkevää se on, että suomessa tämmönen todistus vaaditaan -se on toinen oikeusjuttu, josta ei (vielä) ole vapauttavaa päätöstä. Hyvä että muita kuin euroautojakin saa edes tällä coc-todistelulla tuotua tänne sarvikuonojen maahan...
     
  17. hamupe

    hamupe 1st gear

    Juhamann:lle laitoin jo kohtalotoverina yv:täkin, mutta vielä pieni varoituksen sana muillekin kyseisen firman kanssa autokauppoihin aikoville. Itse kyllästyin reilun puolen vuoden jälkeen auton odotteluun ja ostin tuossa ennen joulua vastaavan auton muualta. Nyt yritän vain jollain konstilla saada maksamani 20000 euron käsirahan takaisin. Kannattaa ainakin tarkistaa että ei ole ostamassa mitään mielikuvitus autoa, vaan että auto on ihan oikeasti olemassa täällä kotimaan kamaralla, ja mielellään vielä suomen kilvissä, kun tuntuu tuo rekisteröintiin vaadittavien papereiden saaminen kestävän vuositolkulla.
     
  18. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead


    Missä noin sanotaan?
    Mä en kyllä tollasta tekstiä löytäny, voisitko tyhmälle laittaa linkin ko tekstiin.
     
  19. pas2

    pas2 Gearhead

    Kiinnostavaa, kerro lisää!
     
  20. NymiS

    NymiS Gearhead

    Pieni tarkennus tähän, eli tämä koskee autoja joille on jossain eu maassa annettu tyyppihyväksyntä. Ei koske siis yksittäishyväksyttyjä ajoneuvoja.
     

Kerro tästä muillekin!