KANSALAISALOITE,VAIKUTA SATELLIITTIPAIKANNUS IDIOTISMIIN

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja el borrachitos, 19.12.2013.

  1. Redneck61

    Redneck61 Gearhead

    Ero on erittäin suuri koska nimenomaan voit nämä edellämainitut kyttäyslaitteet kytkeä päältä pois jos niin haluat.Mutta kaikki pakkosysteemit viittaavat orwellin fasismiyhteiskunnan rakentumiseen salakavalasti askel askeleelta. Herätkää jo tyhmimmätkin !!!
     
  2. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Nimenomaan ne voi kytkeä pois päältä ilman rikolliseksi ryhtymistä. Tuon ollila-värkin jos sammutat niin olet rikollinen.
     
  3. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Kyllä ero on suuri, mainitsemasi kilkkeet eivät ole lakisääteisiä / esitetty lakisääteiseksi.

    Älä kytke navia, älä osta älypuhelinta ja jätä Volvo ostamatta tai jos kinnerissä on em varuste niin jätä käytettynä kauppaan. Kerro vielä kauppiaalle syy miksi jää kauppa väliin.

    Varmasti ylläpitäjä aina pystyy seuraamaan liikkeitä, se että myöntääkö ylläpitäjä tätä on eri juttu. Aina kun käytät sähköistä mediaa, tietojenvälitystä jne. jää hommista jälki.
     
  4. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Puhelimella on vaikea puhua jos sen sammuttaa, Navi ei opasta perille jos sen sammuttaa. Auto ei kerro omistajansa sijaintia jos sen sammuttaa. Eli eihän tuossa nyt mitään kaulapantaa kuljettajaan olla asentamassa. Jos haluaa nykytekniikkaa käyttää (Navi, älypuhelin) niin niiden yhteydessä se mahdollinen seuranta vaan pitää hyväksyä. Jotkut jopa tietoisesti näitä paikannusvälineitä hankkivat ilman että heitä häiritsee se että tietävät mahdollisista seurantatietojen tallennuksesta. Onhan vaihtoehtona ottaa aina fillari alle jos ei halua sijaintiaa isoveljelle syystä tai toisesta paljastaa.

    Ja nyt pitää mainita etten itse mitenkään kannata tuota paikannuslaitetta. Toin vain esille näkökulman siitä ettei varmasti ihan kaikkia tuo laite häiritsisi. Tämä ryhmä on juuri se porukka joka ei nimeään tuohon aloitteeseen laita. Varmasti tälläkin Foorumilla heitä on useita mutta eivät tässä lähes yksimielisessä keskustelussa lähde kantaansa tuomaan esille tietäen saavansa niskaansa huutelua.
     
  5. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    En omista itse navia eikä ole tarkoituskaan hankkia, älypuhelinkin on ollut akku tyhjänä viikkotolkulla turhuutensa vuoksi, toi 7 vuotta vanha peruspuhelin toimii vieläkin paremmin kuin se siihen hommaan johon puhelinta tarvitsen. Olen siis vanhanaikainen varmasti monien mielestä mutta en nyt äkkiseltään ajatellut ryhtyä valtion velvoittamaa kyttäyslaitetta autoissani sietämään ja ylläpitämään. Saati maksamaan siitä että joku munapää semmoiset vaatisi autoihini.

    :mad:
     
  6. päivystäjä

    päivystäjä 3rd gear

    Luin tämän viestiketjun läpi ja oikeastaan vasta nyt tajusin koko homman järjettömyyden ja sen miten valtio ampuu itseään nilkkaan tässä hommassa.
    Eli jos suomen jokainen auto vähentää 1000km/v ajojaan pelkästään polttoaineista saatava vero tuolta 100 litralta tekee melkein miljardin ja autoilun muut kulut huollot/yms kolarikorjaukset saman verran lisää
    kun autoja on pari miljoonaa..
    Täällä maalla nuo 'hukka' ajot on ainakin itsellä vaate/yms hömppä ravintola/elokuva/uinti/kauppakäyntejä 70km päässä olevaan ylivieskaan missä tulee melkein kerran kuussa käytyä ja jonne tulee vuositasolla 2-3t€ tuhlattua jos tuo taas kerrotaan vaikka parilla miljoonalla samoin käyttäytyvällä ihmisellä tekee noin 4 miljardia.
    Ihmisten ostot suuntautuisi sen jälkeen verkkokauppaan ja varsinkin ulkomaisiin verkkokauppoihin.
    Konkurssien ja työttömien määrä nousisi tällä systeemillä varmaan 100000 ihmisen verran joista saatavat verotulot vähenisi varmaan pari miljardia sitten uusista autoista jäisi autoverot saamatta 50t/autoa vuosi eli joku sata miljoonaa....
    Ainakin edellisenä vuotena uusien autojen kauppa putoaisi minimiin kun kaikki odottaisi verotonta autoa...
    tässäkin laskelmassa yli 10 miljardia euroa verotulojen laskua... Paljonkohan meinasivat saada verotuloja kerättyä.
    Entäs käytetyt autot miten niiden hinnat laskisi tai taajamien ulkopuolella olevien asuntojen hinnat.
     
  7. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    mua ei huolestuta yhtään se, että viranomainen tietää missä mää liikun. Mää kun en oo tehny mitään semmosta että niitä kiinnostais. Autokin etenee yleensä lepposasti cruisella rajotusten mukaan ni ei haittaa vaikka nopeuttakin seuraisivat. Mää oon kertakaikkiaan niin tylsä kaveri, että mun menemiset ei kiinnosta ketään. Sama ku kattelis muurahaispesän vilinässä yksittäistä muurahaista. Tylsää puuhaa on se.

    Mutta se, että pitää perustaa järjettömän kalliita ja todennäköisesti epäluotettavia, ulkomaisomisteisiin järjestelmiin perustuvia systeemejä, on aika huolestuttavaa. Hallitus vaihtoon, rahahanat ulkomaille kiinni, ja kaikenkaikkiaan joku roti tähän hommaan. Sitten kun nämä on kunnossa, niin vero polttoaineen hintaan, silloin se maksaa joka ajaa eikä tartte kaikenmaaliman pillejä ja viheltimiä. Toki tekniikkakin kivaa on, jos se vaan toimii. Nii ja joo, olen allekirjoittanut.
     
  8. päivystäjä

    päivystäjä 3rd gear

     
  9. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    ^ no tietty jos homma menee liian lepposeks ni nuinkin saattaa käydä :)
     
  10. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    Blaablaa-aloitteen äänimäärä kasvaa kovin hitaasti. Uhkaileva sävy kirjoituksissa ja "pitäskö_räjäyttää_jotakin" -läpät herättää vastavoimia, kannustaminen aloitteen allekirjoittamiseen ei nyt toimi. Vellihousut, herrat, homot, idiootit, tyhmät, saamattomat ja muu paskasakki näyttää jättäneen tukematta aloitetta. Ehkä niillä on syy vastustaa huonosti alustettua ja päin persettä viestittyä ilosanomaa.

    Komppaan hiljaisia lampaita, en allekirjoita aloitetta.
     
  11. Reijo Kosander

    Reijo Kosander 1st gear

    En ihan tajunnu, että mitä tarkoitit, mutta toivottovasti hyvää. Parempaa uutta vuotta Sinulle ja lavetillesi tai jotain.
     
  12. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    No kuka nyt Volvolla ajais,uudella varsinkaan :rotfl: Ja puhelinkyttäys on vapaaehbtoista tavallaan,sen kun voi heittää vaikka kuikkaan.
     
  13. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Luin tuossa vanhaa mobilistia. Siinä KLB loistavalla palstallaan kertoi lukeneensa jostain lehdestä Pekka Haavistosta. Tämä oli kovasti ollut vanha-auto myönteinen. Niin hullulta kuin kuulostaakin, pitäisikö lähettää PH:lle meiliä, josko auttaisi meitä? Minusta tuntuu että ilman nimekästä vetäjää/keulakuvaa tästä ei tule mitään.
     
  14. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Laita ihmeessä mailia ja samalla Veltto Virtaselle sehän on kanssa autoharrastajia Citroen, onkohan siellä ketään muita...
     
  15. Fargo

    Fargo Gearhead

    Nimmari laitettu.

    Eihän tuo nyt sellainen aloite ole mistä laki tulisi mutta näen tämän ainakin erittäin hienona mielenilmaisuna. Nyt yhtään katsomatta aloitteen sanamuotoon kannattaisi vetää jokaisen pukstaavi alle sillä vaikkei tuo läpi menisikään niin se antaa kuitenkin paskoille päättäjillemme selkeän signaalin siitä ettei täällä nyt ihan mitä tahansa suvaita. Ja myös sen tiedon että autoilijoista löytyy tarvittaessa joukkovoimaa ja tulevaisuudessa voi sitten tulla ihan oikeasti sellaisia aloitteita siten tehtynä että niiden huomiotta jättäminen olisi poliittinen itsemurha.
     
  16. JS78

    JS78 3rd gear

    James Hirvisaarella (PS) tais olla joku 70-luvun Cadillac...
     
  17. Charger-73

    Charger-73 3rd gear

    Ongelmahan kansalaisaloitteessa on mielestäni siinä, että tuonhan voi toteuttaa helposti siten, ettei ketään voi seurata. Vaikka jokaisessa autossa olisi GPS-sateliittipaikannin. Jos ohjelma tehdään kuten työryhmä on ehdottanut niin silloinhan tätä kansalaisaloitetta kunnioitetaan. Eli kuten työryhmä oli sen esittänytkin, että kilometri tiedot tulee viiveellä. Ja nämä tiedothan voidaan lähettää muodossa ALUE 1 = 152km, ALUE 2 = 560km jne. Näin ollen ei kenenkään sijaintia lähetetä edes mihinkään, eikä edes sitä tietoa missä päin Suomea kilometrit on ajettu.

    Jos teillä on autossa GPS-vastaanotin (esim, navigaattori), ei teitä sen avulla voida seurata.

    Toisekseen kun täällä on mietitty että, mitä jos auto liikkuu junalla tai laivalla. Eihän tuo nyt ole oikeasti mikään ongelma. Jos auto on käynnissä kilometrejä ylös, jos auto ei käy kilometrejä ei seurata.

    Mutta sen sijaan jos sinulla on GSM puhelin (ei tarvitse olla edes älypuhelin), niin sinun menemisiä voidaan seurata.


    Enemmän minua tuossa häiritsee se, että homma menee enemmän tasaveron suuntaan. Toisaalta taas olisi mukava, että autovero poistuisi, mutta toisaalta sitä on niin kommunisti, että tuntuisi ikävältä, että joku voisi ostaa Porschen n. 100000€ halvemmalla.

    Suurin haitta tuossa on silti hinta, eli tuo ei vain ole tällä hetkellä järkevän hintaista toimintaa. Pitäisi rauhassa odottaa, että autojen valmistajat asentaa nuo laitteet valmiiksi ja sen jälkeen uusiin autoihin käyttöön tämä kilometrivero. Vanhoilla saisi ajaa ilman kilometriveroa.
     
  18. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Veltto-Virtanen ja Hirvisaari eivät ehkä ole parhaita mannekiineja, jos halutaan asialle laajaa kannatusta...

    GSM:n seuranta otetaan usein puolustukseksi, kun puffataan tätä stasi-systeemiä. Todellisuudessa GSM ei mitenkään taipuisi vastaavaan kaikkien kansalaisten seurantaan, kuin satelliittipaikannus. Ensinnäkin ei voida ottaa kaikkia GSM-liittymiä jatkuvaan paikannusseurantaan ja tallennukseen, vain yksittäisiä valittuja voidaan seurata niin halutessa ja pirunmoisella vaivalla, ja silti monessa tapauksessa aika epätarkasti.

    Muistelisin tässä taannoin jonkun kadonneen kännykkää etsityn. Tiedettiin suunnilleen, että tässä muutaman neliökilometrin alueella se on, mutta tarkemmin ei saatu paikannettua, vaikka kapula pysyi paikallaan ja oli päällä niin pitkään kuin akkua riitti. Varsinkaan ei saatu kaivettua tietoa, että mitä reittiä se oli paikalleen päätynyt, mihin aikaan tarkalleen, ja millä nopeudella.

    Ollilan satelliittisysteemin pulikka sen sijaan kerää paikannustiedon itse ja toimittaa sen eteenpäin sen sijaan, että pulikan sijaintia haarukoitaisiin ulkopuolelta. Systeemi on tarkka kuin rikollisille laitettava jalkapanta, jollanen se tavallaan onkin.
     
  19. Charger-73

    Charger-73 3rd gear

    Pulikka kerää ylös ajettuja kilometerejä ja lähettää niitä toisinaan eteenpäin. Onko tämä seurantaa jos tiedot lähetettään esim. muodossa ALUE 1, ALUE 2?

    Vai meinaatko, että ne kaikki autot lähettää koko aika realiajassa GPS-viestiä eteenpäin? Ei taida olla tämäkään mahdollista tai pitäisi aika paljon lisätä GSM-tukiasemia. Enkä usko, että tämä pulikkakaan tätä taltioisi itseensä GPS-viesti muodossa, vaan luultavasti se tallettaisi sen itseensä suoraan ALUE 1, ALUE 2 muodossa. Jolloin kenenkään sijaintia ei taaskaan saataisi selville.


    GSM-paikannus tarkkuus vaihtelee siitä kuinka monta GSM-anteenia on kyseisen GSM-vastaanottimen lähistöllä. Kännykkäähän ei ole tehty sitä varten, että sillä seurattaisiin kyseisiä asioita.

    Sama homma GPS tarkkuuden kanssa, että kuinka monta sateliittiä vastaanotin näkee. Tarkkuutta saadaan lisää jos käytettään radio-korjausta. Sopivan paksu sumu yhdistettynä paksuihin pilviin voi toisinaan aiheuttaa sen, että GPS-signaali katoaa. Varsinkin jos on sellainen vuorokauden aika, että sateliittejä on taivaalla vähän.
     
  20. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    ja vaikka tuo täsmällinen sijainti lähetettäisiinkin, niin sehän menisi sadoista tuhansista autoista. Ketä kiinnostaa seurata sellaista sekamelskaa?(vrt. aiempi muurahaispesävertaukseni) Ite en ainakaan viittis. Jos olisin rikollinen, niin sitten tietty pelottais.
     

Kerro tästä muillekin!