Ford torino 74 sähköistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja kalle39, 2.6.2013.

  1. kalle39

    kalle39 1st gear

    Terve! Tuli hommattua pihaan tommonen 74 vuoden 4D Gran torino Brougham. Nyt kyselisin löytyskö jostakin siihen sähkökaaviota? Muutama pikku juttu pitäis kattella.
    - Sisäpuhallin ei pelaa millään asennolla
    - Mittarin valot ei pala (onko jossain joku himmennin mitä en oo löytäny? Onko edes valaistua mittaristoa? Mittarin pohjaan kaikki polttimot vaihdettu)
    - sisäkatto valo ei pala
    - Mittariston varoitusvaloihin ei tule kaikkiin sähköä? Brake valo palaa startatessa.

    Muuten teknisesti auto on hyvä, maalipinta on tosin suht kauhea (appelsiini)

    Katotaan miten lähtee jenkki harrastus käyntiin.
     
  2. JTE3

    JTE3 Gearhead

  3. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Himmennin löytynee valokatkaisijasta, sitä nuppia kiertämällä toimii.

    Samoin saattaa se kattovalo syttyä samasta nupista, edellyttäen tietty että polttimo paikallaan ja ehjä, toisesta ääriasennosta kynnyksen takaa. Siis kiertämällä.

    Oothan sulakkeet tsekannu?
     
  4. kalle39

    kalle39 1st gear

    Sulakkeet on kaikki ehjät :( , Valo katkasian nuppia on tullu vääneltyä ja käänneltyä vähän joka suuntaan, ei vaikutusta. Joutuu melkein ottaa työn alle koko johtosarjan et sais nuo edellä mainitut pelaamaan. Hieno homma et kaavio kuitenkin löyty jostain vielä.
     
  5. Jukka

    Jukka 3rd gear

    Pistähän lisää infoa kun saat projektia eteenpäin.
    Kanssaharrastajalla hiukan samanlaisia vaivoja...
     
  6. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    yleensä noissa on se sisävalon säätimen "spiraali" ottanu itteensä,samoin sen sisävalokatkaisijan kärjet on väsynyt,selviää mittaamalla mutta eipä toi uus valokatkaisijakaan kallis oo.
     
  7. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Jotenkin noi mittari- ja sisävalojen toimimattomuus haiskahtaisi katkaisijan vaivalta. Itse alottaisin vaihtamalla sen. Ne kun muutenkin vanhennuttuaan ja kuluttuaan muuttuu monasti epämääräiseksi toiminnaltaan. Ja siis on mittarivalaistus ja kojelaudan namiskoiden valaistus, joka säätyy sillä katkaisijalla

    Brake-valon kuuluukin palaa startatessa, sammuu kun auto käy. Testitoiminto. Näin ainakin tuossa pari vuotta vanhemmassa Mercuryssakin pelaa. Saman Brake-valon kuuluisi myös toimia käsijarrun valona.

    Puhaltimen toiminnan voit helpostui tsekata syöttämällä 12 v virtaa suoraan puhaltimen piuhasta. Jos ei pyöri niin puhallin kaputt, ja jos pyöriin niin vika jossain katkaisimen ja puhaltimen välissä. Ainakin ilmastoiduissa malleissa puhallinmoottori on hanskalokeron takana ihan oikeassa reunassa. Johto (paksu oranssi) löytynee viimeistään kun irroitat hanskalokeron ja kick panelin ja kurkistelet sieltä kojelaudan alta
     
  8. Hollow Head

    Hollow Head Gearhead

    Silloin aikanaan, kun mulla oli '73 Torino, niin siinä oli vastaavia vaivoja ja niihin löytyi apu, kun kaivoin sulakerasian sieltä jalkatilasta KOKONAAN ylös ja sen takapuolelta oli hapettunut yksi johde poikki. Ei auttanut, vaikka sulakkeet oli ehjiä! Jotenkin sen johteen tinasin kasaan ja sitten alkoi hommat rokkaamaan. Samalla hiekkapuhalsin kaikki kontaktipinnat sellaisella puhalluslaitteella, millä merkataan rekkareita ikkunoihin. Lisäksi noissa Torinoissa on niitä johtonipun sisällä olevia vastuksia muistaakseni siellä täällä konehuoneessa...
     

Kerro tästä muillekin!