Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Ennen kaikkea tällä tavoitellaan kansalaisten tiukempaa valvontaa. Nythän esimerkiksi typerimpiä nopeusrajoituksia voi kiertää jos on valppaana ja älyää hidastaa jos on muita autoja tai kameratolppia näkyvillä, ja "tarpeettoman ajon" estävä pykälä on kuollut kirjain kun poliisi ei ehdi valvomaan joka cruisailijaa. Samoin siirtokilvillä voi vähän cruisaillakin, samasta syystä.

    Moni voi tietysti ajatella että lakeja noudattavalla ei ole hätää. Ei olekaan, mutta kun ajatellaan että valvonnan vaikeus on ainoa rajoitus joka estää vallanhimoisia virkamiehiä ja poliitikkoja keksimästä loputtomasti lisää kieltoja ja pakkoja jotka ajavat ihmisiä ahtaampaan karsinaan. Vastahan äsken nostettiin esiin 40 turhinta pykälää. Ilmeisesti kommunismista ei opittu yhtään mitään, ei vaikka Pohjois-Korea vielä muistuttaa siitä.
     
  2. DX

    DX Double Gearhead

    Ja milläs helvetillä vaihdat parempaan kun se nykyisen ja uudistuksen jälkeisen ostohinnan erotus menee tiekäyttöveroihin.
    Ei tuo uudistus paranna ostovoimaa, saman ritsan saat allesi kuin tähänkin asti,
    osa osarin kuukausimaksusta vain meneekin tieveroon.

    jos aatellaan, että 400 kuukaudessa olis käytettävissä eikä vaihturia,

    verouudistuksen jälkeen saisit sen koslan 300 eurolla kuukaudessa,

    mutta sullahan on se vaihturi ja sekin menetti arvonsa, joten väliraha pysyy suunnilleen samana kuin ennenkin,
    eli lainamaksuikin sama 400 ja siihen päälle 100 enemmän menee veroihin, eli joudut tyytymään entistä surkeempaan ritsaan jotta selviydyt maksuista.

    mutta valtiotahan ei kiinnosta enää paskan vertaa millä paskaritsalla ajat kun se saa silti rahansa tekemällä omillakin ajavasta kansanosasta lopullisesti "autovelkaisia".

    Multikaksinaamaisuuden huipentuma, että markkinoidaan sillä, että kansa saisi muka ostaa uudempia ja parempia autoja.

    ei tavis duunari tyhjästä nyhjäse, tili tuli tili meni, ollila välistä sen veti.
     
  3. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Kansantalouden kannalta olisi kyllä järkevintä että ihmiset ostaisi rahoillaan kotimaisia tuotteita ja palveluita. Päättäjät on vähän tyhmiä kannustaessaan kansalaisia (niitä joilla rahaa on) ostamaan uusia autoja, kun uuteen autoon laitettu raha menee suurimaksi osaksi ulkomaille, eikä siten hyödytä millääntavalla suomalaista yhteiskuntaa.
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Eipä noi päättäjät ole viime aikoina muutenkaan Suomen kansantaloutta vahvistavia päätöksiä tehneet. Pääasia on, että kerätään rahat pois kuleksimasta, että ne voidaan sitten käyttää virkamiesten touhuihin.
     
  5. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Joo se on tämä 5000 asukkaan korpilahtikin ruuhkainen kaupunki.. Tosta tais tunti sitten mennä yks auto. Lähin ruuhka löytyy arkisin vähän reilun 30km päästä.
     
  6. Porvoonlankku

    Porvoonlankku 3rd gear

    Ikävä kyllä Suomessa tehdään aina vain vähemmän tuotteita tai sitten täältäkin saatavia raaka-aineita tuodaan muualta.
    Ei taida kossukaan tulla enää kotimaisesta viljasta. Tislataan kaiketi vielä Suomessa.

    Suomessa nuo ruuhkat on aika keinotekoisia. Joskus männä vuosina Klaude kopterilla oli Hesan taivaalla Ranskalainen liikennesuunnittelija mukana ja ranskis päivitteli jo silloin, että miten noin pienellä liikennemäärällä saadaan tuollaisia ruuhkia aikaan.
     
  7. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Hämeenlinnan ruuhkakin on 2 autoa peräkkäin liikennevaloissa. Työn takia tuli ajeltua myös Tampereelle ja Turkuun. Ja kävin 15 vuotta töissä Pääkaupunkiseudulla.

    Kyllä se on noista tuo Helsingin seutu selkesäti ainoa mistä löytyy jonkinlaisia liikenneongelmia. Ja sinne tämä vaikuttaa mielestäni vähiten liikennettä rajoittavasti tällaisenaan, onkin todennäköistä että sinne pitäisi luoda ihan omat taksansa ja mahdollisesti vielä kellonajan mukaan.

    Niinhän nuo kansanedustajatkin kommentoi että alueita pitää olla paljon enemmän kuin kaksi.

    Tosin kun nyt hinnasto on selvästi luotu kehä kolmosen sisäisen maailman, matkojen ja varallisuuden mukaan, niin tuskin järjen valo muiden alueiden maksuja sttenkään alentaa..

    Ja se veronkiertorumba tulee olemaan paljon hurjempaa kuin kuvitellaankaan, jos maksut tätä luokkaa.
     
  8. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  9. barfly

    barfly Gearhead

    ^Allekirjoitettu.
     
  10. Porvoonlankku

    Porvoonlankku 3rd gear

    Ja taas siirrellään markkaa taskusta toiseen työmatkavähennysten muodossa. Maksat käyttömaksua työmatkastasi josta taas saat verovähennystä.
    Tosin tuollahan on työllistävä vaikutus.
     
  11. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Mun mielestä tämä keskustelu (ei pelkästään täällä, vaan yleisestikin) menee väärään suuntaan. Hinnoittelu ei ole tämän suunnitelman pahin ongelma, vaan kaiken kattava kulunvalvonta. Miksi helvetissä viranomaisten pitäisi saada tarkkaa tietoa tavallisten kansalaisten liikkumisesta? 20 vuotta sitten päiviteltiin, miten kauheaa oli ollut rautaesiripun takana, kun siellä kansalaisia niin kytättiin ja vahdittiin. Nyt ollaan ihan kirkkain silmin ottamassa käyttöön paljon tehokkaampaa vastaavaa systeemiä.

    SE on tässä pahin ongelma.
     
  12. MaxHeadroom

    MaxHeadroom Gearhead

    Mjooo... tosin ihmettelen ettei ketään SE häiritse, että nykytekniikalla jokaisen kännykänkäyttäjän (ainakin älysellaisten) jokainen liikekin tulee rekisteröidyksi teleoperaattorien toimesta. Ja tähän me on menty ihan vapaaehtoisesti.. :-?
     
  13. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    Ja tavallinen autonavigaattori lähettää auton sijaintitiedot jonnekin valmistajan konesaliin, jossa tietoa hyödynnetään jäljellä oleva ajoaikaennusteisiin muille autoilijoille. Kyllä ne tiedot joku Snowden voi sieltäkin vuotaa. Mutta onko oikeasti merkittävä riski verrattuna hyötyihin navigaattorista
     
  14. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tähän on aiemminkin vedottu. Todellisuudessa kännykkäpaikannus on melko epätarkka, eikä missään tapauksessa sovellu yksittäisten puhelinten seurantaan ilman mittavia erikoisjärjestelyjä.

    Autonavigaattorit ei lähettele tietoja yhtään minnekään, ellei niillä ole käytettävissään verkkoyhteyttä. Joka tapauksessa sellaisten käyttö on vapaaehtoista, eikä tietoja käytetä käyttäjää vastaan (ainakaan vielä.)
     
  15. Kruiseri

    Kruiseri 3rd gear

    Noissa kännykän ja navigaattorin seuraamisissa on vielä se tärkeä ero että niiden perusteella ei voi olla satavarma että se olet juuri sinä eikä näin ollen rahastaa. Pakollinen autokohtainen laite (ja tieysti asiaan liittyvä laki tai asetus) mahdollistaa aukottoman todistusketjun jonka avulla rahat saadaan vaikka sitten oikeudessa :)
     
  16. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Kännykän ja navin hyviä puolia on vielä se, että ne molemmat voi jättää vielä kotiin, kun lähtee autoilemaan. En usko, että verotus masiinaa enää voi.
     
  17. MaxHeadroom

    MaxHeadroom Gearhead

    Höm. Kyllä toi kännykkäpaikannus mielestäni on aika tarkkaa.. Esim. kävellessä 10 metrin siirtymä näkyy . Mitäs tuo on, jos ei tarkkaa.. :odroll: ?

    Muilta osin , olen ihan samaa mieltä kuin muutkin kommentoijat näistä lisämaksuista, eli olen toki kuorossa valittamassa meihin autonkäyttäjiin kohdistuvaa riistoa. :mad: :mad: :mad:
     
  18. nixon

    nixon 3rd gear

    Avainsana on just toi vapaaehtoinen. Älyhöpöttimen lisäksi käytän boonuskortteja enkä edes piilottele proxyjen takana netissä, eli yksityisyys on mennyttä, mutta tää on ihan vapaan tahdon juttuja. Tarvittaessa osaan kyllä kiertää tietoseurantoja ainakin jonkun verran, mutta aika harvoin tulee tarvetta ku oon niin lainkuuliainen tyyppi. :)

    edit. ja siis oon sen verran tollo, että oikeesti uskon jonkun verran laissa oleviin yksityisyydensuojajuttuihin. :x
     
  19. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Miksi kadonneita etsiessä ei ole huomattu tätä? Olisi voitu logeista nähdä, että tuosta ja tuosta kadunkulmasta se kääntyi, käveli tuon pusikon läpi ja juoksi tuosta kohdasta veteen, ja 10m rannasta lakkasi kännykkä toimimasta?

    Edes päällä olevaa kännykkää ei pystytä löytämään, ellei joku satu kohdalle.
     
  20. MaxHeadroom

    MaxHeadroom Gearhead

    Kysyt väärältä henkilöltä, että miksei ole hyödynnetty.. Minä ainakin hyödyntäisin. :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!