Automaalarin työkalut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja jusku1, 5.11.2013.

  1. Toni.Virta

    Toni.Virta 1st gear

    Mitä tarvitaan em. työssä?, mutta ei haluta ostaa mitään "turhaa". Eikös niitä työkaluja kannata kartoittaa/ostaa vasta tarpeen vaatiessa eikä kysellä mitä voisimme tarvita.
     
  2. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Tänä päivänä jokaisella vakavasti otettavalla maalaamolla hommaa piisaa joten kyllä on hyvä olla jonkinverran työkaluja eikä lähteä niitä hankkimaan kaiken kiireen keskellä... Fiksua on kysyä,se kun ei maksa mitään. Pölynpoistosta on varmaan huolehdittu? Sitä kun tuossa duunissa piisaa..
     
  3. belair54

    belair54 Gearhead

    Infrapunakuivaimet pohjavärin ja kitin kuivaamiseen, ainakin pari kappaletta, yksi ovipanelin kokonen ja yksi pieni kuivain joka sopii häippäreiden ja pienien pohjaväri/kitti länttien kuivaamiseen.
     
  4. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Juuri näin^^ 8)

    Pölynpoistoon on satsattu, samoin infrakuivaimiin.
     
  5. JiiTee

    JiiTee Gearhead

    Tuossa 3M:n höylä johon tosin ei käy muut kuin 3M:n hiomapaprut.

    http://catalogue.3m.eu/en_eu/eu-aad/Abr ... file~50118

    Tai sitten CarSystemin vastaava johon käy taasen esim. Mirkan Abranet. Mun pakissa on tämä höylä...

    http://www.carsystemfinland.fi/Default.aspx?id=422919 Tuotenro. 150.088

    Mutta itse aiheeseen... Aika kova sana on 3M:n sävyntarkastuslamppu. Sitä tulee käytettyä lähes päivittäin. Sekä kunnollinen kiiloituspakki josta löytyy valumien, roskien yms. virheiden poistoon tarkoitetut tuoteet sekä tahnat, laikat ja liinat.

    Ja lopuksi tai siis ekana hallin valaistus kuntoon. Siitä ei tosiaan kannata tinkiä jos aikoo siellä vähänkään enempi tehdä töitä. Tässä hommassa ei koskaan ole liikaa valoa...
     
  6. vesagee

    vesagee 1st gear

    Minua kiinnostaa että mitä ratkaisuja on tuohon pölyongelmaan?
    Saako jollain tietynlaisella ilmankierrolla vähennettyä vai mitä tarkoitatte? Kuvitellan että halli olisi noin 150m2.
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Monta duunaria sinne lafkaan tulee? Ne mukaan ja katsomaan johonkin maalaamoon josko sais ideoita tarpeisiin?
    Monet yksinkertaiset jutut jää hommaamatta jos niitä ei näe, tai näkee saman asian toisen tekemänä ja saa siitä idean.
     
  8. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Ainakin pohjatöihin eritellyt "loossit" suljettavilla verhoilla,jokaiseen hiomavälineeseen pölynpoistoletku joka kytköksissä yhteiseen poistojärjestelmään. Lisäksi letkujen hyvä tulla ylhäältä jolloin ei ajella niitä letkuja/liittimiä heti paskaksi. Pöly ongelmat kannattaa ottaa vakavasti ,edelleenkään ei kovin tutkittu ongelma.Mitä nyt vähän mittaillaan vuosittain keuhkojen kapasiteettia.. Harva maalari edelleen pääsee hengissä eläkkeelle. :/
     
  9. rodhot

    rodhot Gearhead

    Juurikin tämä 3M:n höylä hakusessa. Sama höylä oli lainassa viimeksi maalarilta.
     
  10. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Kalusteet ja kaapit ym voisi olla mallia seinäänkiinnitettävät ja riittävä väli lattiaan, helpompi siivota kun ei ole jalkoja tiellä
     
  11. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Ja kaappimalliset aina paremmin pitää pölyn pois kun avotasot. Jos haluu pitää maalaamon kohtuu siistinä.Muuten maalareille tosiaan nuo liikuteltavat kevyet omat pakit ihan hyvä ratkaisu.Saa siirreltyä työkohteelta toiselle.Lisäksi jää kävely vähemmälle. Kun oikeen aletaan tekeen niin jokainen askel kyllä tuntuu iltaa kohti mennessä.. Jokainen turha askel on tosiaan turhaa. ;)
     
  12. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

  13. aik-gm

    aik-gm 1st gear

    juu ei paluuta ole enää kannuun takas nuiden jälkeen,kätevä jos väriä jää yli niin paketissa tulee niitä tulppia mukaan,teippi kylkeen siihen auton merkki, sekotus päivä ja väri koodi.tulppa päähän ja hyllyyn.glasuritilla tehdas takaa yli 150gr sekotukselle 1 vuoden sävytakuun.helppoa.ei ihan ilmasia mut nopeuttaa ja on kätevä,ja kun vielä mitta suhteet näkyy ni avot.
     
  14. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Ja 3M:n opetusvideossa havainnollistetaan hyvin, miten tuon flexikupin saa ilmattua ennen maalausta. Sen jälkeen maalia tulee, olipa ruisku missä asennossa hyvänsä. Erittäinkin positiivinen juttu paikka paikoin. Tuossa kuvassa näkyy yksi kuppi ilmattuna, etuoikealla.
     
  15. aik-gm

    aik-gm 1st gear

    ruisku ylös alaisin ja liipasinta painaa sen verrran että tulee pelkkää ilmaa,ja imee kupin rutulle,sen jälkeen tulee väriä oli ruisku missä asennossa vaan,konehuoneita,peräkontteja,sisäosia maalatessa tosi hyvä.ja nuissa kansissa on valmiina sihti verkko,ei tarvii sävyn sekotuksen jälkeen enää laskea sihdin läpi.
     

Kerro tästä muillekin!