vanin väliseinän siirto...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Pirre 86, 26.5.2013.

  1. Pirre 86

    Pirre 86 1st gear

    nyt tartteis hieman aapuva :lol: pitäs saada vanista väliseinää siirrettyä jonkin verran että sais enemmän tilaa, miten työläs on lähtee siirtää sitä?? ja miten noi turvavöitten ankkurointi ois fiksumpi?

    pakko kysyy fiksummilta nyt apua ja vinkkejä :)
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ensimmäisenä mites tavaratilan suuruus säilyy eli täyttyykö minimi jos mitataan?

    Ja onko kyseessä mikä väliseinä?
     
  3. Pirre 86

    Pirre 86 1st gear

    mikä on tavaratilan minimi mitta? ja se seinä missä on flippi penkit kiinni..
     
  4. Pirre 86

    Pirre 86 1st gear

    ku lueskelin noit foorumeja ni periaatteessa sillä ei pitäisi olla mitään väliä missä se väliseinä menee koska toi vani on rekattu pakuriks... mut se seinän siirto että miten työläs on lähtee sitä siirtämään??
     
  5. Samilainen

    Samilainen 1st gear

    3m2 on pakettiauton tavaratilan koko jos oikeen muistan, kuormautoissa sitten vähän eri tsydeemi noitten kans
     
  6. Samilainen

    Samilainen 1st gear

    seinä on kiinni muistaaksen kuudella(6) pultilla eli aika iisi homma loppupeleis
     
  7. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Millai eri zydeemi?
    Eihän noissa ole muuta kuorma-autoa kuin paino? Valaisepa pliis...
     
  8. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Jos se on kuorma-auto niin ei liene väliä missä se väliseinä on. Jos se on pakettiauto, niin tässä autoverojen luvatussa maassa kehottaisin joka tapauksessa kysymään asiaa katsastuskonttorilta. Varsinkin jos siinä on Suomessa tehdyt lisämatkustajien ryhtipenkit. Jos autoveroyllätys tulee niin se on kallis.
     
  9. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    väliseinän voi ottaa poiskin jos haluaa. Eikä se siirtokaan haittaa. Ja lukeehan otteessakin, että tavaratilassa istuimet tilapäistä kuljetusta varten. Eli etupenkkien takaa alkaa se tavaratila ja sen takia istuinosan tulisi olla nostettavissa ja lukittavissa pystyasentoon, ettei se merkittävästi pienennä tavaratilaa. Sillä tuo väliseinä ei ole noissa sitä varten, että se rajaisi tavara ja matkustustilan.
     
  10. Pirre 86

    Pirre 86 1st gear

  11. Samilainen

    Samilainen 1st gear

    Kuorma-autojen akselisto on eri (huomaa renkaista,8 pulttia) ja tuo paino on toinen. Kuorma-autossa väliseinän voi siirtää vaikka takaoviin kiinni. Väliseinän voi ottaa pois molemmista muuta se minimi täytyy täyttyä silloinhan tilavuus on maksimi kun ei ole väliseinää, mutta ei ole penkkejäkään. Kuromaautossa voit pistää penkit ilman väliseinää. Koittakaa nyt ymmärtää tästä :D
     
  12. Samilainen

    Samilainen 1st gear

    Tossa linkissähän se lukee

    ENNEN 3.5.1993 ENSIVEROTETTUJEN,AUTOVEROVAPAIDEN PAKETTIAUTOJEN MUUTTAMINEN
     
  13. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

  14. Rampelo

    Rampelo 3rd gear

    Katsastuskonttorille hakemaan oikeeta tietoa! Trafi sivuilta pitäs löytyä kaavake/ohjeet miten tavaratilan tilavuus mitataan, Itse en lähtis muuttelee mitään ilman varmaa tietoa, vois tulla liian kalliiksi.
     
  15. jan13

    jan13 2nd gear

    Mulla on starkista siirretty väliseinää 35cm taaksepäin. Takana 3 väliaikaispenkkiä ilman vöitä. Auto katsastettu viime kesäkuussa tälläisenään. Eikä mitään ongelmia katsastuksessa.
     
  16. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Noin se vissiin menee. Mää joskus kysyin katsurilta ja trafista tota nii ei siihen ollu muuta sääntöä kuin että se penkki on saranoilla kiinni joko väliseinässä tai ulkoseinässä
    Sitä en tiedä saako se olla sivuseinässä, siis siten että istutaan sivuttain. Koska ulkoseinässä takanahan on ovet
     
  17. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Tarviiko koko aika tilaa? Duunikaveri kerto jokunen aika sitten, että ne kaverin kanssa oli vaniin tehny kattoon käännettävän väliseinän. Tästä on nyt jo aikaa et miten se kirjoissa menee jos huomaa, mut ideana tuhdit saranat ylös ja pikalukot alas ja penkithän kääntyy niin tulee aika paljon tilaa.
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Lainataas tätä.

    Onko vanin väliseinä seinissä/lattiassa kiinni vai katossakin? Jos katossa niin onko siellä joku palkki?


    Vähän ehkä karu mutta omia tarpeita palvelis eniten väliseinän siirto eteenpäin mutta niin että lisäpenkit säilyy. Eli oli ideana siirtää niin että kyljen pikkuovii ois takatilaan ja iso ovi etutilaan, seinä tähän kohtaan. Jäis vielä ok tilat viidelle eteen.
     
  19. KajS

    KajS Gearhead

    Kahden väliseinädodgen kokemuksella sanon, että tosi kevyesti nuo väliseinät on kiinni. Nykyisessä oli ruuvattu muovisiin verhoilupaneeleihin peltiruuveilla ja kulmaraudoilla "pitkin seiniä", lattiassa ei mitään kiinnikkeitä. Efidodgessa oli vähän tukevampi, olihan se Aroyhtymän maahantuoma.

    Ei siellä Chevyssäkään mitään palkkia ole, koska Suomi ja ajoneuvolainsäädäntö, auton rakennetta ei saa muuttaa. Siksi näkee niitä pöljiä virityksiä, kun seinä on kiinni "Siemensin ilmakoukuilla" ja sitten 10 mm vaneriin on pultattu kolmipistevyöt...

    Siirrä vaan, mutta älä mene väärälle konttorille kysymään, saattaa käydä niinkuin jollekin dodgevanistille täällä, kun oli irroittanut seinän. Sanottiin siellä neuvostohenkisellä konttorilla, että ei saa seinää takas.

    PS. Mun slanttivani, siis dodge, on katsastettu jo kaksi kertaa ilman väliseinää ja sitä penkkiä. Otteessa ne on silti.
     
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kiitos hyvä tietää. Tänään vois alottaa homman. Melkein kuutio tulee lisää "tavara"tilaa tuosta ja talvella lämpiää koppi kivemmin ym.
     

Kerro tästä muillekin!