"Turvalliseksi katsottava pysäköintimahdollisuus"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja artz, 12.4.2013.

  1. artz

    artz Gearhead

    Verottajan mukaan matkakulut voi vähentää kokonaan oman auton mukaan, jos ensin joutuu menemään omalla autolla jonnekin jossa nousee julkisen kulkuneuvon kyytiin mikäli siellä ei ole "turvalliseksi katsottavaa pysäköintimahdollisuutta".

    Mitä hemmettiä tuo tarkoittaa ja mikä on "turvallista"? Asiaa voi katsoa vaikka liikenneturvallisuuden kannalta, esim. tien pientareelle ei kannata jättää autoa päivän ajaksi. Entä sitten jos on mahdollisuus jättää kaupan parkkipaikalle? Eikös ne ole vain asiakkaille ja siten kiellettyjä? Tuota termiä on harmittavan vähän avattu. Lienee erittäin hankalaa vedota siihen ettei halua jättää autoa viikonloppuöiksi tyhjän kaupan parkkipaikalle hajotettavaksi.
     
  2. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ei kai mikään yksityisalue, kuten liikkeen piha ole pysäköintimahdollisuus. Pitäisi olla virallinen pysäköintialue tai parkkihalli.
    Ja eikös se ole niin, että jos sinne pysäkille joutuisi kävelemään yli 3 tai 5 kilometriä niin saa vähentää koko matkan oman auton mukaan, eli katsotaan ettei julkista liikennettä ole käytettävissä. En ole kuullutkaan että sinne pysäkille pitäisi autolla mennä. Tosin omat pysäkit on valtatien varressa niin en ole edes ajatellut asiaa, vaan pistäny matkakulut oman auton mukaan ja läpi on mennyt.
    Verottaja itse eräässä puhelinkeskustelussa katsoi tietokoneelta missä on pysäkki jolta menisi siihen aikaan autoja ja totesi että on liian kaukana.
     
  3. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Riipuen alasta. Raksaäijät saa kilsat himasta duuniin ts missä työmaa on. Tavikset lienee pulassa tän asian suhteen,

    rakennusala rules :-?
     
  4. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Piti sanomani et vaimo jättää autonsa liityntäparkkiin.

    Autonsa on hälle rakas, mutta silti.
     
  5. MoodyBlue

    MoodyBlue 3rd gear

    Liippaa asiaa ainakin jotekin: me töissä vasta tällä viikolla selviteltiin tätä parkkiasiaa. Meidän autot ei mahdu työpaikan viralliselle parkkikselle, kun ne on jo muiden käytössä. Siksi minä ja kaksi muuta ollaan parkkeerattu autot viereisen Siwan parkkipaikalle. Siwan väki on kahdesti koittanut saada meitä häädettyä pois siitä jättämällä pyyhkijän alle lapun "Parkkipaikka on vain asiakaskäyttään ja ei ole tarkoitettu pitkäaikaispysäköintiin". Kaupan pomo uhkasi soittaa parkkipirkot paikalle. Me heti oltiin kärppänä, että paskat tästä, kaupan pihassa ei ole mitään muita merkkejä kuin pysäköintialueen P-merkki, ei siis mitään lisäkilpiä rajoittamassa.

    Soitettiin siis Oulun pysäköinninvalvontaan, joka vahvisti meidän ajatuksen. Jos siinä ei ole mitään muuta kuin se P-merkki, me saadaan pysäköidä siinä just niin paljon ja kauan kuin halutaan. Kysyttiin vielä siltä pysäköinninvalvojalta viereisen Shellin P-merkinnöistä (=P-merkin alla lisäkilpi "Ei pitkäaikaispysäköintiä. Koskee koko piha-aluetta"). Sekään ei ole lainvoimainen, sillä pitkäaikaispysäköinnille ei ole mitään määritettä. Eli voitaisiin viedä autot sinne Shellinkin pihaan työpäivän ajaksi, eikä silti saataisi sakkoja.

    Isojen kauppojen parkkiksilla ja keskustoissa varmaan eri asia, mutta tämä Siwa sijaitsee kaupungin laita-alueella, jossa ei ole niin suurta parkkioaikkojen tarvetta.
     
  6. artz

    artz Gearhead

    Jep jep. Lienee verottajan kannalta katsottuna niin että jos ylipäätään mahdollisuus jättää auto muualle kuin keskelle tietä niin se on turvallista. Hyvänä esimerkkinä tuo ison tien varrella oleva pysäkki. Lienee turha tavallisen tallaajan yrittää vedota yhtään mihinkään. Taidanpa vain unohtaa asian, niin selviää helpoimmalla..
     
  7. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Eipä mikään estä tekemästä vähennystä matkakuluista oman auton mukaan. Aina kannattaa yritää, teet järkevän perustelun vielä mukaan.
     

Kerro tästä muillekin!