Ruotsalainen Cruisailu Kulttuuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja edsel.fi, 12.11.2013.

  1. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Syvä kumarrus länteen, kyylä Ruotsissa on cruisailu kylttyyri hieman eri tasolla kuin suomessa. Katsokaapa esim tämä video , kuala valuuuu.. ja missä ovat nyky riisikipposet ja muut harmaat muovipommit !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=ViI4cXz43-4#t=16
     
  2. ViLU

    ViLU Gearhead

    Ei tämmösii videoi saa näytellä, alkoi nimittäin huolella vituttaa tää kusikeli täällä etelässä. Nooh, onneks on enää muutama kuukausi kesään :D
     
  3. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

  4. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Se johtuu ihan äidinmaidosta jo!
    Ruotsalaisilla on aina ollut pelit ja vehkeet+eivät ole sotineet pariinsataan vuoteen kun pelimiehiä politiikoissa sekä mahdollisuus ostaa ja nauttia kuka nyt mitäkin harrastaa.
    Ei kiristystä autoveron osalta ja on saanut tuoda mitä haluaa ulkomailta ilman riistoveroja tai keinotekoisia ikärajoja.
    Ihmiset eivät ole niin kateellisia kun täällä,osataan arvostaa toisen tekemisiä ja nautitaan yhdessä Eurooppalaisten tai Jenkkienkin tapaan tapahtumista koko perheenkin voimin.
    Kalustoa on aina ollut vaikka muille jakaa eikä vain 4d tolppia kutosella ja rattikarahkalla,enempi sieltä toisesta päästä+lisää haalittu Amerikasta 70-luvulta lähtien...niin ja Suomesta parhaat päältä.
    Käsittämättömän hienoja siipiautoja,muskeleita ja avolaivoja jne sekä alihankintaa,korjaamoa,kromauspalveluja,osien myyjiä-tuojia jne joista täällä ei voi edes uneksia....
    Siitäpä se johtuu.
     
  5. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

  6. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    No jaa, ruotsalaisetpa ei tiedä mitään kunnon parkkipaikalla seisoskelusta!
     
  7. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    saati DX korollasta! :poff:
     
  8. TurboDX

    TurboDX 2nd gear

    Mikä vika DX Corollassa on :D
     
  9. Ebody and irony

    Ebody and irony Gearhead

  10. 1320

    1320 Gearhead

  11. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

  12. janica

    janica 1st gear

    Toi on totta et Ruotsis on cruisingit enemmän perhetapahtumii ku tääl suomes.. tai ainaki yleisilme vaikutti siltä ku muutaman kerran sellaseen eksyttii. Ja autot oli enemmän "viimeisteltyjä" ku tääl.
    Komppaan täysil ton CoccoBillin kommentin!
     
  13. rb

    rb Double Gearhead

    Niin.....

    EU:ssa tässä molemmat ollaan, mutta silti meiltä puuttuu miltei täysin tämän vuosituhannen kalusto muutamia harvoja Mustangeja, Camaroita ja challengereja lukuunottamatta.

    Eli ainoo tuoreempi kalusto mitä tänne verotuksen kannalta on ylipäätään edes jotenkin järjellisesti ollut tuotavissa on kevyt kuorma-autot.

    Ongelma tuli konkreettisesti vastaan kun yritin Suomesta metskata tämän vuosituhannen ihan normi pikappia, mutta kovin suppeaksi osoittautui tarjonta.

    Sensijaan Ruotsalaisilla nettisivustoilla niitä olisi myynnissä vaikka huru mykke !!!!

    Okei;.... Kauaako sitä sieltä hakisi mutta verottaja, kiitos kaiken maailman päästömaksujen, tuplaisi siinä ohimennen auton hinnan !!!!

    Et kiitti vaan v.............sti..
     
  14. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Täällä käpykaupunki Salossakin on 1 uudehko musta avo-camaro, kelta-musta daytona charger , useita 2005> mustangeja, yksikään niistä ei ole ikinä osallistunut salon cruisinkeihin... tyylitajun omaavien / vähän varaakkampien perusautoilijioiden hienoja autoja vaan ovat!
     
  15. rb

    rb Double Gearhead

    Okei.

    Kai niitä on sitten tarpeeksi tuleville harrastajille....
     
  16. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    Eiks se mee niin et ?
    Autoliitto hoitaa uusien autojen autokauppiaat.
    FHRA kiihdytys puolen.
    SAHK museo vehkeet.

    Ja me muut rämmitään eteenpäin kuka mitenkin :mad:
     
  17. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    näin se taitaa mennä, siks mun valintani onkin museoautoilu. Mielestäni autot ovat kauneimmillaan orggigsena tai mild customina.
     
  18. oolanti

    oolanti Gearhead

    Se, ettei cruisingeissa näy niitä japsikinnereitä tai muita vääränmerkkisiä kiesejä perustuu aika lailla siihen, että niitä ei yksinkertaisesti päästetä cruising-reitille pilaamaan katukuvaa/tunnelmaa. Järkkärit hoitaa hommansa :wink: Näin toimitaan ainakin osassa tapahtumia...
     
  19. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Oma kokemukseni reilu kymmenen vuoden takaa ruotsin katukuvasta oli, ettei siellä juurikaan japseja näkynyt. Todennäköisemmin näkyi Z3:sia kuin Toytotan mitään mallia.
    Tähän viittasin edellisen sivun DX kommentillani, että Ruotsissa ollaan ehkä jääty paitsi siitä meidän sekametelisoppakruisailusta ja eritoten japsiautoista joista sai nauttia Suomessa 80-luvulla, jolloin jenkkiauto oli hieno erikoisuus kotituunattujen Taunuksien, Carinoitten ja sata-amppeerien seassa. Luulen että ruotsissa oli jo silloin lähinnä jenkkejä ja sitten muutamaa euromerkkiä, pääosin kotimaista.
    Mun makuun mielummin Suomalainen monipuolisuus, sitä tarkoitin Dexillä ja nimenomaan positiivisessa hengessä. Vaikken mikään tojotamies olekaan.
    Heja Finland! :D
     
  20. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Melko paljon on kalustoa noin pienessä kaupungissa jos nuo on tosiaan kaikki Ystadista. Kesällä 2012 kun siellä kaytiin niin usa-autot ei pistäneet silmään sen enempää kuin esim. Salossakaan. Eikä edes Wallander kurvaillut Saabillaan vastaan.. :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!