Pontiac Gand prix 1994 ajovalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja RivieraGs73, 9.4.2013.

  1. RivieraGs73

    RivieraGs73 1st gear

    Käyttölullani ajovalot katosivat kesken ajon.. parkit ja pitkät futaa ihan ok, mutta ajovalot hukkuivat johonkin.. jotenkin tuntuu hassulta ajatella että olisivat kummatkin umpiot yhtäaikaa tiltanneet.. liitokset katsoin ja sulake on ehjä.. muita ideoita?

    Samaan hengenvetoon voisin kysäistä löytyykö kellään kikka vitosta millä saisi kojetaulusta ANTILOCK valon sammuksiin.. käytin korjaamolla autoa, ja totesivat että kaikki toimii niinkuin pitää mutta jo 10m ajon jälkeen räpsähtää päälle.. ei muuta mutta olisi kiva leimata tuo auto..

    P
     
  2. PK

    PK 1st gear

    Löytyykö valoille joku rele? Mulla oli aikoinaan hapettunut sen releen herätevirtaliitos ja hukkui lyhyet kerralla. Näissä voi olla maahantuojan jo uutena asentamia relevirityksiä, kun on vaihdettu jenkkivalot eurooppalaisiin.

    Missä korjaamolla käytit? Oliko käytössä kunnollinen scanneri vikakoodien lukuun. Aikoinaan teki ihan samaa ja syyksi paljastui yhden pyörän anturin liitoksesa oleva johdon katkeaminen. Löytyi heti tieto miltä pyörältä ei tule signaalia. Loppu olikin sitten normaalia sähköjohtojen tarkistelemista.
     
  3. msvihervuori

    msvihervuori 1st gear

    Nyt et saa pahastua, mutta kysyn kuitenkin kun tuosta aloituksestasi ei käynyt selväksi. Olethan kattonut ne polttimot, ettei ne ole palaneet?

    Useamman kerran, silloin kun olin vielä oikeissa töissä korjaamolla, etsittiin vikaa ihan urakalla kun molemmat ajovalot pimeni ythä aikaa ja kesken ajon. Ja loppujen lopuksi ne molemmat polttimot olivat palaneet. Vika korjaantui polttimon vaihdolla.
     
  4. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Pakko kertoa että minulle on käynyt samoin :)
     
  5. RivieraGs73

    RivieraGs73 1st gear

    Moro,
    En suinkaan pahastu, tutkimme sitä asiaa ensimmäisenä.. jopa vaihtaen kummatkin polttimot, ei muutosta.. sulakkeet on kunnossa, ja rele vaikuttaisi olevan kunnossa.. mittarilla katottuna ei tule virtaskaa lamppuihin jostain syystä. Nämä sähköt on ollut aina mun akilleen kantapää ja jokainen amerikkalainen (uudempi) on vittuillut pääosin aina sähköjen osalta :D story of my life..

    Kallistun kuitenkin siihen relevikaan, ja pistetään se vaihtoon. ja jos senkään jälkeen ei toimi pistetään palamaan.. :mad:



     
  6. msvihervuori

    msvihervuori 1st gear

    Mittaa sieltä releeltä seuraavaksi. Yhteen karvaan pitää tulla koko ajan virtaa. Toiseen karvaan tulee virta kun kääntää valokatkasijasta valot päälle. Kolmanteen karvaan tulee maadoitus. Neljännestä navasta lähtee valoille johtoa.

    Toi on siis se yleisin tapa kytkeä rele. Toinen tapa on kytkeä kahteen karvaan virtaa koko ajan ja valokatkasija katkoo sitä maayhteyttä. Homma toimii myös noin.

    Tarkkaa ohjetta en voi antaa, kun en ole nähnyt Pontiacin sähkökaavoja, enkä sitä relettä.
     

Kerro tästä muillekin!