Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    olle vastasikin tuohon pataan saantiin, ei lisättävää. Ei ne mustangit itsestään taivaalta tippuneet.
    Mutta onko tuo sinun nopein ja syöksyssä äänennopeuksinen mustang Ilmojen korkeajännityksen tuotetta? :rotfl:
     
  2. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No väliaineena on ilma ja jos saivartelemaan lähdetään niin Afrikassa ja Arizonassa (kesällä) pitää kelata jo yli 1300 kmh. Tuolla 20 km korkeudessa riittää vähempi alta 1100???? mutta sinne ei WWII koneet ikinä päässeet. Siellä suihkukoneiden on helpompaa ennätyksiä tehdäkkin kun ilmanvastus on jo varsin pientä.

    Olen samaa mieltä noista parempien paremmuuksista. mm. ketteryys kompensoi nopeutta, Jotkut koneet olivat parempia korkealla, jotkut matalalla, jotkut siinä välissä ja ilmataisteluitahan käytiin kaikilla korkeuksilla. Tätähän sodassa pyrittiin hyödyntämäänkin kaikin puolin.
    Esim. ME 262 oli täysin ylivoimainen - paitsi matalalla se oli hyvin haavoittuvainen. Äkkiä liittoutuneet sen heikkoudet oppivat.
     
  3. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead


    museoherrat eivät ehkä anna sitä kilapilukäyttöön

    http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... sonian.jpg
     
  4. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  5. Weijari

    Weijari Gearhead

    Piti oikein zekata vähän muitakin lähteitä kuin Wikipedia: Tuo mainittu Ratamustang ei piekse huippunopeudessaan edes potkurikäyttöistä pommikonetta.. :D No okei lentokorkeudessa on tietty se ero, mutta nopeus on nopeutta, eikö?

    Tossa vielä videota kuinka rikotaan äänivallia tuhansia kertoja minuutissa:

    http://www.youtube.com/watch?v=DdjfsRd0HLI

    Ja konehan on mainitsemani TU -95 aka Bear

    Syöksynopeuksista sen verran, että muotoon ja ilmanvastukseen perustuen veikkaan että ME 163 olis vieny tuon syöksykisan Thunderboltilta ja ME 262:selta, jos sillä tuollaisia kokeiluja olisi uskaltanut tehdä. Tämä siis perustuen operatiivisessa käytössä olleisiin koneisiin. Horten oli nopeampi vaakaan kuin ME 163 ja syöksynopeuksien testidataa en ao, pitää jälleen sanoa Pommikoneelle, 8) löytänyt.

    Tuossa vielä vähän luotettavampi lähde kuin "fanisivut" ja lentomekaanikkoina toimineiden lastenlapset:
    http://www.wwiiaircraftperformance.org/
     
  6. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    A-29 Super Tucano kone on hämmästyttävän paljon Mustangin näköinen, laite on vissiin tarkoitettu kameli-kuskeille ja muille paviaaneille lennettäväksi...
     
  7. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Sotakoneet taivaalla, ja paperilla..... :wink:

    Löytyi mutsin vintiltä mun vanhoja lehtiä. Laitoin yhden tallin hyllylle.

    [​IMG]
     
  8. Tumi

    Tumi 3rd gear

  9. DD6

    DD6 Gearhead

    Mahtava homma! Matti Patterin kanssa tuli juteltua 2004, kun kävimme kopioimassa Myrskyn piirustuksia rc-koneen rakentamista varten. Piirustusten pelastaminen oli läheltä piti-touhua, olivat viemässä koko kasaa polttouuniin. Onneksi joku ehti tajuta, mitä siellä oli.
    Voisivat kyllä samaan syssyyn vääntää parit uudet rungot, mutta taitaapi tulla tilanahtaus eteen valmiin koneen säilytyksen kanssa. Hanssin-Jukka mahtaa olla vieläkin väliaikaisteltassa.
     
  10. Tumi

    Tumi 3rd gear

  11. WBBC

    WBBC Double Gearhead


    Kappas vain. Tuollainenkin arkisto on olemassa.
    Tuossahan ei ole kuitenkaan saksalaisten yöhävittäjien alasampumat ryssäkoneet Helsingissä.

    Eikä ne monta pudotusta saaneet. Ilmatorjunta pudotti suurimman osan ilmeisesti itä-Helsinkiin ja mereen.

    Olisi hauska vaan tietää mihin ovat pudonneet, jos vaikka löytyisi palasia, niin laittaisin ebayhyn myyntiin ja rikastuisin...... :wink:
     
  12. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Wikipedian mukaan 26.2.1944 suurpommituksessa yöhävittäjät pudottivat reilu 10 konetta ja saman vuoden pommituksissa alasammuttiin yhteensä 20 konetta, en tiedä yhteensäkö vai edellisten lisäksi. Kuvia alasammutusta löytyy mm. SA- kuvista hakusanalla Munkkiniemi. Toisaalta jos koneeseen on saatu hyvä osuma ja se on pudonnut lähelle Hkiä (=jyrkässä kulmassa) niin putosi sitten maalle tai veteen, se on mennyt melko pieneksi päreeksi. Loivasti Suomenlahteen liukuneet koneet ovat jossain kilometrien tai kymmenien km päässä rannikosta.
     
  13. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Jämi fly-inn 2014 teemana warbirds. Tällä hetkellä 14 kpl (15?) teeman mukaista konetta tulossa paikalle!!
    http://www.jamiflyin.com/naytoksessa

    Taitaa olla yksi ensikesän viikonloppureissu tiedossa! ;)
     
  14. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Näyttääpi siltä, että tuonne täytyy mennä. Viimeksi kun on nähnyt warbirdin lennossa, on jo 23 vuotta...
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  16. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Mitäs kaikkea tuonne on tulossa...? Kun ei Jämin sivuilla ole vielä listaa eikä tosta feisbuuk :wc: -sivustakaan ota yhtään mitään tolkkua...
     
  17. 66monaco

    66monaco Gearhead

  18. JariV

    JariV 2nd gear

    Jämi on omasta mielestä erittäin hyvä tapahtuma. Tänäkin vuonna tulee mentyä.
     
  19. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tiedätkö sä JariV onko Jämillä tänä vuonna muita härveleitä kuin nuo mitä Jämin sivuilla mainitaan...? Teemana Warbirds mutta ei listassa kovin montaa aitoa Warbirdia mun mielestäni ole... Texanit/Harvardit on tietty oikealta aikakaudelta mutta niiden kiinnostavuusarvo on mun silmissäni vähäisempi kuin todellisen hävittäjäkoneen. Voi olla että oon vähän ronkeli, mutta muistelen yhä lämmöllä Lappeenrannan esityksiä 90-luvulta, kaks Mustangia, Spitfire ja A-26 muodostelmassa ja soundit on aikamoiset...
     
  20. 66monaco

    66monaco Gearhead

    samaa mieltä bowtien kanssa! juskus kun saisivat vielä jonkun nelimoottorisen! lancaster, b-24 tai b-17 uuhhh! tippoja taas tulisi.. :D mahtaiskohan vaan kiitoradat riittää täällä? mietinnässä on "viittiikö" "pelkästään" lähteä ton invaderin takia... :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!