Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. palontie

    palontie Double Gearhead

    Nimen omaan!Joku hinta romulle niin silloin ne useasti päätyisivät oikeisiin käsiin.
     
  2. MansenJamppa

    MansenJamppa Gearhead

    No hemmetti, sää kun paljon valokuvailet niin ei sulla sattuis fotoo olemaan Dodgen seikkailuista ja muiltakin mieluusti kuvia tallentaisin
     
  3. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

  4. fe390

    fe390 Gearhead

    No hemmetti, sää kun paljon valokuvailet niin ei sulla sattuis fotoo olemaan Dodgen seikkailuista ja muiltakin mieluusti kuvia tallentaisin[/quote]
    Eipä taida olla kuvia. Auto jäi kyllä hyvin mieleen.
     
  5. pulttirengas

    pulttirengas 3rd gear

    Hämeenlinnan keskustan lähellä olevalla bussivarikolla on maatunut aika kauan neloskoppainen Toyota Corona. Siinä lähellä lojuu myös jotain bussien moottoreita ja vetopyörästöjä. Tunnistaako joku noita vanteita että minkämerkkiset ovat?

    [​IMG]
     
  6. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Tommosta heräteltiin muutaman vuoden "unien" jälkeen ja siitähän se hörähti. Vaatii täysentisöinnin sen verran rapea...
    Mustang Mach 1 -74
    [​IMG]
     
  7. Jimi

    Jimi Gearhead

    Tietääkseni Smith-merkkiset, kehät terästä ja keskiö valurautaa, painaa kohtuullisen paljon.
     
  8. kj

    kj 2nd gear

    Käsittääkseni ellei Toyota ole vaihtanut omistajaa niin se on edelleen
    ko.bussifirman erään omistajasukulaisen eli sukunimeltään myös Vekka. :wink:
     
  9. Jukka85

    Jukka85 3rd gear

  10. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    Paremmin tunnettu fiat 850 kuin seat.
     
  11. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

  12. Impalamies

    Impalamies 3rd gear

    Bowtie kirjoitti:
    Eräänlainen latolöytö kotiutui meillekin, "vaan" 20 vuotta seissyt ´63 Nova SS Convertible. Ajokuntoinen mutta hitsattavaa on reilusti, ajeltiin jo tossa kotitietä edes takas, rätti alhaalla tietty.[/quote]

    Mistäs päin tämä löytyi, oliko Iittalasta? Tarkempaa tietoa väristä ja tekniikasta, orkkis kutonen vai onko siihen vaihdettu kasi?
     
  13. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

  14. 944676

    944676 1st gear

    [​IMG]

    No joo pari viikkoo sitten tuli tuokin pelastettua parempaan talteen. Isoo kiitos nimimerkille pjtk! Ilman kunnon vetoautoo ja vinssiä ei datsuni olis kyllä tielle tullu sielt vajasta. Sen verran oon saanu selville että omistaja löyty ja vastas puhelimeen. Lupas paperitki lähettää mutta eipä ainakaan vielä oo näkyny. 22 vuotta oli auto viettäny tuolla säilössä. Aikas rapee on mutta kai huonommistakin on tehty. Bensaa laitoin tankkiin, akun paikalleen ja kärjet viilasin niin lähti startista käyntiin. Kaikki muu pelaa paitsi ajovalot ja kytkin. Toki jarrut on jumissa. Nyt jos jollain on tuohon myydä osia niin puuttuvien listalla on ainakin keskikonsoli ja vaihdekepinnuppi. Lisäksi Kuskin puolen sivupeilistä on varsi poikki ja kyllä muitakin tosi huono kuntosia osia vois parempii uusia jos tuota kunnostaan alkaa. Tarjotkaa vaan osia vaikka yv:llä. mitään tähtitieteellisiä hintoja en maksa mutta järkevästi voin ostaa.
     
  15. Andde

    Andde 3rd gear

    Noita kuvia?
     
  16. debner

    debner Gearhead

  17. Kuvattu Suomen Espoossa 22.7.2013, voihan sitä kesälomapäivän näinkin käyttää..

    Sain viikko sitten sattumalta vinkin Espoossa sijaitsevasta mahdollisesti 30- lukuisesta auton jäänteestä. Nopea yhteydenotto omistajiin tulosta ja noudin jäänteet tänne maakuntaan 22.7.2013.

    Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että auto oli edelleen alkuperäisen omistajan tai suvun hallussa. Samassa pihassa, johon se oli uutena 38 tullut. Noudettaessa sain kuulla kahdelta sukupolvelta mielenkiintoista historiaa elämästä auton ympärillä 30-luvulta tähän päivään. Kaksi kertaa auto oli haettu sotaan, josta se oli molemilla kerroilla tullut takaisin.

    Vanhempi omistaja kertoi kuinka suuri merkitys tuollaisella autolla oli ollut sekä tilalle itselleen, että myös muille lähistöllä elantonsa hankkineille. Hän kertoi monasti ajatelleensa, että auto olisi pitänyt laittaa 60- luvulla parempaan suojaan. Elämä menee kuitenkin oma ratojaan sillä seurauksella, että noudimme sen pois 22.7. Vanha isäntä (siis alkuperäisen omistajan poika) esitti toivomuksen, että saisi nähdä vielä auton jossain muodossa.

    Lyhyen oppimäärän mukaan auto on 1938 Ford Truck elikä pienempi 1 tonninen malli yksillä takarenkailla. Malli tarkemmin on Y82 flatbed.
    Tässä on siis ollut puulava mekaanisella kipillä. Kippilaite on edelleen tallessa. Akseleista on ajan tapaan tehty peräkärryt. Taka-akselin saimme mukaan. Etu akselisto on kadonnut. Tekniikaksi on aikoinaan vaihdettu 24 bolt aikaisemman 60 hummasen tilalle. Vaihteisto on nelivaihteinen.

    Nyt olisi tärkeintä saada akselit alle, jotta tätä olisi helpompi siirrellä. Jos joku lamppu syttyi korin tai etuakseliston tiimoilta niin laitathan viestiä.

    Sympaattinen vehje tämä on vaikka kunto on melko rouhea. Mukana on niin paljon Suomi historiaa, että saa nähdä herääkö tuo sisäinen pussihousu taas...

    [​IMG]

    Tässä on vielä linkissä muutama kuva maanantailta

    http://s224.photobucket.com/user/essexc ... 0ton%20Y82

    ECC
     
  18. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Upee löytö ECC!! =)
     
  19. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Mitäs vikaa niissä pussihousuissa on? :rotfl: Ei sen tarvitse olla orjallinen entisöinti, mielestäni historia saa näkyä.
     
  20. Popular-54

    Popular-54 Gearhead

    Kovasti on saman näköinen tämä "-38 Y82 flatbed" kuin naapurin metsässä olevat Fordsonin osat.
     

Kerro tästä muillekin!