Tarrat irti?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Kosusenpertti, 6.1.2014.

  1. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Auto on Chevy Van ja starcraft kylkitarrojen poistoa olisi tarkoitus tehdä. Mutta ennenkuin menee taas vituiks, niin kysyn onko jollain esim vanin maalanneella kokemusta miten hyvin nuo tarrat lähtee irti ? Ehkä lämpöä avuksi ? Tarkoitus olisi ottaa tarrat pois ja myllyttää.
     
  2. Geebe

    Geebe Gearhead

    Oletko ihan varma että ovat tarroja? Ainakin niissä 80-90 lukujen vaihteessa maahantuoduissa Starcrafteissa oli maalatut raidat, vaikka vähän karkeat olivatkin reunoistaan.
     
  3. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Kattokorokkeessa on ainakin maalatut raidat. Mutta kyljissä olevia kyllä ihmettelen jos ovat maalattuja. Ja aikoinaanhan näihin oli saatavilla uusia tarroja joita moni hyödynsi kolarikorjauksissa.
     
  4. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Vittumainen homma voi olla.

    Aurinko on hapertanut ne sen verran tehokkaasti, että ainakaan repimällä ei saa.

    Miten ois toffelaikka?
     
  5. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    kuumailma puhallinta apuna käyttäen liima jämät voi pestä tinnerillä tai vastaavalla aineella.
     
  6. Patsi

    Patsi 3rd gear

    Tinneri vie maalit. Liimanpoistoaine parempi vaihtoehto.
     
  7. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Lämmöllä vaan ja varoen kynsien. Liimanpoistoon löytyy aineita. Toffeelaikka vie helposti maalia vanhasta pelistä..
     
  8. tourist-ace

    tourist-ace Gearhead

    Joskus olen irrottanut sellaisella tapettien irrotukseen tarkoitetulla höyrystimellä, ei polta maalia, mutta pehmentää mukavasti vanhat tarrat.
     
  9. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Tinneri ei vie maalia, mikäli on kunnollisella maalilla maalattu. Pinta saattaa harmaantua, mutta jos kerta myllytys on seuraava työvaihe, ei silläkään ole mitään väliä. Kun ei sitä tinneriä tarvii tolkuttomasti lotrata, tinneriin kostutetulla rätillä pyyhkii. Liiman määrästä riippuen sit määräytyy pyyhkimisen määrä ja miten usein rätti kannattaa vaihtaa puhtaaseen.

    Toffeelaikka on hyvä, jos sitä osaa käyttää. Itse en osaa, vaan useimmiten olen maalit saanut jostain kohden kulumaan puhki. Tai sit vika on ollut maalipinnassa (ohut kerros maalia / lakkaa).

    Lämmittämällä itse yrittäisin ekana. Hidasta ja työlästä ja tympeetä, mutta ei kaikki askareet elämän aikana mieltäylentäviä ole muutenkaan.
     
  10. jknR

    jknR Gearhead

  11. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    ei vie tinneri maalia enkä itsekkään ole siinä vielä onnistunut voi olla mahdollista jos maali on paukku pullosta, tussia tai vaikka liitua niin mahdollisesti lähteekin :lol:
     
  12. FoCoMo

    FoCoMo 1st gear

    Joskus auttaa ihan vaan se että valelee tarraa kuumalla vedellä.
     
  13. Roju

    Roju 3rd gear

    Kuumana kesäpäivänä olen levittänyt teippausten päälle voita, kun pelti on lämmin. Sitten vaan antanut hautua aikansa ja varovasti kynsinyt pois. Vanha konsti. Tiedä sitten miten toimii kuumailmapuhaltimen kanssa..
     
  14. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    On ne perkele maalattu. Paitsi taka sivuovi ja kuskinpuolen yksi raita.
     
  15. DX

    DX Double Gearhead

    maalatut tai tarrat voi olla lakan alla, molempi pahempi jos ei ole tarkoitus värittää hyttiä uudestaan.

    yks on että tylysti myllytät tarrat paikallaan, laikan veto tarrojen suuntaisesti niiden kohdalla eikä kovin painetta niin eivät välttämättä irtoile tai mee rivoksi.

    mitenköhän lienee toffeelaikoissa eroja, onko joku kokeillut eri merkkejä,
    ite käyttänyt vaan 4cr tuotetta, sillä en ole saanut maaleja mukaan, tietty jos on hilseemistä vailla pilalla oleva pinta niin toki se sitten, mutta sellasessa tapauksessa tarrat pitänytkin saada pois maalauksen tieltä.
     
  16. vesagee

    vesagee 1st gear

    Minä käytän teippien poistoon lämpöä ja samantapaista terää kuin mitä keraamistenliesitasojen mukana tulee, voi vaikka hieman kulmat pyöristää niin ei käy vahinkoja niin herkästi, vaatii ehkä hieman harjoittelua mutta on monesti ainut vaihtoehto jos on ollut jotain ikivanhoja teippitekstejä pakettiauton kyljet täynnä.
    Jos siinä on lakka päällä niin sitten se ei onnistu.

    Autoglymin tar remover on mukavampi käyttää liimojen poistoon kuin tinneri.

    Toffeelaikka on mielestäni tarkoitettu vain kaksipuolisen teipin jämien poistoon ja carsystemin laikka toiminut ainakin tosi hyvin kunhan ei liian isoilla kierroksilla polta maalia.
     
  17. Mr Dart

    Mr Dart Gearhead

    Mä otin just viime viikonloppuna pakun kyljestä irti 10 vanhat teippaukset enkä tarvinnut muita työkaluja kuin kuumailmapuhaltimen. Vähän lämpöä ja kynnellä teipin reuna koholle ja eikun vetämään irti samalla lämmittäen. 80 cm korkeat kirjaimet lähti tosi helposti.
     
  18. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Höyrypuhaltimella lähtee myös näppärästi.
     
  19. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Vaikka kävi ohrasesti kysyjälle, niin mukavasti vinkkejä. Kiitoksia!
     
  20. jrasi

    jrasi Gearhead

Kerro tästä muillekin!