Classic Car Week Rättvik 2013

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja heikkisj, 29.7.2013.

  1. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Noniin, nyt on sitten käyty tuolla, valitettavasti vain pari päivää mutta kuitenkin. On nimittäin aivan poskettoman iso tapahtuma, vaikka olen aika paljon nähnyt niin oli pää pyörällä. Rättvik ei ole iso kaupunki ja se täyttyy aivan ääriään myöten (+ ympäristö) harrasteautoista. Happening kestää kahdeksan päivää (!) ja joka päivälle on erilaista ohjelmaa. Paikalliset kertoivat että varsinainen cruisingpäivä on vasta torstaina ja silloin sitä autoa sitten on liikenteessä aivan järkyttävän paljon, cruising lenkki on joitain kymmeniä kilometrejä. Tai sitten siellä ollaan parkissa, miten sen nyt ottaa, liikenne lie aivan tukossa. Ei nimittäin ole ollenkaan huono vaihtoehto Power Meetille, tapahtuma on hieman erityylinen (rauhallisempi) ja suunnattu enemmän perheille. Lisäplussana sanottakoon että maisemat ovat ihan oikeasti henkeäsalpaavan hienot!

    Mutta täällä vähän kuvia, ensin vain yhdeltä monista leirintäalueista (jota en edes jaksanut kävellä kokonaan läpi) mutta yritän pistää ajan myötä lisää. Nimittäin sitä näkemistä sitten oli joka lähtöön:
    Blackbook/Classic Car Week Camping
     
  2. NURMALE

    NURMALE 1st gear

    Täysin samaa mieltä tapahtumasta, tuli ihan semmoset 80-90 luvun taitteen power meetit mieleen tosta touhusta, itse olin ton romutorin takia paikalla, eikä sekään tuottanut pettymystä. Autoja ihan älyttömästi liikkeellä jo perjantai illalla ja varmaan myös lauantaina illalla paljon cruisaajia liikkeellä. Jostain syystä ei ole tullut ennen käytyä vaikka ruotsin tapahtumissa on tullut aktiivisesti käytyä vuodesta -88 eteenpäin, tänne on tultava ehdottomasti uusiksi !
     
  3. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Itseasiassa melkeinpä hävetti paikan päällä, siis se että ei ole tullut ennen käytyä. Ja tosiaan siellä on tavallaan tarkoituksena olla pitempi aika ja ottaa rennosti, päivät voi valita omien mieltymysten mukaan. Tässä on kotisivulta ohjelma, antaa vähän käsitystä:
    Ohjelma
    Itse kävin (töistä johtuvien rajoitteiden vuoksi) katsomassa juuri tuon romutorin, cruisingia ja sitten sunnuntaina Damrallya sekä noin 70km päässä Orsan lentokentällä Muscle car dayta. Tänään siellä muuten olisi ollut Mopars On the strip, ei tarvinne kertoa teemaa.

    Muscle car day oli oikein hauska tapahtuma, Damrallyn takia ennätin paikalle vasta puoliltapäivin mutta näkemistä riitti silti. Oli nimittäin hienoa (muskeli)kalustoa paikalla, joka lähtöön. Ja muutama suomalainenkin auto, terveiset heille - harmittavasti ei ollut porukkaa autojen luona kun ohi kävelin, muuten olisin käynyt turisemassa. Mainittakoon muuten että mukava lisäbonus oli neljä paikalla ollutta etumoottoridragsteria...

    Paikalla enemmän olleet sanoivat että se ns. cruising-päivä on turhanki iso, autot liikkuvat enemmän muina päivinä. Ja autoa on liikenteessä joka päivä todella paljon...
     
  4. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Oli todella huikea tapahtuma! Olin itse ensimmäistä kertaa (meidän sakkia oli muutaman autokunnan voimin mm. raviradan swapissa) ja se kaluston määrä ja ennen kaikkea kunto oli kaikkea muuta mitä Suomessa oli tottunut. Torstain cruisingissa oli autoja tietojeni mukaan noin 10 000 joka kyllä sitten näkyikin suunnattomina ruuhkina.
    Muscle car dayn menin missaamaan, joka harmitti todella paljon. Mutta oma moka kun en ollut tarkkaavainen ohjelmiston suhteen.

    Tuollainen yli viikon mittainen jenkkiautotapahtuma vaatii veronsa, joten tässä menee hetki toipuessa, mutta luulenpa ettei ollut viimeinen kerta :)
     
  5. Tero59

    Tero59 3rd gear

    Kolmas kerta mukana - ja aina koko viikko (Altid veckan 31)! Ollaan vieläkin paikalla ja huomenna vasta ajellaan takas tukkikylään ja laivalla kotiin. Tänään oli vuorossa vielä ns. vesipäivä, eli kylän satamassa oli paljon puuveneitä mm. vanhoja Barrel Boat Chris Crafteja, vähän uudempi muosi-Chrisu jossa 500 efi-moottori ja putket (tietysti) veden pinnan yläpuolella ja 59 Letukan perällä oleva lasikuitupulkka. Tuli ihan sellainen tunne että tuollainen ON SAATAVA oman ysin perään :D

    Porukkaa oli vieläkin kylän "leirintäalueilla" eli kaupungin puistikoissa jotka on tehty väliaikaisiksi leirialueiksi, mutta väkeä lähti pitkin päivää siten että kaupungin läpi menevän päätien pääsi ajamaan jo jopa pysähtymättä. Torstain cruisingin aikaan siihen m,eni n. 2 tuntia ......

    Parissa vuodessa varmaan jo vähän tottunut tähän automäärään kun omasta mielestä niitä oli vähemmän kun aiemmin. Olihan täällä toki älyttömästi hienoja ja erikoisa autoja joita meillä kotisuomessa ei tule lainkaan vastaan, mutta ehkä vähemmän kun aiemmin.

    Erittäin hyvä perhetapahtuma kun kaikille on vähän jotakin autojen ja niihin liittyvien tapahtumien lisäksi, kuten ÄLYTTÖMÄTI kirpputoreja ihmisten pihoilla, superhienot hiekkarannat uimista ajatellen, upeat maisemat Siljan järven ympäriajelussa jne. Meillä on joka vuosi ollut tasokas mökki Leksandissa (vieressä hieno vesipuisto) josta n. 20 km Rättvikiin, jolloin ei tarvitse olla hälinän keskellä ja saa vähän omaakin rauhaa. Suosittelen Suomalaisille harrastajille tutustumista kyseiseen tapahtumaan.

    Itse en nähnyt meidän tuttujen lisäksi (yhteensä 7 autokuntaa) yhtään suomalaista autoa, mutta joku toinen oli jonkun bongannut. Kertonee jotain kuinka paljon autoja kylältä löytyy. Joku tais kertoa että kylässä asuu reilu 10000 ihmistä, mutta CCW:n aikana siellä on n. 70000 henkeä, joten majoitus on syytä varata ajoissa.
     
  6. camino72

    camino72 3rd gear

    Me oltiin siellä 4 hengen voimin 4 päivänä maanantaista perjantaihin. Tiistai jäi väliin ja ajeltiin Säterin alueella 1959 Peugeot 403:lla. Muina päivinä oltiin mukana ja aina eri autolla: 1960 Cadillac Series 62 4DHT lippakatto, 1972 Cadillac Eldorado avo, 1965 Chrysler New Yorker 4DHT (kuin uusi auto ajoltaan, väri vähän kulunut) sekä 1975 Imperial LeBaron 4DHT:llä.

    Imperialilla oltiin tosiaan torstain cruisingissa. Pitkää cruising-lenkkiä pystyi hyvin ajamaan, mutta se kaupungin läpi kulkeva tie oli kyllä tosi tukossa. Vähän ennen klo 12 yöllä päästiin läpi matkan jatkuessa Säteriin 85 kilometrin päähän. Perjantaina oltiin Chryslerilla Moran Tomtelandissa; siellä olisi pitänyt ohjelman mukaan olla jotain palkintojen jakoa, mutta ei kyllä nähty ainoatakaan autoa.
     
  7. Qjet

    Qjet 1st gear

    ProParts lienee Rättvikissä vieläkin voimissaan ? Ainakin aiemmin sieltä sai erikoisempaakin NOS-osaa.
     
  8. KirsiX

    KirsiX 3rd gear

  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Kertokaas kävijät mistä kannattaisi lähteä varaamaan majoitusta ja milloin tuolla on parhaat taphtumat jos ei siellä koko viikkoa vietä.
    Voisi olla syytä katkaista Powerin putki ja käydä välillä tuolla.
    Laittakaa linkkejä jos tiedätte.
     
  10. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Tuli käytyä torstaina käyttöautolla, hieman ennen puoltayötä poistuttiin paikalta kylän "ohitusreittiä" pitkin joka löytyi sattumalta.
     
  11. Sumo

    Sumo 1st gear

    Mulla oli nyt kolmas kerta ja minusta Rättvikin majatalot eivät oo hääppösiä. Ekaks oli vanha aitta (jossa tosin nukkui tosi hyvin!) mut nyt tänä vuonna oltiin pojan kaa Stifsgårdenissa. Huone oli hyvä mut aamiainen ihan p@sk@.

    Melkein suosittelisin Leksandsista jotain ihan oikeeta hotellia. Leksandissa on Handelikin, jos menovettä tarvii.

    Lähettiin su 28.7. ja takas 4.8. aamulla, joten Forssa jäi (taas) väliin.

    Itselle paras ajankohta kandee katsoa www.classiccarweek.com, katos viime vuonna kruisinki oli ti ja nyt to.

    Toi on oikeesti hieno tapahtuma, jonne voi mennä koko perheen kanssa. On siellä ördäämistäkin, mut pääosa on harrasteautoissa ja muussa aktiviteetissa.
     
  12. Suzystarlight

    Suzystarlight 1st gear

    Hei,
    kolmatta kertaa Rättvikissä tällä kertaa ja voin lämpimästi suositella Leksandin leirintäaluetta n. 20 km päässä keskustasta. Erilaisia majoitusvaihtoehtoja riittää (teltat, asuntovaunut, mökit) ja leirintäalueen palveluista löytyy jokaiselle tarvitsemansa. Leksandin kylässä on hyvät kaupat ja palvelut joten eväspuolikin mökkimajoituksessa hoitui jouhevasti. Leirintäalue on järven rannalla ja siellä on paljon aktiviteettia lapsille (vesipuisto, minigolf, vesiliukumäki) ja lapsenmielisille (lentiskenttä, pizzeria) ikään katsomatta :D

    Myös muut autoharrastajat ovat Leksandin löytäneet ja kalustoa näkyi mökkien pihoilla kiitettävästi.Voin lämpimästi suositella.

    Huomionarvoista on että Classic Car weekin aikaan Rättvikin lähikylissä on paljon muutakin ohjelmaa jota ei ohjelmalehtisessä mainita. Viikon ohjelma päivittyy aika myöhään verkkosivuille, joten alueen matkailusta saatavasta Siljan -infolehdestä löytyy tapahtumia: takakonttikirppistä, tanssia, konsertteja ja paikallisten autokerhojen tapaamisia.
     
  13. Qjet

    Qjet 1st gear

    Leksandin leirintäalue on tosiaan hyvä. Siellä suunnalla jos majailee tai liikkuu, kannattaa käydä Insjönissä Clas Ohlsonin (kauppa)museossa.Toisella suunnalla Rättvikistä Mora, jossa myös majapaikkoja. Matkaa tulee n. 40 km.
     
  14. starcraft

    starcraft Gearhead

    Kovasti mieli tekisi joskus rättvikiin mennä, eikä nyt ainakaan helpota kun kaikki täällä kehuu. Varmasti kokemus käydä viikon kestävässä autotapahtumassa. Vähän tuli jo ajoreittejä katseltua ja suunniteltua etappeja. Jos ei nyt vielä ens vuonna niin joku vuosi on tuonne päästävä.
     
  15. theropi

    theropi 3rd gear

    4 lapselle kulttuuria opettamassa tuli oltua ja Leksandissa asuttua koko viikko!
    Hyvinkin suositeltava tapahtuma ja majoituspaikka.

    Ensikertalaisena ei vain oikein tiennyt runsaudenpulassa mihin päin hyppäisi.
    Ensi vuonna osaa jo keskittyä, ehkä...

    Kalusto on kyllä huimaa, alkaen Cord:ista, Jensen:istä, -40 luvun Jaggeista, Packard:eista ja monista muista harvinaisuuksista, useimpien jenkki mallien lisäksi joita ei ole nähnyt kuin kirjoissa! Ja mikä parasta, kaikki on liikenteessä, jossa ne näkee ajossa eikä missään tylsissä näyttelyissä tai museossa!

    Nimimerkillä, Autot on tehty ajettavaksi
     
  16. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Täällä on (kuten yleensäkin) jokseenkin runsaasti kuvia aiheesta:
    fuzzy Dice7
     
  17. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Hidasta on, joo. Tässä taas muutama kuva, tälläkertaa ihan sekalaista ympäri kaupunkia (eli ei cruisingista tms): Rättvikissä bongattua
    Suuripiirtein tuommoista kalustoa sitä on pitkin kaupunkia...
     

Kerro tästä muillekin!