Honkkarin OBD lukijat.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja jylppy, 23.8.2012.

  1. saresks

    saresks Gearhead

    ScanTool.net havaittu toimivaksi ELM327:n kanssa.
     
  2. jylppy

    jylppy Gearhead

    Se scantool ei muunmuassa toiminut... Se tulee kyllä näytölle, mutta siihen ei voi tehdä mitään muuta kun pienentää alapalkkiin. Suljettua ei saa kun sammuttamalla koneen. Windows 7 ei vissii tajua sitä.
     
  3. saresks

    saresks Gearhead

    Joo sorry näyttäis olevan jo päivitykset freezed long ago, eli ei ajurit toimi näissä uudemmissä käyttiksissä.
     
  4. rengaw

    rengaw 1st gear

    Mulla toimii ainakin scantool.net ELM-usb kaapelin kanssa windows seiskalla, mutta millä ohjelmalla näkis ruiskun ennakot yms?
     
  5. laakkius

    laakkius Gearhead

    palataksemme honkkarin OBD-lukijoihin, ostin sen halvemman mallin joku aika sitten. Ainoa Auto johon tuolla olen päässyt on naapurin Voyager,kun taas Bemariin, Toyotaan ja Citroeniin sillä ei pääse... Paska laite mun kokemusten mukaan...
     
  6. mr.datailija

    mr.datailija Gearhead

    Ton IKH:n halpiksen ostin, on neljäkymppiä niiden myymälässä. http://www.ikh.fi/CRX40_OBD_LUKIJA_T40

    Chevy Alerosta luki koodit ja onnistui koodin poisto (service valo sammui), joten ainakin '99 mallin osalta on toimiva. Suomenkielinen manuaali on hyvä ja laitteessa itsessään on suomeksi näyttötekstit.
     
  7. umpio

    umpio 3rd gear

    Saako tuolla IKH:n lukijalla ABS-kooditkin ulos?
     
  8. Kentsu

    Kentsu 3rd gear

    honkkari halpis lukija juttelee hyvin -98 S10 kanssa ja poisti vikakoodit.
     
  9. JnZm

    JnZm Gearhead

    Auttaako yhteensopivuustilassa suorittaminen?
     
  10. umpio

    umpio 3rd gear

    Minulla ei yhdistelmällä XP läppäri - BT ELM toimi kuin AutoDoctor. Scantool jumahtaa kohtaan resetting hardware interface, EasyObd II ei löydä ELMiä ja sama juttu ScanMaster ELMin kanssa. Ja AutoDoctorilla ei pääse käsiksi ABS -koodeihin, toki käytössä demoversio. On tämä tietotekniikka ihmeellistä :mad:
     
  11. mr.datailija

    mr.datailija Gearhead

    edit:kipasin vihkon auton hansikaslokerosta ja OBD II osalta lukee näin: vikakoodi on viisimerkkinen koodi, ensimmäinen kirjainmerkki määrittää mikä ohjausjärjestelmä asettaa koodin. Muut neljä numeromerkkiä antavat lisätietoa, mistä vikakoodi on lähtöisin ja mitkä käyttöolosuhteen aiheuttivat vikakoodin syntymisen.

    -Toimii kaikissa 1996 ja myöhemmin valmistetuissa henkilö- ja kuorma-autoissa, jotka ovat OBD II -yhteensopivia (myös CAN, VPW, PWM, ISO ja KWP 2000).
    -Lukee ja poistaa yleisiä ja valmistajakohtaisia vikakoodeja (DTC) ja sammuttaa "tarkista moottori"-valon. Tukee moninkertaisia vikakoodeja: yleisiä, avoimia ja valmistajakohtaisia koodeja.
    -Näyttää OBD:n päästöjen seurantatilan. Jäljittää ajoneuvon valmistenumeron (VIN) vuoden 2002 ja uudemmista ajoneuvoista, jotka tukevat tilaa 9.
    -Tutkii toimintahäiriön merkkivalon (MIL) tilan. Näyttää MIL-valon tilan (ON/OFF) ja seuraavat mittaukset: sytytysvirhe, polttoaine, CCM (tärkeimpien moottoriohjauksen komponenttien valvonta), EGR, O2S (O2-anturin valvonta), AT (katalysaattorin valvonta), EVAP (haihtuvien kaasujen valvonta), H02S (O2 lämpöanturien valvonta), 2AIR (toisioilman valvonta), HCM (katalysaattorin lämpiämisen valvonta), A/C (ilmastointijärjestelmän valvonta)

    Vihkossa olevat vikakoodien määritelmät koskevat ainoastaan Chrysler ja Toyota yleisiä ja valmistajakohtaisia vikakoodeja. Muut vikakoodimääritelmät löytyvät ajoneuvon huoltokirjasta tai mukana tulevalta CD-levyltä.

    Tuossa vihkosessa ei ollut kuin jarrutehostimen vikakoodeja, ei siis ABS-nimikkeellä suoraan...

    Nyt oli Motonet kanta-asiakkaille tarjouksessa 34.90eur toi IKH:n lukija, en tiedä kauanko tarjous voimassa.
     
  12. umpio

    umpio 3rd gear

    Jepjep, kävin tuon lukijan tänään hakemassa ja vaikka ABS -valo palaa kojetaulussa iloisesti, niin skanneri ilmoittaa ett "Ei koodeja" :mad: Prkl kun on taas vaikeeta...
     
  13. jokihai

    jokihai 2nd gear

    Kokemusta kellään, että pääseekö tuolla Motonetin halvimmalla OBD II testeri Basic laitteella euroopan Fordiin -08 vikakoodeja lukemaan / nollaamaan?
     
  14. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Uudessa tuulilasi lehdessä juttua noista. Halvin ei yleensä riitä kuin tosiaan sammuttamaan jonkun vikavalon. Paremmissa saa sentään vian syyn selville,mikä olisi selvästi fiksumpaa. Osaisi siis korjata ehkäpä vian. ;)
     
  15. umpio

    umpio 3rd gear

    Sen verran selvennystä omaan viestiini että kyllä sillä OBD -koodit ulos saa ainakin -96 S10:stä, ja tätä kautta pääsee vikaankin kiinni jollain tapaa. Mutta tuo jarrujärjestelmä vaatii ihan oman lukijansa, jonka hinnoista taas ei uskalla edes esittää arvailuja harrastepohjalla liikuttaessa...
     
  16. ata

    ata Gearhead

    Noista malleista en tiedä, mutta minulla on ScanGauge2 OBD2-lisämittari/vikakoodilukija joka toimii ainakin oman Pontiacin kanssa. Tosin ainakin tuo malli osaa keskustella vain ECU:n (Engine Control Unit) kanssa, mutta ei BCM:n (Body Control Module) kanssa, eli sillä onnistuu moottoriin liittyvien vikakoodien lukeminen, mutta ei korimodulin puolelta. ABS, turvatyynyt ym. ovat yleensä niitä BCM:n ohjaamia systeemeitä.

    Mutta itsellä ainakin kun oma auto sytytti vikavaloa, tuo osasi kertoa vian syyksi MAF:in (tai siis kertoi sen OBD2-vikakoodin ja netistä löytyneeltä listalta selvisi että se viittasi MAF:iin) ja täältä OD:lta sain ostetuksi käytetyn toimivan ja ehjän MAF:in viallisen tilalle.
     
  17. jokihai

    jokihai 2nd gear

    Itse itselleni vastaten. Onnistuu :lol:
     
  18. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Noissa näyttää olevan tuo -96 ja uudemmat kommentti vakiona kaikissa, eli onko niin, että -94 pont.transsportin kanssa noilla ei tee mitään?
     
  19. umpio

    umpio 3rd gear

    Tuo on ilmeisesti se hassu sekasikiö, jossa on OBD2 -liitin mutta koodit ovat OBD1. Eli jos skannerin manuskuukkeli ei erikseen mainitse pystyvänsä lukemaan 94-95 GM:n tuotteita, niin se ei tarpeisiisi sovellu.
     

Kerro tästä muillekin!