Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. controller

    controller 1st gear

    KIITOS! Laitan nyt kuitenkin sen nelivedon päälle, mutta jos sattuu unohtumaan niin tiedän mitä tehdä. :)
    Jotenkin tällä foorumilla on erilainen ilmapiiri, kuin tuolla BMW-foorumilla..
     
  2. Softail_200

    Softail_200 1st gear

    Tuosta repsikan puoleisesta vetarista, niin ite otan aina sen kellon rungon irti akseliputkesta. Tässä ajatuksena se, että tule samalla kertaa tarkistettua sen neulalaakerin/nylonholkin, kytkentäholkin ja siirtohaarukan kunto.

    Tuossa vetarin irrotuksen yhteydessä pieni homma tarkistella nuo.
     
  3. nakkertton

    nakkertton 3rd gear

    Jaaha mistäpä tuon uuden kaasuvaijerin saisi tilattua? ebayssä oli yks myyjä joka myy muttei välttämättä lähetä ulkomaille, lähetin kuitenkin viestin, että oisko mahollista lähettää tänne pohjolaan.

    On aika paljon jo rispaantunu toi vaijerin loppu, ni vois vaikka vaihtaa ettei tarvii tyhjäkäynnillä ajella kotiin :D

    Perkele sen autokeskuksen kanssa ku toi kaasuvaijerihan on recall homma ja 1,5 vuotta sitten kävin noi recallit tsekkaamassa ko liikkeessä ja sanoivat että tilaavat osat. Viime syksynä viimeks soittelin noiden osien perään tuloksetta. Täytyy huomenna soitella ja vähä kysellä osien perään, että ovatko soutuveneellä lähteneet hakemaan kaasuvaijeria :poff:
     
  4. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Mikähän perkele mahtaa kitistä konehuoneessa kun auto käy. Vesipumppu, kiristäjä ja hihna on kk sitten vaihdettu. Hihnalinja on suora. Vanha vesipumppu oli kyllä vaihdon tarpeessa, mutta ääni ei poistunut sen vaihdolla.

    Äsken irroitin hihnan ja pyörittelin kaikki hihnapyörät käsin, mutta ei sieltä mitään ääntä tai välyksiä löytynyt. AC kompuran hihnapyörä pyöri jotenkin kevyemmin kuin muut, mutta ei sieltäkään erikoista ääntä kuulunut. Ja sama vikinä kuuluu oli ilmastointi päällä tai ei. Käytin konetta hetken ilman hihnaa niin silloin mitään ylimääräisiä ääniä ei kuulunut.
     
  5. rammeri

    rammeri 1st gear

    Tässä näyttää olevan samaa touhua controllerin kanssa, mulla aiheena on stefan vaihto oikealle puolelle. Osat paikalla, poika sorvasi työkalun ja piti alkaa töihin niin jopa alkoi löytymään pultinkantoja joita ei heti pakista löydy ....kele

    Eli pyörän napa on 43 mm, jarrukaliiperin kuusiokolo 9 mm tai joku tuuma kun 8 pyörii ja 10 ei mene paikalleen? Ja sitten laakerihärdeli on kiinni kolmella jollain n.15mm pulteilla jotka on kuin uros torxeja... Siis sainko oikein? Ja ainoo kauppa johon huomenna ehtii on Biltema, sekin vielä. Mitäs muuta pitäisi tietää ja tuleeko näiden jälkeen vielä yllärityökalutarpeita?
     
  6. rammeri

    rammeri 1st gear

    Ai niin ja auto on95 2500 kummelilla
     
  7. villeri

    villeri 2nd gear

    Jarrusatulan pultit on 3/8" 6-kolo elikkäs noin 9.5mm. Laakeri pitäis olla kylläkin neljällä pultilla kiinni. Oisko jätetty joskus pois, kun onnistuttu nuljaamaan. Pultin kanta on 9/16" 12kulmanen. Siihen käy myös 14mm 12kulmanen hylsy. Voi olla vähän nafti, mutta silläkin onnistuu. Nämä kun saat auki niin loput onkin ihan piis of keik. Kytkentäkotelon pultit tais olla myös 3/8" kannalla, mutta 6-kulmasella 10mm hylsyllä ne saa nätisti auki ja kiinni. Tai sitten ne oli ihan vaan 10mm :)
     
  8. nakkertton

    nakkertton 3rd gear

    Itte ittelleni vastaten, suostui lähettämään ja ihan ok palvelu ku näin sunnuntainakin palvelee asiakkaitaan :eek: Enkä nyt puhu autokeskuksesta :rotfl:
     
  9. Frösä

    Frösä 2nd gear

    Tampereen Autokeskuksessa olis ollu jo vuoden verran tilauksessa puhaltimen johtosarja ja tilatessa sanoivat, että ilmottelevat, kun saapuu.. ei oo mitään kuulunu.. Niin ja oli ihan recall-juttuja. Tarvinnee joskus ottaa yhteyttä, että onko millä kohdin Atlanttia tulossa :D
     
  10. NoSmokeNoPower

    NoSmokeNoPower 2nd gear

    Ja jos ei yksin tarvii touhuta ni aika toimiva konsti siihen navan irrotukseen tuntuu olevan että käyttää auton ohjaustehostinta prässinä napaa ulos äheltäessä... Tossa yhdenlainen esimerkkivideo hommasta.

    http://www.youtube.com/watch?v=8Ly3pC8tzDc

    Melko varmasti lähtee tolla tavalla hajoamatta kunhan järjen kanssa kääntelee sitä rattia ettei antaudu mitää muuta
     
  11. Romunhankin

    Romunhankin 3rd gear

    Ite en ainakaan tuota 43mm hylsyä meinannut löytää mistään ( piti tilata varaosaputiikkiin). Piti kuitenkin saada vaihdettua ja normaalisarjoissa on vain 41mm ja seuraava 46mm niksi pirkkana 46mm hylsy ja 1,5mm pellistä suikaleet hylsyn ja mutterin väliin..
    Ja tuo jarrusatulaan sopiva kuusiokolo hylsy löytyy bilteman öljyproppu lajitelmasta tuotenro:191329 hinta parinkympin tietämillä.
     
  12. NoSmokeNoPower

    NoSmokeNoPower 2nd gear

    Tohon 43mm hylsyn tilalle käy myös 1 11/16-tuumanen hylsy jos sattuu sitä paremmin löytymää. Melkein joka paikassa kyllä varmaanki tilaustavaraa tuokin
     
  13. rammeri

    rammeri 1st gear

    Kiitos kaikille, 43 mm hylsy tilattu, löytyi Kamasalta ja huomenna mulla. Jos hyvin käy seisokki jää vain pariin päivään :)
     
  14. veivikaula

    veivikaula 1st gear

    Olikos täälä foorumilla jollain ylimääräsenä noita BD APPS Noise Isolatoreita?
     
  15. Pässinpää

    Pässinpää 1st gear

    Itsellä Bmw-foorumin lukeminen loppu kun jonkun käyttäjän mielestä dieselillä ei kannata ajaa mm. siksi että alkaa kädet haista pahalle tankatessa...
     
  16. villeri

    villeri 2nd gear

    Joskus ACS:stä lähtiessä siinä harrasteparkissa yks 3gen SRT10 ramisti sano samoin :lol: Tosin taisi olla se SRT10 sen isän tai sitten autoliikkeestä otettu koeajolle, että saa leuhottaa.. Se kun on manuaalilaatikolla niin lähtiessä sammutti 2-3 kertaa sen kytkimellä... :poff: Lopulta kauheen kuovittamisen saattelemana lähti pois alueelta.
     
  17. captainpera

    captainpera 2nd gear

    Juu on fiksua vastata jos on tietoa eikä aina sanoa, että siellä se on sanottu vajaan kahdentuhannen sivun joukossa moneen kertaan!!

    Useilla foorumeilla myös vähätellään tyyliin, että pitäis prkl tietää tuollainen asia! Rispektiä/vastauksia saavat ainoastaan ne joilla on korkeat lukemat viestimäärissä.

    Onneksi täällä ei tuollaista "kultturia" ole. Useanmerkkistä kotteroa on pihassa ja monilla foorumeilla liikuttu, joten jonkinlaista kokemusta on.
     
  18. elmer

    elmer 3rd gear

    Mä aikanaan puuhasin sopivan 43:sen 46mm hylsystä kun niitä pyöri laatikon pohjalla useampi: kulmat auki laikalla ja rohkeasti pajavasaraa ja kun oli sopiva niin kulmat kiinni kuumaliimalla...
     
  19. Soita http://www.gearman.fi/ Löyty ainakin hyllystä joku aika sitten.
     
  20. veivikaula

    veivikaula 1st gear

    Kiitoksia!
     

Kerro tästä muillekin!