Cadillac Miamista tammikuu 2014

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Sami Pihlajamaa, 4.11.2013.

  1. Sami Pihlajamaa

    Sami Pihlajamaa 1st gear

    Olen lähdössä lomamatkalle Miamiin ja tarkoitus olisi hankkia sieltä auto ja uittaa se suomeen..Ihan hyviä aloituksia palstalla mutta ehkä osa infosta vanhentunutta ?

    Sain käsityksen että kaikkein viisainta on ostaa ajokki ja samantien toimittaa se lavetilla rahtaajan terminaaliin eli sekö siitä rauhallisesta ajelusta rannikolla vai ? :cry: Tuntuu olevan perin vaikeaa kaikki tax +incurancejutut!

    Luulisi että niillä olisi joku yhteneväinen säännöstö siellä niinkuin meillä täällä EU landiassa,auton haku jostain saksasta ei ole juttukaan,pari paperia ja tarrat lasiin ja eikun menoksi-näin ei taida kuitenkaan asia olla rapakon takana.

    Pähkinänkuoressa: Hankin auton sieltä niin voinko saada siihen jotain tilapäiskilpiä ja vakuutusta pariksi viikoksi ja ihan rauhassa viedä auton satamaan kun sen aika tulee? Onko eroa dealerilla ja jos yksityiseltä ostaa ?
     
  2. TCowboy

    TCowboy 3rd gear

    Miten heidän yhtenäinen säännöstönsä sinua auttaa? Olet kuitenkin siellä eri asemassa kuin täällä EU:n sisällä koska olet EU kansalainen.


    Pitäisi onnistua mutta vaatii pulaamista ja en usko että kannattaa pariksi viikoksi vaivan takia.
     
  3. MIAMIRACING

    MIAMIRACING 1st gear

    Kysäse cambriamotors.com/Panu virtanen.Asuu siellä nurkilla ja hoitaa rahtihommia/auton ostoja eli sieltä saat varmaa tietoa.
     
  4. carkoivi

    carkoivi 3rd gear

    Jos ostat liikkeestä sun tarvi maksaa paikallinen SalesTax että saat kilvet.
    Yksityiset myyjät tuskin lainaa kilpiään.

    Kikkailla pitää jos haluat omat kilvet pariksi viikoksi.
     
  5. Joskus aikoinaan ostin yksityiseltä suoraan jolloin sovittiin niin että palautan kilvet ja sain ajella hänen vakuutuksillaan. Mutta 99% ei anna kilpiään toisten haltuun.
    Sales tax:n joutuu maksamaan jos liikkeistä ostaa , tai sitten täytyy olla hinausauto joka vie auton suoraan kontituspaikalle , renkaat ei kuulemma sais koskettaa maata....Eli ei oo ihan läpihuutojuttu tuo. Omiin nimiin rekisteröinnissä kestaa pari viikkoa ja melkonen prosessi , tuotakin joskus selviteltiin ja luovuttiin suosiolla. Vuokra autot on paras liikkumismuoto.
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tarttee olla tosiaan melkoisen huima heppu että ajelemaan ryhtyy. Panu hoitaa koko rahtihomman jos löydät sopivan kohteen.
     
  7. Imperial413

    Imperial413 1st gear

    Florida on kallis paikka hankkia verotarra. Vuonna 2011 kävin hakemassa tuon tarran joka oli mennyt vanhaksi. Paikallisen DMV:n virkailija pyysi siitä 146 dollaria/vuosi. Hämmästyin hintaa ja sanoin, että ei voi pitää paikkaansa koska edellisenä vuonna sama tarra Arizonassa toiseen harrasteautooni maksoi 19 dollaria. Pitkällisen keskustelun jälkeen hinta putosi 115 dollariin. Ajoin autoni samantien Arizonaan ja rekisteröin sen sinne ja samainen tarra maksoi 20 dollaria/vuosi. Vakuutuksen ottaminen ei siellä ole sen kummoisempi toimenpide kuin täälläkään. Otat vakuutuksen ½ vuodeksi ja maksut 6-erään niin ei ole edes kalliskaan ja irtisanot vakuutuksen kun olet vienyt auton satamaan. Tosin tarvitset siellä osoitteen jonne voit rekisteröidä autosi mutta sinulla on joku kaveri siellää niin käytä hänen osoitettaan. Itselläni on ollut siellä auto(ja) vakuutuksissa ja rekisteröitynä vuodesta 1991 lähtien ilman minkäänlaisia ongelmia ja asun täällä kekkoslovakkiassa. Arizonassa kaveri osti Arizonasta Pick-upin liikkeestä 2-vuotta sitten ja olisi joutunut maksamaan sales taxin jos olisi rekisteröinyt auton siellä mutta myyjä liike tulosti sikäläisen tilapäisen rekisterikilven autoon kun oli esin kaveri hankkinut vakuutuksen. Kiertelivät tuolla pikkarilla pitkiä taipaleita ja ajoivat sitten konttiterminaaliin ja lähettivät Suomeen. Mikään tuossa ei ollut aikaa vievää eikä hankalaa. Vakuutusyhtiössä meni noin ½-tuntia kun sai vakuutuksen ja liikkellä meni ehkä 10-minuuttia kun tulosti väliaikaisen kilven ja säästyi veroilta. Välttämättä ei mene näin hienosti Floridassa tai ainakin on joka suhteessa huomattavasti kalliimpaa.
     
  8. pantera

    pantera Double Gearhead

    Jos olet ensimmäistä autoasi Fla'ssa rekisteröimässä, kilpiin tulee myös impact fee

    Every citizen who purchases a vehicle for the first time will have to pay the initial
    registration fee of $225 in order to secure a registration and license plate. If a vehicle
    owner acquires an additional vehicle, the owner will have to pay the $225 fee for each
    additional vehicle they acquire where there is no license plate to transfer. Essentially,
    based on the above example, vehicle owners in Florida who purchase a vehicle without
    having a license plate to transfer will pay approximately $378.10 for the first time.
    Thereafter, it will cost an average of $71.85 per year to renew their vehicle registrations.
    In this current economic climate the increase in vehicle registration fees will have an
    adverse impact on many purchasers' ability to buy vehicles. Specifically, this will
    adversely impact low income car shoppers.

    Monet insurance underwritterit ei anna vakuutusta jos sulla ei ole fl drivers licencee, ja jos ajat kortin, sen voimassaoloaika on ainoastaan se minkä sait immigrationissa aikaa olla maassa.

    Asiat on oikeesti tehty vaikeeks 9/11 jälkeen :cry:
     
  9. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Ei kilvet ja tarrat ehdi edes saapua tuossa ajassa. Vuokra-autoilu on helppoa.
     
  10. Jukka66

    Jukka66 1st gear

    Kyllä mulla ainakin FL on kortti aina vuoden kerraallaan voimassaa, uusiminen vaati näkötesti.
     
  11. pantera

    pantera Double Gearhead

    ilman viisumia ei taida irrota vuoden korttia, mun kortti oli voimassa 6 vuotta kerrallaan kunnes alkovat pelleileen näiden kans.

    Non-U.S. citizens applying for an original driver license will be issued a 30-day, no photo, paper temporary permit and a receipt. Non-U.S. citizens applying for an identification card will be issued a receipt.

    All records are transmitted to our database in Tallahassee, where the information will be examined and run against FDLE, FBI and US BCIS databases.

    Upon identity and legal status verification, a driver license or identification card will be issued within 30 days from Tallahassee, mailed to the address on the driver record. The license or identification card will be issued for the period of time specified on the US BCIS document, up to a maximum of one year.

    Sitte ekakertalaiset joutuu käymään tämän: :lol:
    Completing the Required First Time Driver Course
    Before going to the drivers license office, you must first complete the four-hour Drug and Alcohol Traffic Awareness (DATA) course and the written DMV test on road signs and road rules. Both the DATA course and the written DMV test are available online from DMV approved schools.
     
  12. Jukka66

    Jukka66 1st gear

    Ei liene taito tai muukaan kysymys kun on irronnut, viimeksi Maaliskuussa 2013 uusittu. Todistin osoitteen, Eu-kortti, kirjalliset ja Inssi. Lysti maksoi muistaakseni $54 ja sen jälkeen vuostaisen uusimisen yhteydessä näkötesti...
     
  13. met59

    met59 Gearhead

    Tämä löytyy n 50 km päästä Miamista 8) ja myytävänä...

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!