Verhoiluhommien Niksi-Pirkka

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja tuiremc, 5.4.2013.

  1. tuiremc

    tuiremc Gearhead

    Kun itsellä on juuri tekeillä verhoiluhommia, tuli mieleen että voisi vinkata muillekin mitä tehdessä tulee keksittyä, käytettyä kaikenmoisia konsteja ja yllättäviäkin materiaaleja.

    - kiinnityskoukkujen sijasta voi hätätapauksessa käyttää kalastusliikkeestä löytyviä katiskan kokoamiseen tarkoitettuja sinkilöitä. Omat pihtinsä nekin tosin tarvitsevat: http://www.tuontirengas.com/product/2069/blind-fishtrap-pliers

    - messumattoa kannattaa kyttäillä messuhallin nurkilla heti messujen jälkeen, roskalavat ovat yleensä täynnänsä hauskan värisiä mattorullia. Messumatosta tekee halvalla autoon maton, joka ei ainakaan haudo kosteutta kun on sen veran harvaa :)

    - messumatto osoittautui myös hyväksi materiaaliksi penkin jousirungon pohjustamiseen, vanhan säkkikangas-rautalankavirityksen tilalle.

    - Kun tekee uusia pehmusteita penkkeihin vaahtomuovilla ja vanulla, täytteitä on vaikea saada pysymään paikoillaan päällisen laiton aikana. Froteelakana on ohutta ja joustavaa, sitä löytyy lähimarketista eikä maksa paljoa. Leikkaa vähän päällistä isompi pala ja venyttele takapuolelle jousirunkoon kiinni. Laita "karvaisempi" puoli täytteitä vasten niin ei ahista päällistä laittaessa. Tässä juuri pari päivää sitten samaisella tekniikalla tehty: http://touhumaa.kuvat.fi/#/kuvat/DeSoto+1959+projekti/Verhoilut/IMG_1855.JPG
    Tästä vinkistä kiitos kuuluu Buddylle, jonka tekemistä '49 Letukan penkeistä idean apinoin :wink:

    - tätä olen mainostanut joskus aiemminkin, mutta pitää päivittää kun kaikki ei näköjään ole pysyvää: kaavoja verhoilusta tehdessä hyvä materiaali on kertakäyttölakana, ohutta mutta venymätöntä, ja halpaa. Törmäsin vain juuri uutta kaavavärkkiä hakiessani siihen, että nykyään kertakäyttölakanat ovatkin tosi ohuita ja pehmeitä, eli ei sovellu tähän hommaan. Pelastus löytyi kertakäyttöpöytäliinasta, joka onkin tynäkkää tavaraa. Hinta tosin on korkeampi kuin kertakäyttölakanan...

    Tässä nyt aluksi, laitan lisää kun tulee mieleen...
    Mitäs konsteja muilla on?
     
  2. tuiremc

    tuiremc Gearhead

    Tässä vielä yksi:

    - selkänojan päällistä laittaessa pehmustetun rungon päälle ohutta muovia, niin päällinen liukuu paremmin paikalleen. Muovin voi sitten yrittää kiskoa pois tai jättää sinne, kukin tyylillään.
     
  3. d-lowrider

    d-lowrider Gearhead

    Kun yksin turaa kaikenlaista, niin nippusiteitä on ollut näppärä käyttää penkin verhoilun kiristämiseen ja sitten voi rinkuloida....joskus on jäänyt nippareiden varaankin.
     
  4. tuiremc

    tuiremc Gearhead

    Lisää...

    - vaahtomuovia voi saada edullisesti jos paikkakunnalla sattuu olemaan huonekalukauppa tai erityisesti esim. Jysk tai Sotka. Siellä voi olla varastossa takuupalautettuja tai kakkoslaadun patjoja ja petareita. Vaahtomuovi niissä ei välttämättä ole niin jäykkää kuin esim. penkin istuinosaan kuuluisi laittaa, mutta hinta voi olla tosi sopiva.

    - vaahtomuovia on mukava leikata irtonaisella ison katkoteräveitsen terällä. Sipaise terän kylkiin hiukan silikonispraytä niin liukuu leikatessa paremmin.
     
  5. Buddy

    Buddy 1st gear

    Puutarhakaupast saa halval pohjustemateriaalei. Esim suojaharsoo olen käyttäny. Liimaa bilteman sprayliimal harson vanujen päälle ni pysyy kuosissa. Se on niin ohkast ettei näy keinarinkaan alta vaik jäis vähän ryppyyn mut on kuitenkin riittävän vahvaa. Sit sielt saa sellast ruskeet maisemointikangast tms. jok on hyvää taustoissa yms piilossa olevis paikois. Sit on sellast valkost hallasuojakangast tms jok on pirun vahvaa. Sähköleipäveitsi on yhtä hyvä vaahtomuovin leikkaamiseen, ellei jopa parempi kuin vaahtomuovileikkuri. Ostin kerran Lidlistä niitä pari-kolme 10€/kpl.
     
  6. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Tämä on loistava topic!

    Apupyörät ommeltaessa: Nido saumat harvakseltaan ennen ompelua kiinni ja saat ehkä tarkemmin kohdistusmerkit osumaan. En ole kokeillut mutta näin Youtubessa videon jossa näin tehtiin :) Niitit poistetaan ompelun jälkeen.

    Jotkut hurjat kiinnittää verhoilut kontaktiliiman avulla. Verhoiluoppaasta luin ja on pysynyt ainakin kolme vuotta tähän mennessä... :D Tietysti niitä sinkilöitä tarvitaan sitten niihin reunoihin. Perusteluina liimalle oli että painava henkilö ei väännä niitä rautoja ja siten "muotoile" verhoilua tahattomasti. Liimalla palautuu takaisin.
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Oviverhoilut tulee työn alle ennen kevättä.
    Ohutta keinonahkaa olisi hakusessa ja sitä pahvia mistä pohja tehdään.. Onko jotain hyviä kikkoja mistä aineesta tuon pahvin tekee, muovi voisi olla paras, eipä kupruilisi.
     
  8. FeV-8

    FeV-8 Gearhead

    Rautakaupasta tuulenohjauspahvia. On melko jämäkkää. Niitä käytetään rakennuksissa kattoristikoiden välissä. Liimaa niitä vaikka 2päällekkäin niin on varmasti jämäkkää ovipaviksi.
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ei ilmeisesti ime kosteutta ja vääntyile?
     
  10. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    ... tai sitten sitä matkalaukkupahvia...
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mistäs moista löytää?
     
  12. nixon

    nixon 3rd gear

    Bussipysäkeiden mainosten taustapahvit on aika pätevää tavaraa jos ilmaiseksi haluaa tehdä. Vanin takaovessa oli plyyssin alla sellaista ja ihan suorana oli pysyny ainakin sen reilut 20 vuotta.
     
  13. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    K-raudasta kaapin tausta levyä, siitä tehtiin kaverin camaroon ovipahvit ja olikohan laminaatin alle menevää eristettä pehmusteena. ei vielä ole menny kuprulle vaan kannattaa kiinnittää hyvin ettei pääse menemäänkään. Koeilttin huvikseen myös koepalaan kuvioita tehdä ihan vaan sillä pehmusteella mihin päälle ladottiin kangas, lyijykyniä ja painoa niin jäi siistit kuviot. Eli jos jaksais vielä jotkut muotit väsätä millä painaa kuvioita. liima oli bilteman paukku pullo liimaa ja keestävyydestä ei vielä tietoa.
     
  14. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

  15. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    yes, myös kun vie kaatikselle vanhat olkkarin lastulevy kirjahyllyt, kannattaa niistä ottaa talteen ne "taustapahvit", Elli Edselin etuovien pahvit ovat asko kirjahyllystä, olivat samaa materiaalia / yhtä paksuja (3.2mm) , toisella puoleella oli vaan joku viilukuvio.
     
  16. d-lowrider

    d-lowrider Gearhead

    Olen jonkun kerran hyödyntänyt sellaista kennopahvin näköistä muovilevyä mitä saa eri paksuisina esim. Etolasta ja erilaisista pakkauksista. Levy on hyvää taivuttaa toiseen suuntaan, mutta toiseen suuntaan se nitkahtaa. Sitä ominaisuutta voi hyödyntää joissain osissa.

    Muuten se olisi ihan hyvä materiaali kun voi ommella läpi jne, mutta toistaiseksi en ole löytänyt liimaa mikä pitäisi siinä kunnolla. Sellaista liimaa varmaan on kun kyseisen kennolevyn päälle liimataan kaikenlaisia mainosprinttejä yms.
     
  17. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Nykyiset pahvit kun ovat jo alle viidessäkymmenessä vuodessa kuprahtaneet, ihan vain kosteuden imemisen vuoksi.
    Jos olisi joku erittäin hyvä EI kosteutta imevä vaihtoehto.. Missä myös kontaktiliima pysyy kiinni.

    Koskaan kun ei tiedä jos kaara joutuu makuulle kosteaan paikkaan.
     
  18. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Auttaisiko maalaus tai vaikka puunsuojakäsittely kosteusongelmaan.
     
  19. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mä vähän luulen ettei auta?
    Vois tietty koittaa kyllästää jollain sen.
     
  20. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Hartsilla kyllästäminen auttaa. Sen läpi ei kosteus imeydy. Tosin pitää olla tarkka että kyllästää kauttaaltaa.
     

Kerro tästä muillekin!