KANSALAISALOITE,VAIKUTA SATELLIITTIPAIKANNUS IDIOTISMIIN

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja el borrachitos, 19.12.2013.

  1. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Kun mun paasaus tuntuu ihan paskapuheelta ja meuhkaamiselta, niin siinä on tilannekatsaus vähän pidempään politiikkaa seuranneelta, ja tutkineelta henkilöltä,jolla ei ole omaa lehmää ojassa mihinkään puolueeseen.

    17min. kohdalta voi alkaa kuunnella,mitä on saatu aikaiseksi "hiljaa hyvä tulee" metodeilla, ja kuinka Suomi makaa tällä hetkellä. Mut ollaan hiljaa ja sivistyneesti,niin ei tuu kellekkään mielipahaa,ainakaan poliitikoille,eikä naapuritkaan kato kieroon roskista viedessä. :wc:

    http://areena.yle.fi/radio/1953461
     
  2. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    Polttoaineen valmistevero on ilman muuta yksinkertaisin ja vähiten byrokraattinen tapa lypsää autoilijoita. Kilometriverossa kai on ajatuksena, että esim Helsingin keskustassa ruuhka-aikana seisominen olisi kalliimpaa kuin Sodankylässä töihin meno. Ehkä pitäisikin maksaa veroa ajotunneista eikä ajokilometreistä.
     
  3. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Eikö polttoainevero tavallaan saa aikaan jo itsessään korotettua verotusta ruuhkassa/kaupungissa koska ainetta kuluu siellä enemmän kilometriä kohden kuin maantiellä matka-ajossa?
     
  4. mcmies

    mcmies Gearhead

    Periaatteessa tämmösen lain voisi säätää, mutta sillä ei ole yhtään mitään merkitystä. Nähkääs kun se säädetty laki kumoutuu ihan samassa järjestyksessä kuin säätyykin. Seuraava hallitus voisi näin ollen tehdä uuden lakiehdotuksen systeemin käyttöönotosta ja aikaisempi laki nyt vain kumotaan siinä sivussa.

    Ton aloitteen ongelma on juurikin se, että sen perusteella ei oikein voi muotoilla mitään järkevää lakia säädettäväksi. Aloitteen tarkoitus kun toteutuu yksinkertaisesti siten, että ei säädetä mitään kyttäyslakia eikä mitään muutakaan asiaan liittyvää lakia. Jonkinlaisena mielenilmauksena aloite silti toimii, ehkäpä siinä on riittävästi perusteita allekirjoittaa se.

    Jotta maailmanmenoon tulisi vaihteen vuoksi jotain järkeä, meille pitäisi saada uusi perustuslaki, sentyyppinen, joka Amerikassa joskus on ollut. Sinne pitäisi kirjoittaa joukko erilaisia vapauksia, kuten esimerkiksi vapaus kyttäämisestä, noin kansanomaisesti ilmaistuna. Näiden vapauksien tehtävänä on rajoittaa lainsäätäjän omaa toimivaltaa säätää lakeja joka helkutin asiasta. Ja perustuslain noudattamista vahtimaan riittävän jämerä perustuslakituomioistuin.

    Kuten Amerikan esimerkki osoittaa, ei tällainenkaan laki asiaa kertakaikkisesti ratkaise, on se perustuslaki Amerikassakin jo vesitetty monilta osin. Silti, kun perustuslakia loukkaavien uusien sääntöjen syntymiseksi vaadittaisiin 2/3 enemmistö ja pari vaalikautta, niin paranisihan tilanne nykyisestä olennaisesti.
     
  5. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Verorahoja saatais helposti kerättyä lisään kun laitettas kaikkeen verotukseen herralisä eli kuka tienaa niin maksaa, eli esimerkiksi jos asuu espoon westendissä niin ajoneuvoverolipussa olisi suurempi summa kuin jollain köyhemmällä alueella.

    Mullakin on nyt tulot 754,00€ neljältä viikolta ja siitä menee veroa 150,80€ eli käteen jää 603,20€ sillä siis eletään niin miksi herrat ei pystyis elämään 603,20€ neljä viikkoa jos mä pystyn, ihan samanlaisia ihmisiä ollaan kuitenkin biologiselta rakenteelta.
     
  6. JS78

    JS78 3rd gear

    Haastattelija nainen on pihalla eikä tajua itse kuuluvansa julkiseen sektoriin, melko spede.
     
  7. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    En minäkään "pelkää" satelliitti valvontaa. Minua v...ttaa se, että vihreät-kommarit-vapaaliikkuvuus RY ja muu "hörhöväki" huutaa kuula punaisena turuilla ja toreilla viranomaisvalvonnan vaaroista.
    Poliisi ei saa kysyä papereita ilman perusteluja. Passia ei tsekata rajalla, rosvot kulkee missä lystää.

    Mutta jo perhana kun omistat Suomessa auton, niin poliitikkojen mielestä on OK, että valvotaan missä tavallinen kansalainen ajaa. Sitten joku bitin vääntäjä firmassa valvoo ilman mitään vastuuta tiedostoja liikumisesta.
    Ei vingu Jonkan Jaakko oikeuksista. Vihervasurit ja vapaaliikkuvuus ry ei marssi banderollit tanassa tavallisen suomalaisen puolesta.

    Minusta se on oikein, että eduskunnan on nyt ennen vaaleja pakko ottaa kantaa. Helpottaa harrastajaa tuossa äänestyspäätöksessä vuoden 2015 vaaleissa.

    Menkää hyvät ihmiset heittämään nimenne kansalaisaloitteeseen...

    JS78:lle kiitos oikaisusta.
     
  8. JS78

    JS78 3rd gear

  9. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kuuntelin koko jutun, ei pysty olemaan erimieltä oikein mistään.
     
  11. Elrando

    Elrando 1st gear

    Meikäläinen ei suostu tarkkailtavaksi. Pistäkööt linnaan tai vaikka tappaisivat niin elektronista kaulapantaa en tule ottamaan. Raja menee autossa, sitä ei saa kytätä. Kansalaisaloitteen allekirjoitin ekan sadan joukossa ja liityin autoliittoonkin asian takia. Mikäli öky-Ollilan ja bingoemäntä Kyllösen typerä idea joskus menee läpi, niin toivon, että kansan vieteri katkeaisi. Edellisestä kerrasta onkin jo sata vuotta aikaa.
    Meikäläinen ainakin on yrittänyt mainostaa mahdollisimman monelle kansalaisaloitteen allekirjoittamista ihan vaan ottamalla asian puheeksi niin töissä, kuin vapaa-aikanakin, aina kun ihmisiä tapaan. Yleensä kaikki kyllä ovat samaa mieltä olleet...
     
  12. Redneck61

    Redneck61 Gearhead

    Ihan miehen puhetta, kapina pitäs saada aikaiseksi että saatas tuo täyspaska-aines pihalle tuolta virkamiehistöstä ja eduskunnasta. Kun vaan ei tyhmä lammaskansa niitä taas sinne uudestaan äänestäis !
     
  13. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Uusimman tutkimuksen mukaan tyhmästä lammaskansasta 99,6% kannattaa satelliitti kyttäystä, niin hullulta kuin se kuulostaakin niin näin on asiat suomessa.
     
  14. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Mikähän tutkimus? En suostu uskomaan tuommoista lukua oikeasti puolueettomasta tutkimuksesta... En sitten alkuunkaan. Omien jutteluiden mukaan suurin osa on vastaan.
     
  15. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Tää oli mun oma tutkimus, täytyy jotenkin koittaa nukkuvia herätellä.
    Tällähetkellä on ääniä vasta 16946 kpl ja jos suomessa on noin 4,2 miljoonaa täysi ikäistä niin silloin tästä porukasta 0,4% on vasta antaneet äänensä, eiks tää oo ihan pätevä tutkimus :D
     
  16. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Jaa no sitten. Meinasin jo että kyllös-ollilat on maksanu jonkun tutkimuksenkin meitä vastaan meidän omilla rahoilla :soosoo:
     
  17. Redneck61

    Redneck61 Gearhead

    Jotenkin tuntuu että jonkinlainen pelko estää ihmisiä ottamasta kantaa netissä. Koska tähän aloitteeseen pitää rekisteröityä pankkitunnuksilla. Uskon että olisi paljon enemmänkin protestia mutta suomalaiset ovat vähän vellihousuja kun pitää kertoa mielipiteensä. Ei tätä satelliittipaikannusta kukaan kannata kun keskustelee ihmisten kanssa kasvotusten !
     
  18. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    No entäs tämä sitten kun katsoin mikä aloite on saanut eniten ääniä.
    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/192
    Kysy.fi sivuston mukaan suomessa on alle 1% homoseksuaaleja, eli aloite koskee aika pientä osaa suomalaisista, siitä huolimatta 4% 4,2 miljoonasta suomalaisesta on kannattanut aloitetta siis jengi on kannattanut aloitetta mikä ei edes suoranaisesti kosketa itseään.
    Kun taas palaamme tähän 608 aloitteeseen jossa sanotaan, Vapaus liikkua ilman viranomaisseurantaa on säilytettävä.
    Siis asia joka koskettaa ihan jokaista, niin mikä maksaa kun ei kannatusta tule, olis se meinaan hemmetin upeeta nähdä kun 5,7,2014 kannattajia olis vaikka 500000 niin siinä olis herroilla nikottelemista :D
    Mutta kun katsomme tästä paljonko ääniä on tullut viime vuorokausien aikana niin jos näin huonosti jatkuu edelleen jää se 50000:kin saamatta.
    http://parlamentti.net/evrk.html
     
  19. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Mitenkäs sitten nämä muut mukanamme kulkevat laitteet jotka myös sijaintiamme seuraa, ja mahdollisesti myös sitä johonkin tallentaa.
    -Navigaattorit
    -Älypuhelimet
    -Volvo "VOC-keskus näkee paitsi auton sijainnin, myös paljon auton tietoja, kuten onko moottori käynnissä, liikkuuko auto, ovatko ikkunat suljettu ja jopa sisälämpötilan."

    http://www.stara.fi/2011/04/21/iphone-t ... liikkeesi/


    http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... uspaikalle

    Juu tuo Volvo soittaa apua vasta järjestelmän sitä pyytäessä, mutta pystyykö järjestelmän ylläpitäjät halutessaan seuraamaan liikkeitä??



    Onko ero näiden ja tuon autoon kiinnitettävän paikantimen välillä lopulta kovinkaan suuri?
     
  20. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

    Ero ei teknisesti ole ilmeisesti kovin iso.
    Fundamentaalisesti suurempi jos asioiden mennessä eräiden tahojen visioiden mukaan, ja laki määrää moisen tekniikan.

    Nyt on vielä vapaus valita, josta ainakin osa meistä mielellään pitää kiinni.
     

Kerro tästä muillekin!