Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. MansenJamppa

    MansenJamppa Gearhead

    Tää löyty syvältä hämeestä! mutta saa tänne Tuusulaankin poiketa, aina kahveet tarjotaan! :)
     
  2. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Aivan oikea ratkaisu antaa ajan näkyä tuossa. Onneksi olkoon hienosta löydöstä!
     
  3. cmr70

    cmr70 1st gear

    Onneksi olkoon hienosta löydöstä.olenkin ihmetellyt mihin kaikki 50 luvun 4 oviset siipimoparit on hävinnyt.Itsellä tuli viime kesänä löydetty 69 camaro 6 koneella ja manuaalilla.Oli seissyt 20 vuotta rintamamiestalon kellarissa josta onnistuin ostamaan sen alkuperäiseltä omistajalta.
    2 viikkoa camaron jälkeen tuli ostettua 64 nova 2 ht 6 koneella ja automaatilla alkuperäisomistajalta tallista jossa se oli seissyt noin 20 vuotta. laittelen kuvia tänne vehkeistä.
     
  4. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Onneks olkoon löydöstä!!!Siistein malli just tämä ko.korimalli!!!...Vaikka onkin 4-ovinen 8)
     
  5. jn79

    jn79 3rd gear

    Nyt pitää heittäytyä uteliaaksi. Mistäpäin hämettä auto löytyi?
     
  6. MansenJamppa

    MansenJamppa Gearhead

    Aika läheltä Hämeenlinnaa mutta lupasin etten tarkempia koordinaatteja huutele.
    Tää on se kuuluisa "vanhan herran" uutena tai vähän ajettuna ostama, perikunnan jäsen ei tiennyt tarkkaan. Auto jäi tosiaan ainakin 30v sitten seisomaan koska autosta halkesi tuulilasi (hantin puolelta, ei kuskin näkökentässä) ja herran mukaan lasi oli liian kallis, jota se varmaankin siihen aikaan olikin. Talli on puinen, lämpöeristetty mutta hyvin tuulettuva joten auto oli säilynyt todella hyvin. Tallin ovien edestä sai lapioida maata 10-15cm ennenkuin ovet sai auki ja tosiaankin, kun ovi aukesi ja kuskinpuoleinen siipi näkyo tavaroiden alta fiilis oli aika sanoinkuvaamaton :)
    Autolla on ajettu aikoinaan kesät/talvet mutta se on suht hyvässä kunnossa tosin etulokareissa sekä kuskinpuolen takalokarin kaaressa on korjattavaa mutta runko ja pohja ovat tosi hyvässä kunnossa. Sisältä riitti pesu, kattoverhoilu on ehjä ja kaikki sähkölaitteet, kelloa lukuunottamatta toimii, jarrut olivat jumissa ja vesipumpun vaihdoin.
    Kuten mainitsinkin jo aiemmin tää jää tähän kuosiin, kaikkine Suomiroiskeläppineen/heijastimineen,aurinkolasien pölyineen (lasit pitää vaan kiinnittää paremmin peilinvarteen etteivät putoa) ja hanskalokeron sisältöineen, ai niin ja terveen pohjan ja lattiamaton (joka on Finnairin lentokonemattoa) alle piilotetusta Sunnuntai hesarista vuodelta 1974 mukaanlukien)jossain vaiheessa korjaan tuon takalokarin kaaren. Onneksi herra oli säästänyt kaikki esim. vaihdetut osat olivat Moparin omissa boxeissa ja korjausmaalinakin käytettyä tummansinistä Sadoluxia on vielä puoli litraa jäljellä :-D
    Ja mitään kun herra ei myynyt niin tämäkin kaunokainen säästyi 80-luvun tallien tyhjennyksen, hyvä niin!

    Tosi hienoa että muualtakin löytyy näitä talliaarteita, ehkä nyt alkaa se toinen aalto 80-luvun jälkeen kun ikäihmisistä alkaa aika loppumaan. Toivottavasti vaan aarteet päätyvät hyviin koteihin eikä trokareiden/romu-ukkojen matkaan, näiden historiaa pitää mielestäni kunnioittaa, onhan ne sentään aitoja Suomi-autoja! :wink:

    -Jamppa
     
  7. Kartsa67

    Kartsa67 3rd gear

     
  8. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Toivottavasti Pöpilistin toimituskunta seuraa tätä keskustelua. Kyllä tuollaisesta pitäisi juttu saada kaikkien luettavaksi!
     
  9. perkele

    perkele Gearhead

    vinkatkaa ny joku lehtiin,tietenkin omistajan luvalla...
     
  10. MansenJamppa

    MansenJamppa Gearhead

    Pitää hetki malttaa lehtijutun kanssa että saisin valokuvia ym. lisätarinaa joita lupasivat hankkia. Kuitenkin melko tuore kuolinpesä kyseessä niin pitää antaa aikaa. Mutta mielenkiintoista tarinaa olen jo kuullut ja ne mieluusti muillekkin jossainvaiheessa kerron.
     
  11. capri30S

    capri30S 1st gear

    On kyllä käsittämätön löytö! Hienoa!
     
  12. CHEVY HESSU

    CHEVY HESSU 3rd gear

    hienoo , todellinen aikakapseli-löytö
     
  13. z-11

    z-11 1st gear


    Kummasti nämä "löydöt" päätyy tonne myyntipalstalle...

    viewtopic.php?f=17&t=259818

    :odroll:
     
  14. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    "kaikki on tehty kierrätettäväksi....."
     
  15. palontie

    palontie Double Gearhead

    Vaikka ne latolöytöjä onkin niin voi niitä myös myydä eteenpäinkin harrastelioille
     
  16. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Parempi, että tulee aarre muiden saataville, jos ei ole just sitä mitä itse etsii, muuten latolöydöstä tulee helposti taas latolöytö (tai pihalöytö).
     
  17. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ja mä jo aattelin että plymari myynnis.. melkein aloin kaivaa pankinjohtajan numeroa. Itekkin asustan Hämeenlinnan likellä mutta ei täältä mitään löydy, Lohjalta on pari aarretta pitäny hakea.
    Ja parille "ostajalle" on joutunut toteamaan että voin mä sen yhtä hyvin omaankin mettään lahottaa että ei tartte muun mettään siirtää.
     
  18. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Tämä palautti uskoni siihen että Suomi on täynnä löytämättömiä aarteita.
    Suomestakin voi vielä näköjään tehdä hienoja latolöytöjä!
     
  19. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Näin on 8)
     
  20. jn79

    jn79 3rd gear

    Herää kysymys millaisella rahasummalla nämä latolöydöt ym. vaihtaa omistajaa. Mahtaako myyjä olla aina tietoinen auton arvosta. Halvalla kun sattuu saamaan niin tottakai se pitää heti laittaa kiertoon, ja reilusti ylihintaan tietysti. Tämä oli vaan mun ajatus, ei tartte vetää vihannesta nokkaan. :)
     

Kerro tästä muillekin!