Työkalunetti.fi vei rahat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja riviera56, 17.12.2013.

  1. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Oppirahat meni maksuun, raha kelpas, ei ole mitään kuulunut. Nyt suljettu. Tilasin tuumasia hylsyjä mutta näyttää siltä että kääntyy rikosilmoitukseksi.
     
  2. speedy

    speedy Double Gearhead

  3. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Olen yrittäny soitella, meilata mutta eivät vastaa. Nettisivut kiinni.
     
  4. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Todella ikävä lukea että kotimaisetkin verkkokaupat toimivat näin. Itsekin verkkokauppaa pitävänä olen usein saanut kyselyitä siitä että miksi minulla ainoa valittavissa oleva maksutapa on postiennakko. Juuri sen takia että se turvaa sekä asiakasta että minua. Rahaa ei tarvitse antaa ennen kun tavara on postin tiskillä. Ja minä kauppiaana maksan sen 4.10euron postiennakkomaksun joka on melko pieni turva siitä että saan rahani. Toinen luotettava maksutapa olisi luottokortit. Silloin luottoyhtiö yleensä hoitaa rahojen takaisin perinnän.

    Toivottavasti tässä on vaan kyse jostain ongelmasta verkkokauppaohjelmiston kanssa tms. Kauppa kumminkin on laitettu kiinni ettei lisää ostoksia voi tehdä. Jos tarkoitus olisi huijata asiakkailta rahat niin tuskinpa kauppaa olisi suljettu??

    Yrittäjä näyttää olevan ihan kokenut yrittäjä. Mukana myös Lielahden yrittäjien toiminnassa ihan merkittävässä roolissa. Sieltä sivuilta löytyy myös parikin sähköpostiosoitetta joista kannattaa yrittää tavoitella ellei muuten ratkea.
     
  5. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Jep, en ala vielä rettelöimään, voi olla just kuten kerrot. Ihmetyttää vaan että mihinkään ei vastata, luulisi olevan kauppiaan etu ettei joudu mustamaalatuksi, se kun nykyään käy alta aikayksikön...
    Se vaan tämä nykyaika tekee ihmisestä jokseenkin kyynisen.
    Seuraillaan tilannetta.
     
  6. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    En tiedä miten juuri tässä tapauksessa on käynyt, mutta joskus voi käydä niin että yritykseltä loppuu rahat, ja toiminta on pakko lopettaa. Osakeyhtiön kyseessä ollen omistajatkaan ei joudu vastaamaan yhtiön veloista, joten rahojen takaisin saaminen voi silloin olla vaikeaa. Jos ketään ei ole varsinaisesti huijattu, eikä muutenkaan toimittu laittomasti, ei kyseessä ole edes rikos.
     
  7. Blower 69

    Blower 69 2nd gear

    Kyllä se omistaja on aina viimekädessä vastuussa yhtiön veloista,ainakin jossain määrin.
    On vaan hyvinkin yleinen harhaluulo toi,että oy:ssä omistaja on täysin vapaa kaikesta vastuusta,ja voi jatkaa vapaana kuin taivaan lintu,kun ensin on ottanu oy:lle riittävästi omiin taskuihin siirrettävää velkarahaa...
     
  8. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    "Osakeyhtiössä osakkaat vastaavat vain sijoittamansa pääoman verran eikä vastuu ulotu osakkaiden henkilökohtaiseen omaisuuteen." ja "Osakeyhtiöllä on useita etuja verrattuna muihin yritys- ja omistamismuotoihin. Yksi tärkeimmistä eduista on mahdollisuus ajaa yhtiö konkurssiin ilman että yhtiön osakkaat menettävät henkilökohtaista omaisuuttaan. Tätä etua ei ole esimerkiksi yksityisellä elinkeinonharjoittajalla tai avoimen yhtiön yhtiömiehillä, jotka vastaavat konkurssista henkilökohtaisella omaisuudellaan."

    Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Osakeyhti% ... 28Suomi%29
     
  9. Blower 69

    Blower 69 2nd gear

    On toki kunnioitettavaa,että olet luotettavia lähteitä hyödyntäen perehtynyt osakeyhtiön saloihin,ne tosiaankin paperilla,ja teoriassa näyttävät tuollaisilta,mutta valitettavasti käytännössä asiat eivät ole ihan noin yksiselitteisiä...

    Mulla on vuosien kokemus oy:n pyörittämisestä,ja voin sitä kautta kertoa,että kyllä se omakin omaisuus tuulen viemäksi joutuu,jos jotain menee pahemman kerran solmuun firman talouspuolella,Suomi on väärällään konkurssin tehneitä,entisiä osakeyhtiöyrittäjiä,joille ei ole konkan myötä jäänyt jäljelle kuin tuulen huuhtoma perse ja saatanasti velkaa!

    Onneksi en itse kuulu siihen onnettomaan osuuteen suomen yrittäjistä,ainakaan vielä...!
     
  10. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Juu, tiedän kyllä että käytännössä (pää)omistaja(t) joutuu esim takaamaan yrityksen lainoja, jolloin he joutuvat maksamaan lopulta lainanantajan saatavat jos firmalla huonosti menee. Kyllä lainanantajat osaa pelata korttinsa oikein, jos aikovat bisneksessä pysyä. Mutta tämä ei auta sitä joka esim. webbikaupasta tilasi ja maksoi tavaran, mutta tavara jäi tulematta. Hän jää helposti häviölle.
     
  11. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Täähän on suorastaan surkuhupaisaa: Sähköpostiin oli tullut viesti"arvioi ostamasi työkalut". Millä mä niitä arvioin kun ei ole koko tilausta toimitettu. Pitääkö ne asiakasta ihan pellenä, vai?
     
  12. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Oletko nähnyt elokuvaa "Plan 9 from outer space"? Ohjaajalla ei ollut rahaa erikoistehosteisiin ja siksi kriitikoiden mielestä elokuvan erikoistehosteet eivät varsinaisesti ole tehosteita, vaan tehosteiden symboleja; "tällaisen olisin halunnut jos rahaa olisi ollut".

    Tässä on vähän sama tilanne, voit arvostella työkalut niistä saamasi mielikuvan perusteella, "tällainen se olisi jos olisin saanut sen". Samaan tapaan ketju jatkuu firman päässä, "mielipiteesi olisi meille tärkeä jos meillä olisi yritys joka myy työkaluja".

    Virtuaalityökalujen tilaamisessa ja käyttämisessä on se etu että ne eivät vie tilaa tallilla eikä niiden käyttämisestä väsy tai likaannu.
     
  13. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Mut voi tulla virtuaalinen vitutus jos ne menee virtuaalisesti paskaksi kesken virtuaaliremontin...
     
  14. johntravolta

    johntravolta Gearhead

    Näyttää ytj:n mukaan menneen firma konkurssiin.Se tarkoittaa sitä että et saa hylsyjä etkä rahojasi.Varmaan on isompiakin velkojia.

    Arviointikysely lähtee noissa kaupoissa monasti automaattisesti muutaman päivän jälkeen "ostoksestasi".

    Ps.Virtuaalivitutukseen otetaan virtuaaliviinaa!
     
  15. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Ai, mistä sä sen näit?
     
  16. johntravolta

    johntravolta Gearhead

    Tuolla ylempänä on linkki ytj:n sivulle ja siellähän se seisoo.19.12.2013 konkurssissa.
     
  17. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Okei, sinne meni sit. Sehän näissä on mukavaa kun ensi viikolla saman hemmon toimesta voi olla uusi firma pystyssä ja taas mennään.
    Hyvä Suomi!
     
  18. Qjet

    Qjet 1st gear

    Eivätkä koskaan ole fyysisesti kadoksissa...tosin virtuaalisesti kadoksissa oleminen on tälläkin tavoin mahdollista, etenkin kun eivät ole konkreettisiksi koskaan muuntautuneetkaan.
     
  19. ido59

    ido59 Gearhead

    Mikäli kirjanpidossa on ollut väärinkäytöksiä ja/tai on verovelkaa siirtyy velkoja helposti firman omistajien tia johdon henkilökohtaiselle vastuulle. Käytännössä myös joutuu (määräajaksi) liiketoimintakieltoon.

    Missä maassa asia olisi kannaltasi paremmin?
     
  20. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Kokemus esim. kuljetusalalta, firma pannaan nurin, seuraavana päivänä samat toimijat aloittavat uuden. Toimitaan niin nopeasti ettei mikään valvonta ehdi väliin. Jotkut sen vaan osaavat. Saksassa jos tekee bankrotin, siellä huolehditaan että uutta et pysty aloittamaan aivan heti, valvonta toimii.
    Toisaalta, voihan tietty olla ettei tämä ole veivari ollenkaan vaan rehellinen yrittäjä joka ei sitten onnistunutkaan pitkän tähtäimen liiketoiminnassaan.
     

Kerro tästä muillekin!