Ei starttaa, varoitusvalot vaan kirkastuu mittaristossa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Jacka, 2.7.2013.

  1. Jacka

    Jacka Gearhead

    Potilaana -65 Buick Wildcat. Meinasin lähteä ajalemaan, niin eipä tehnyt Buick enää startatessa mitään. Avimesta kun kääntää virrat päälle niin öljynpaine ja latausvalo palavat himmeästi (mielestäni normaalia). Ja kun avainta kääntää starttiasentoon niin ko varoitusvalot vaan kirkastuvat mutta mitään ei tapahdu. Mikähän mahtaa olla vialla? Autolla edellisen kerran ajettu ihan normaalisti, vika näyttäsi tulleen muutaman tunnin pihassa olon aikana. =0

    Neuvoja kaivataan...
     
  2. Impala76

    Impala76 Gearhead

    Koitappa ottaa parkki pois ja takaisin... Sitten uudelleen startata
     
  3. Jacka

    Jacka Gearhead

    Kokeilin. Ei vaikutusta.
     
  4. tammercity

    tammercity Gearhead

    Akku kaput veikkaisin minä.
     
  5. bblock

    bblock 3rd gear

    Tai startin hiilet... pari napakkaa iskua vasaralla startin kylkeen niin herää jos herää ja hiilet vaihtoon
     
  6. Jacka

    Jacka Gearhead

    Akku on kolme päivää vanha,joten epäilen että vika olisi siinä.
    Täytyy käydä akku vielä mittauttamassa liikkeessä (varmuuden vuoksi)...
     
  7. Jacka

    Jacka Gearhead

    Starttikin oli viime syksynä tarkastettavana autosähköliikkeessä. Kaikki oli kunnossa, tehtiin vain täydellinen putsaus...
     
  8. Damned

    Damned Gearhead

    Vapaan tunnistin ei toimi oikein, sähkö- tai mekaaninen vika?
     
  9. kapa

    kapa 3rd gear

    Yleismittari kun kuuluu jokaisen autoja ropaavan jannun työkalupakkiin ni alota mittaamalla akkujännite, jos se ok niin mittaa tuleeko startin solenoidille herätevirtaa, jos tulee niin tarkista ettei jännite akulla romahda startatessa, jos ok niin varmista moottorin ja rungon välinen maadoitus (esim. Starttikaapelilla) jos kaikki ok niin startti pöydälle.
     
  10. msvihervuori

    msvihervuori 1st gear

    Noi "ison virran" mittaukset kannattaa tehdä jollain koestuslampulla. Meinaan kun mittaat sen herätejohdon jännitteen. Sinne pitää tietysti tulla 12 voltin jännite kun virta-avain on starttausasennossa (herätejohto startista irrallaan). Mutta kun se jännite ei pelkästään riitä. Se startti vaatii vähän ampeerejakin että se herää. Minulla on H7 polttimo, johon olen liittänyt johdot. Sillä on hyvä kokeilla. Polttimosta toinen johto sinne startin herätepiuhaan ja toinen maihin. Jos lamppu syttyy kun väännät virta-avaimesta on heräte varmsti kunnossa. Jos siihen samaan syssyyn saat vielä volttimittarin kiinni, siis toinen kärki siihen startin herätepiuhaan ja toinen akun miinusnapaan, saat samalla kertaa mitattua herätepiirin jännitehäviöt. Jännitehäviötä ei saisi kovin paljoa olla. Eli mittarin pitäisi näyttää lähelle akkujännitettä. 11 volttia on hyvä lukema. 11,5 volttia on jo tosi hyvä.
     
  11. Weijari

    Weijari Gearhead

    Lähteekö N:llä jos ei P:llä lähde? Voi olla vapaatunnistin. Vapaan johdothan voi ohittaa. voi myös olla solenoidi, jko sipuli tai ei saa virtaa tai jumittanut, käännä kampiakselin päästä, niin vauhtipyörä kääntyy vähän eri asentoon. Viimeinen vaihtoehto murtunut johto, jolloin jännite näkyy, mutta virta ei riitä.
     
  12. jokihai

    jokihai 2nd gear

    Mulla on käyny sama kerran. Silloin vika oli ainakin jumittuneessa laturissa. Paikallistin vian kun hölläsin hihnaa ja tajusin että laturihan on aivan juntturassa.
     
  13. Jülppü

    Jülppü 2nd gear

    Minä äänestän sitä vapaa/parkki anturia. Tai virtalukon pohjaa. Merkkivalot kun kerran kirkastuu niin ei mee kyllä käsky perille asti...
     
  14. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Ite koitin epähuomiossa startata oldsii joku vaihde päällä, en nyt muista mikä, mut ei kumminkaan ollut parkilla, niin mittarivalot vaan kirkastui. Tarkistaisin asian :)
     
  15. Damned

    Damned Gearhead

    Joko tämä ratkesi?
     

Kerro tästä muillekin!