BJ 42 24v lataus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja velsuk, 1.11.2013.

  1. velsuk

    velsuk 3rd gear

    Hep. 81-mallinen BJ on 24v dieselkoneella ja lataus on kateissa. Ulkoinen, 6-napainen säädin on uusi, samoin laturi, johon tulee säätimeltä kolme johtoa ja akulta yksi paksu. Säätimelle tulee ulkoa valkoinen, paksu johto, jossa on jatkuva plussa. Keltaista paksua johtoa pitkin tulee plussa, kun virta on päällä. Kun säätimen laittaa liittimeen kiinni, katoaa tuo keltaisen johdon plussa.

    Periaatteessa säätimeltä pitäisi saada laturille vihreä-valkoista johtoa pitkin plussaa virta päällä, mutta eipä vain tule. Olen kokeillut laturia suoralla plussalla Fieldiin, jolloin tuli 35 volttia, Eli laturi kyllä toosaa, kun sille vain saadaan herätettä. Mitä seuraavaksi, uusi ja vanha säädin katkaisevat tuon keltaisen syöttöjohdon plussan heti, kun säätimen liittimen laittaa kiinni. Pitäisikö tuo virta saada kulkemaan säätimen kautta laturille herätteeksi? Konehuoneen kaksi lasisulaketta ovat ehjät, samoin sisällä olevat. Mitä hemmettiä en ole vielä huomannut, nuo vanhat laitteet käyttäytyvät täsmälleen samoin kuin uudetkin.
     
  2. velsuk

    velsuk 3rd gear

    No nyt lataa. Jännitteensäätimelle menevässä johtonipussa on musta-keltainen irtojohto, jolle annoin plussaa. Tuolloin säätimeltä tulevaan valko-vihreään tuli plussat, kuten kuuluukin. Viritys purkaa virtoja, joten laitoin tuohon kytkentään katkaisijan kojetauluun, kunnes varsinainen vika löytyy. Hetken ajelun jälkeen huomasiin, että lataus toimii ilman lisäherätettakin, tosin kojelaudan oikeassa laidassa oleva rele napsahtelee aika voimallisesti. Vika on siis ilmeisesti tuossa releessä, jonka olemassaoloa en edes tiennyt. Pitääpä purkaa se, niin saa napseen loppumaan.
     

Kerro tästä muillekin!