Hauskan oloinen reality-sarja autoharrastajista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kartsa67, 25.3.2013.

  1. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Mutta jos sponsorointi JA omien osien käyttö kiellettäisiin, niin silloin kilpatiimit joutuisi ihan tosissaan miettimään mitä tekevät.
    Toki silloinkin aihion taso olisi oleellinen (tuurissaan mitä löytyy), mutta nyt kun nuo Latelan jaksot katoin loppuun asti, niin kyllähän poikien budjeteissa oli melkoinen ero...

    Ärsyttämään jäi myös asioiden ohittaminen, esim. Opelin konetta pyörittelivät pukissa ja ei tahtonut pyöriä (?), mutta kohta se olikin sitten jo käynnissä, ovenkahvat oli sheivattu ym.
    Eli tuottajille winkkinä: seuraavalle kaudelle enemmän asiaa, vähemmän joutavaa paskanpuhumista ja kaljanjuontia ;)
     
  2. Lintzi

    Lintzi 3rd gear

    Taitais olla farmari-caprice vs aspen jos budjetti 3000e ja sillä ostat auton ja teetkin sille jotain... Mutta hauska sarja,piti kattoa loput 6 jaksoa putkeen.
     
  3. debner

    debner Gearhead

    Ihan hauska tempaus olisi myös yhdistellä kaikkia ohjelmia, jos vaikkapa joku iso romis haluaisi kunnon mainostempauksen voisi yksi idea olla kaksi tiimiä joiden pitää löytää kaikki tarvitsemansa romiksen laanilta.
    Rajaehtoja voisi myös sopivasti lisäillä, vaikkapa että autot ei saa liikaa muistuttaa alkuperäistä eli luovuutta haetaan entisöinnin sijasta.

    Lisähelpotusta voisi olla jotkut perusosat jotka toimitettaisiin molemmille uusina kuten vaikka jarruihin liittyvät ja iskarit + jousitus & renkaat ja vanteet tms.

    Ja se pakollinen hässäkkä pitää järjestää pahimpiin loppukiireiden paikkeille vaikkapa yllätysvetona aamulla kertoen, että kyseinen päivä pitää käyttää liikuteltavan grillin rakentamiseen romiksen tarvikkeilla ja jonka pitää jotenkin muistuttaa tehtävää autoa. Ja ilta sitten grillataan. Rankasti.

    Käsikirjoituksia on helppo tehdä :)
     
  4. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Nyt alkaa oleen ideat jo jotain "monster garage" tasoa.. Eiih..
     
  5. debner

    debner Gearhead

    Ei ihan tuollaisia vaan rekisteröintikelpoisuuden rajoissa ja ajo-ominaisuudet sisältäviä kuitenkin. Samaa tyylilajia kuin vaikka Am car show on aina sisältänyt, eli koria, sisustaa ja tekniikkaa muuteltu...
     
  6. challenger-70

    challenger-70 Gearhead

    Oonnistunein osa muutosta rekordissa oli etuvalomaski.Tuollaisessa rekodissa on ainut ruma kohta valot+maski.
     
  7. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Juurikin ne etuvalot ovat piste iin päällä aivan kuten Metri Fordeissakin. Se tuo minusta persoonallisen lookin muuten kovin amerikkalaisen muotoililun vastapainoksi. Siinä on tehtaan kustomtatsia! Ihmettelen kovin ku näitä mennään muuttelemaan tuplavaloisiksi läntisen massakulttuurin turmelemana... Sanois KLB. :rotfl:
     
  8. debner

    debner Gearhead

    Ehei, kantikas etuvalo on aina pelkästään ruma, oli tuolloin ja on nykyäänkin. Siis kaikissa autoissa. ;-)
    Laatikkotyylin autot kautta aikain on tyylikkäimmillään kun niissä on sopusuhtaisen pienet keskenään samankokoiset pyöreät nelivalot nokalla.
    Ne antaa heti autolle myös sporttisemman vaikutelman.

    Maski on aina oltava myös hyvin valojen ympärille istuva, sillä voi pilata tai täydentää ulkonäön.

    Mutta täydellisen perävalaistuksen Rekord esitteli edellisessä korimallissa, 4 pyöreää takavaloa juuri oikean kokoisena siihen perään.
     
  9. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Sporttista ja sporttista... Nuo mainitsemasi pyöreät takavalot on kyllä toimivat. Tuossa mallissahan on ensimmäistä kertaa kantikkaat etuvalot ja tuon välimallin maski on komea ku mikä. Edellinen mallihan näyttääkin sitten maskin osalta hieman Ladalta pyöreine lamppuineen. :wink:

    Onnistuneimmat kantikkaat valot löytyy ehottomasti minusta M Fordin p3 ja p5 malleista. Eivät oo pelkästään kantti x kantti, vaan pikkasen tuotu jännitystä muotoiluun mukaan.
     
  10. belve70

    belve70 1st gear

    Tuli katseltua jaksot läpi, jotenkin ne yllytti avaamaan pari kaljaa, ihan hauska formaatti. Joihinkin kavereista on tullut törmäiltyä ja vanhempani kun asuvat parinsadan metrin päässä seniorien tallista, homma myös kuuluu välillä?
     
  11. Holley

    Holley Gearhead

    Kyllä tykkäsin. kaverit oli paljon viihteellä, mutta toisesta mitattiin neloskoneesta vajaa 300 heppaa ja toinen auto leimattiin - karmea lähtökohta huomioiden - alle kuukaudessa, joten mitä näiden kanssa on näperrellyt ja nähnyt, hatunnoston arvoista tekemistä omasta mielestäni.

    Parikymppisten ja risat tekemiksi autoiksi tykkäsin lisäksi tyylisuunnasta, jolla nuo oli tehty klassisia aihiovalintoja myöten, suhteellisen hillityt värit ja jonkinlainen "70's racing" -meininki.
     
  12. Putte

    Putte 1st gear

    Harva oli tajunnut, että kyseessä on sarjan uusinta ja autot olivat American Car Show:ssa jo viime vuonna. Noita kyseltiin infotiskiltä aika tiuhaan.
     
  13. Qjet

    Qjet 1st gear

    Tä? Millä kanavalla ja milloin ollut ensi kerran ? En näemmä kuulu tässäkään suhteessa harvoihin...pah...
     
  14. hara64

    hara64 1st gear

    kumpis niistä voitti yleisö äänestyksen?
     
  15. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Tuo uusinta kuulostaa kyllä hiukka epäilyttävältä? Miks siitä ei oo mitään kohua käyty? Oliskin ollu kyllä mielenkiintoista katsoa tuota reaaliajassa. Luulis äkkiseltään, jotta Ekkeri on voittanu. Se on minusta itseasiassa ihan tyylikäs. Siihen tollanen tyyli passaa, vaikka autona Opeli onkin lähempänä minun autoihanteita.
     
  16. peekoo79

    peekoo79 1st gear

    Jos nuo Yle Areenassa esitettävät jaksot ovat siellä "ennakko" -merkinnällä, niin sarjaa ei ole esitetty aikaisemmin. Olisihan täällä ollut jo silloin ensimmäisen esityksen aikaan keskustelua.

    Hämäävyys on ollut varmaan siinä, että kolme ensimmäistä jaksoa tuli samalla viikolla kun ACS oli.
     
  17. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Elekää kertoko kumpi voitti, kun se viimenen jakso on vasta tulossa! :)

    Täältä lähtis ääni Escortille, Opelissa taitaa konehuoneessa olla jo enemmän kuin se "sallittu" 3000e...
     
  18. vw79

    vw79 3rd gear

    Toi 3000€ raja oli ihan naurettava kun nyt tuoreessa tuunauslehdessä Opelia esiteltiin, oli osat suurimmilta osin ilmaista spossikamaa eli tuhosi kokonaan alkuperäisen idean. Mielestäni tohon lätkästy noin 10000€ osat.

    Tyhmää joka paikassa esittää 3000€ projektina kun totuus on jotain muuta, moni aloitteleva autoharrastaja on ihmeissään kun toiset saa 3000€ tälläistä jälkeä.
     
  19. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Areenassa ainakin nyt tuollaisia teesereitä jaksoista jossa haettiin tallien kätköistä käytettyä kamaa. Ei tuohon 3000e rahaan nyt kannata tuijottaa. Olisi moni meistäkin tuon ylittänyt jos tosiaan kisa päällä ja toinen talli peitottavana.Lisäksi senioreilla oli hieman paineita kun ovat jo tunnettuja joten jokin peruskyhäelmä tuskin olisi nyt riittänyt.Menee uskottavuus. ;) Hyvä sarja kaikenkaikkiaan. Ei dupattu,ei näytelty,aidon oloiset kaverit. Ja ihan eduksi hommalle,näkee tosiaan että ei tosiaan ruusuista tuo homma välillä. Harmi kun nuo rahalla rakentajat ei välttämättä seuraa. Joku ne veemäisemmät hommat joutuu tekeen ennen kuin näyttelyssä nähdään.
     
  20. peltsi

    peltsi Gearhead

    Molempiin autoihin hakattu rahaa aivan vitusti enemmän ku annetaan ymmärtää ja se kolme donaa oli sitä proosaa mitä noi tositvjutut tarvii. Keinotekoisia ja näyteltyjä tilanteita jokainen pikku kotikriisi. Aikaa autojen tekemiseen käytettiin varmaan monta kuukautta vaikka annetaan ymmärtää jotain ihan muuta.
    Mut tälläseen noi sarjat perustuu ja aika moneen toi näyttää uppoovan.
     

Kerro tästä muillekin!