Alklydimaalin päälle mitä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja JB, 12.10.2013.

  1. JB

    JB 1st gear

    95% puhtaana oleva koppa pitäis peittää epoksilla. Mutta, kun tuo 5% maalattua pintaa on alklydi maalia, peräkontin sisäkyljissä ja koloissa, joista sitä ei oikein pääse hiomaan poiskaan.
    Mitä tuohon pystyy roiskaseen päälle? Perus ohentimellahan tuo lähti sulamaan pois, joten epoksin kanssa tulee ongelmia..

    Menisköhän ohentamattomalla epoksilla? Jos sais pensselillä yms. vippaskonsteilla maalin oikeaan paikkaan sotkettua.
     
  2. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Itse olen laittanut PPG:n DP40 maalin ja pysyy alkydi aisoissa vaikka vetäisi akryylit tai epoksit niskaan.

    Eli DP40 alle muutamaan kertaan ja annat kuivaa yön yli. Tämän jälkeen ei ongelmia pintamaalien pysymisen tai kurttaatumisen suhteen.
     
  3. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    dp40 on epoksia,laita jotain 2 k maalia,vaikka epoksia pari kerrosta vähän ohuempana kerroksena pitäen haihdunta aikaa enemmän,seuraavana päivänä(jos normi lämmöt)vetele sitä epoksia lisää.
     
  4. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Ohennehan se ongelmat tekee, eli jos ohuempana jotain 2-k maalia sinne survot niin korkkaa ja kurttaa ihan varmasti. Tuo DP40 kuivaa käsiin ja ei tarvitse ohennella ja kuivuttuaan (20min) kestää vetää niskaan melkeinpä mitä tahansa.

    Mutta jokainen valitsee itse tuotteet ja tarvikkeet.

    Oma valinta olisi ehdottomasti tuo DP40 tähän hommaan.
     
  5. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Onko tota DP40:sta taas saatavilla? Ainakin joku aika takaperin kun tuota kyselin PPG-liikkeestä niin sitä ei kuulemma enää ollut saatavilla, näiden low voc pelleilyjen takia?
    Hieno juttu jos sitä taas saa, loistava tuote juurikin eristeenä ilman ohentamista ja muutenkin yleiskäytössä, helpohkoa hioakin mikäli sellaseen ilmenee tarvetta...
     
  6. JB

    JB 1st gear

    Torppasin testiksi pensselillä, ohentamatonta epoksia, nuihin sotkettuihin kohtiin. Ei se ainakaan ohentamattomana alkanu reakoimaan. Pitää varmaan kokeilla mahd. jäykkänä (maali, ei mies..) suihkia nuo epoksin kanssa piiloon. Kattoo sitten kuinka tuo tinneri tilannetta muuttaa.
     
  7. lapiosarvi

    lapiosarvi Gearhead

    Kalvo happista (happopohjamaali) dupont,debeer ainakin saa. sitä alle, vartin haihdutella ja pinnat perään. Monesti noissa on tuo auttanut ja ihan vakuutuksena oon sillä pohjustanut jos vähäkin epäilen kiehumista.
     
  8. DX

    DX Double Gearhead

    Ei mulla ole koskaan ollut ongelmia alkydipohjamaalien kanssa millään ruiskuhinkkarelilla tai pinta-akryyleillä,
    jos se on saanut oikeasti ensin kuivua,
    eikä ekalla päällevetovarvilla luttaa ja antaa nahottua ihan rauhassa ennen uusintavarvia,
    näin pystyy nielemään päälle vedettävän maalin tinsut ilman kyllästymistä ja ruttaamista.

    Mutta varman päälle pelatessa noi edellämainitut.
     
  9. JB

    JB 1st gear

    Eiköhän tuon kanssa nyt pärjätä. Kerron myöhemmin, jos ei pärjätty..
    Tuohon tarvis myös jonku päällemaalattavan kiveniskumassan. Onko tuomosesta Tectylin 190 black- nimisestä matskusta huonoa sanottavaa? (näytti olevan aikalailla ainoaa mitä paikkakunnalta saa)
     
  10. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Taisin joskus tuota tectyliä kokeilla ja mielestäni aika jäykkää tavaraa. Kannattaa sekoittaa purkki huolella ja tehdä pikku koeruiskutus johonkin hukkapeltiin. Itsellä jätti aivan tautisen karhean ja todellakin ryppymassamaisen pinnan. Ongelma poistui reilunpuoleisella ohennuksella jonka jälkeen pintakin tasoittui siedettävän näköiseksi. Tinneri käy hyvin ohenteeksi.

    Jos meinaat tuon epoksin ohentamattomana pintaan ruutata varaudu suoraan siihen, että se jälki on sitten kuin oikein lihavan naisen reisi :eek: .

    Ne ketkä ovat sen nähneet tietävät kyllä mistä puhun.
     
  11. JB

    JB 1st gear

    Pitääpä vilkasta jos jonku notkeamman purkin sattuis vielä löytämään. Muuten mennään tuolla.
    Tuohon epoksi hommaan; ryttysen epoksin olen tavannut ja siitä selvinnyt. Tuota toista onnekseni en.
     
  12. kime2

    kime2 Gearhead

    Näkis edes sellasen :poff:
     
  13. JB

    JB 1st gear

    Eihän se mitään korkannu. Epoksit suoraan niskaan, ja vielä melko ohkasena litkuna. Kokeilin kevyellä ohennuksella mutta ei se tahtonu tulla tuosta 1,4 suuttimesta läpi. Turhaa katastroofin ennusteluahan tämä vain oli..
     

Kerro tästä muillekin!