Pieni ruisku moottorien yms. maalaamiseen.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Batman, 18.1.2014.

  1. Batman

    Batman Gearhead

    Tarttisin pienehkön ja mieluusti mahdollisimman yksinkertaisen ja helposti putsattavan maaliruiskun lähinnä moottorien ja niiden osien maalaamiseen. En tiedä ruiskuista tai oikeestaan maalaamisestakaan juuri mitään, joten olisiko viisaammilla jotain suosituksia? Mitään kalleinta ja parasta en tartte, koska aion luultavasti jatkossakin jättää isommat hyvää pintaa vaativat kohteen osaavammille.
     
  2. HV

    HV Gearhead

    Entäs jos valmistelet kaiken maalauskuntoon ja menet oikeaan maaliliikkeeseen ja pyydät että sekoittavat kovettajan kanssa maalin spraymaali purkiin ja maalaat sillä, tulee yhtä hyvä lopputulos. Ja jos pitää toiminta aikaa viivyttää säilytät spraymaalipurkkia jääkaapissa, niin hidastuu kovettuminen maalin seisoissaan. Ei tarvitse ruiskua ostaa ja lopputulos on hyvä.
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    Normaalikokoisestakin ruiskusta saa säätämällä kapeaa ja ohutta suihkua, halvoista jo muutenkin ;)
     
  4. t1mppa

    t1mppa 3rd gear

    Ostin itselle Motonetistä pienen yläkannuruiskun, 18,90e ja hyvin toimii.
    Tuote nro 75-1218.
     
  5. SamiL

    SamiL Gearhead

    Halparuisku sopii nimenomaan hyvin tuommoisiin pikkumaalauksiin. Auton ylimaalaukseen semmoisen viuhka on yleensä turhan kapea = tulee helposti raitoja.
     
  6. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Bilteman ja Motonetin perusruiskulla saa tuommoset hommat hyvinkin tehtyä. Oikein jos jaksaa asiaan paneutua, niin voi katsella käytettyjäkin, vähän parempia ruiskuja, niin saa rahalle vastinetta enemmän. Mutta kalliimmaksi varmasti jää, kun uusi perusruisku.

    Paikallisilta automaalaamoilta voi myös käydä kysäisemässä, oisko niillä, tai sitten jollain maalarilla henk.koht. myynnissä vanhoja ruiskuja. Rikkihän kunnon ruiskut ei mene normaalikäytöllä, mutta joskus tekee vaan mieli päivittää kalusto ajan tasalle :)
     
  7. Batman

    Batman Gearhead

    Päädyin sitten hakemaan Motonetistä pienellä reilun desin säiliöllä varustetun ruiskun alle 20e hintaan. Toimi ihan hyvin, mitään isompaa missä raidallisuus näkyy ei ainakaan mun kannata tommosella yrittää mutta moottorista tuli ihan siisti.
    Alussa oli vähän ongelmia kun kahvassa letkuliittimen vieressä oleva mikälie säätöruuvi oli melkeen kiinni eikä maalia tullu. Ei ois varmaan taaskaan kannattanu jättää ohjeita lukematta..
     
  8. solar4

    solar4 2nd gear

    Noi desin yläkupilla varustetut on ihan mainioita vehkeitä, ite oon niillä ruiskinut paljonkin pikkujuttuja. Huonona puolena noissa on ettei O-renkaat ole kovinkaan pitkäikäisiä jos putsaa ruiskun tinnerillä. Huomasin että jos ruikkasee jarrukliineriä viimeiseks huuhteluks ei kumiosat rapistu lähellekkään yhtä nopeesti.
     

Kerro tästä muillekin!