Onko autosi vedenpitävä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja artz, 13.4.2013.

  1. artz

    artz Gearhead

    Jotenkin tuntuu kun näiden vanhempien laitteiden kanssa pelailee, että sitä ei millään saa vedenpitäväksi. Nytkin on kaikki ovien ja ikkunoiden tiivisteet uusittu mutta edelleen valuttelee ikkunalistan alta oven sisään. Syynä varmaankin ei-alkuperäinen tiiviste. Asennusvaiheessa jo piti tehdä kompromissi haluaako sen tiivistävän ikkunaa vasten vai ovessa olevaa "ikkunalautaa" päin. Jompaankumpaan jäi aina rako jos toisen laittoi hyvin.

    Sitten vielä pestessä nokkapellin ja etukulman välisestä raosta oli tullut lätäkkö akun päälle.. Eikä siinäkään kait mitään tiivisteitä koskaan ollutkaan, että en oikein tiedä muuta ratkaisua kun akun päälle joku kumilätkä.

    Ja vaikka auto kunnossa onkin, niin arveluttaa kyllä painepesurilla päästellä hyvin paljon. Taitaa käsipesu olla pakollinen tästä eteenpäin.

    Tämä siis nykyisen harrasteen kohdalla mutta lähes kaikki aiemmatkin pelit on vuotaneet jostain. Jotkut vielä jaksaa ihmetellä kun kysyn ostaessa pitääkö se vedet ulkopuolella.. Yleensä valehdellaan ja sanotaan vaan että tottakai.
     
  2. Beauville

    Beauville 1st gear

    Painepesurilla pestään vain työkoneita ja mattoja. Sillä saa veden menemään sisälle pienestäkin raosta / reiästä. Lukon sylinteritkin saa vesivoitelun.
    Aina olen autot pessy käsin ja huuhteluun on riittänyt vesiletku. Pitää vaan huolen, että sieni / vast pysyy pesun ajan puhtaana hiekasta.
     
  3. Aako

    Aako 1st gear

    Ei täysin tiivistä autoa ole olemassakaan ja ei se vesi ny jokapaikassa haittaa! Jossakin liika tiivistys on jopa haitaksi, kun kastuu kuitenkin kondessiveden myötä, vaan eipä sitten kuivu, jos on pulloksi tiivistetty...
     
  4. Aako

    Aako 1st gear

    NIIN! ja se painepesurilla pesu: se painevesti tunkeutuu pienimmästäkin huokosesta, kiveniskusta yms maalin alle ja repii maalin irti jättäen vesitaskuja sinne maalin ja pellin väliin... jokainen kait arvaa seuraukset..
     
  5. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    ovissahan on reiät alareunassa et vesi pääsee pois ja osassa autoja siinä ulkopellissä on massa sisäpuolella.
     
  6. artz

    artz Gearhead

    Olen kyllä autoja pessyt ennen pesurilla (uudempia) ja kyllä siitä huolimatta vaikka kiveniskujakin on, niin on maalipinta kestänyt pesun. Ei saa olla niin huonosti maalattu että lähtee irti jos vähän yrittää pestä normityökaluilla! Ei sitä tarkotus ole kuitenkaan sentin päästä ruiskuttaa.

    Onneksi joku on mulla tehnyt oven uusiksi ja tiivistänyt kaikki pikku koloset..
     
  7. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    kaikki pessään kärsserillä,jos muutama tippa menee jalkalistalle tai konehuoneeseen(joknka huuhtelen aina jos alkaa pölyiseltä näyttää)niin ei ne siitä ole särkyneet,on tuolla jokien rannassa niitä säästöpesijöitä ämpärillä,no hiekkapesuhan on tehokas,kukaan ei jaksa /viitsi kantaa kunnolla vettä,pesurilla sentään pari sataa litraa menee suht äkkiä.eri asia jos omistaa trabantin.
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Ei ain atarvitse käyttää niitä täysiä tehoja siitä pesurista. Kyllä painepesuri on auton pesussa hyvä apuväline.
     
  9. ktech

    ktech 3rd gear

    painepesureitakin on monenlaista mutta normi 100bar harrastelu pesurilla ei tervettä maalipintaa riko vaikka kuinka läheltä suihkisi. irtonaiset massat lennättää mukavasti mäkeen mutta sehän on vaan hyvä.
     
  10. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    No ei tosiaan oo,en tiiä sit nyt kun laitoin tiivisteliimaa tuulilasin yläreunaan.Aikasemmin on aina vuotanu siitä sateella.Vuotaa kyllä oven ikkunoistaki.

    Ja painepesuri on ihan hyvä esipesuun kauempaa,huuhteluhan tehdään aina letkulla :soosoo:
     
  11. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Jooo ei normi pesuri säre kyllä mitään, ja hyvähän ne lukot o joskus rasvata jos sitä pelkää.. ei oo ollu koskaan ongelmaa. Olen tosin KUIVANNUT auton päältä, ja pyyhkinyt tiivisteet ja ovenraot ennen ajoon lähtöä..
     
  12. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Ja siin oon samaa mieltä, että ei kai mikään auto täysin 100 prosenttisen tiivis olekkaan, ainakaan konehuone...
     
  13. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Käsinpesujakin on monenlaisia. Joskus tekee pahaa katsoa kun vanhat ukot huuhtelematta alkavat muoviharjalla levittämään fairyvettä ympäriinsä.

    Itsekin olen pelkän vesiletkun ja pistoolin kannalla. Kun auto alun alkaen on pidetty hyvässä vahassa niin ei siinä painepesuria tarvita. Käyttöautossa sitten liuotin talvimoskan huuhteluun. Sieni pysyy puhtaana kun käyttää kahta ämpäriä, toisessa pesuaine (oikea autonpesuaine) ja toinen sienen huuhteluun.

    Huolellinen kuivaus, varsinkin talvella. Kun TI-hallissa käyn pesemässä talvisin, näkee välillä näitä, jotka eivät kuivaa autoaan pesun jälkeen. Kiva sitten seuraavana aamuna repiä ovi tiivisteistään auki.

    Kerran myös ihmettelin kun joku valokuvasi märkää autoa monesta kulmasta. Ajattelin että siinä selkeästi otetaan Nettiautoon myyntikuvat :odroll:
    Letkulla pikakiilto pintaan :rotfl:
     
  14. pas2

    pas2 Gearhead

    Ei amerikkalainen auto painepesuria tartte, että vesi sisään menee. Ihan tavallinen kesäsade riittää.
     
  15. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Mk1 Caprin kanssa luulin, että englantilaisen auton kohdalla olisi jotenkin suunnittelussa mietitty, miten auto pärjää kosteissa olosuhteissa, mutta sieltähän se vesi tuli rattiputken kautta jalkatilaan.

    Tosin 30 vuotta Suomi-autoiluakin saattoi vaikuttaa asiaan.
     
  16. Herje

    Herje Double Gearhead

    Ite en koskaan pese omaani. Mut penkkejä tulee kyllä puunailtua ja välillä imuroitua lattiat hiekasta. Kyllä humalaiset aina nojailee ne kylet puhtaiks :poff:
     
  17. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Kyllä on vedenpitävä, yhtään ei tuu ulos ;)
     
  18. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Hehheh. Vanhassa Rangessa oli sellanen suunnitelukukkanen, että konepellin avaus märällä kelillä kasteli joka kerta sulakerasian. Se konepellin pokkaus oikein ohjasi kaiken veden just suoraan siihen.
     
  19. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    sama vika, lattiat lainehtii:)
     
  20. Lavakulkine

    Lavakulkine 3rd gear

    Jumalauti! Mulla on 3 jenkkiä ja kaikki kusee repsikan kintuille sateella...:)
     

Kerro tästä muillekin!