Mitä mieltä Marteliuksen pakoputkista ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ossa250, 11.1.2014.

  1. BRC1

    BRC1 Gearhead

    No ei ihan halpikset mutta soittamalla varmaan saa selville. Nää pari settiä tehtiin koneen dynolappujen mukaan. Arto laski primäärien mitat ja teki vielä merge kollektorit. Tuskin nyt ihan nascar taiteiluun verrattavissa mutta tuntuu toimivan todella hyvin ja mikä tärkeintä ei roiku.

    Pari päivää kesti per auto.
     
  2. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Juuri tänään asensin tuohon Mustangiin Marteliuksen tekemän putkiston vähän avarammalla ja katittomalla downpipellä. Sopi just eikä melkein, hinta kohtuullinen ja palvelu näin sesongin ulkopuolella erittäin nopeaa. Niinkuin kaikissa neljässä tähän mennessä hankkimassani firman tekeleessä. Suosittelen!
     
  3. kotr

    kotr 3rd gear

    Minkälaista vastausta voin oottaa ku kyselin tuohon reissurekeen putkia? siis pikkulohko aspeni pitkillä peltisarjoilla
     
  4. C1

    C1 1st gear

    Aikoinaan teetin "mallia pitkät" ja hinta taisi olla 1600,- EUR
     
  5. coistinen

    coistinen Gearhead

    Perus tuplaputkisto alkuperäisen tilalle, takaylitys ja loppuputket kaikki taivutukset väärin ja taivutettu mutkat lyttyyn!
    Leikkaamalla ja kohdistamalla putkia paikalleen ja hitsaamalla kasaan marteliuksen aihioista sai kohtuulliset tekeeleet.
    Eniten ihmetytti se että putki lytistyy loivassakin taivutuksessa, esim. motonet myy valmiita käyriä joissa jyrkätkin mutkat on pyöreänä läpi asti.
     
  6. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Kanssa perus vakio tuplaputkisto rebeliin ei ensin meinannut istua ollenkaan, pitkän auton alla vääntämisen ja pähkäilyn jälkeen hokasin että osat oli merkattu väärin. Keskiputkissa oli pientä eroa ja oli merkattu ristiin.
    Tuon jälkeen sopivat paikoilleen lievällä etuputkien muokkauksella, hyvin eivät kyllä istu vieläkään. Takaputkia pitäis vielä muokata.

    Wagoneeriin alkuperäistyylinen yksöisputki sopi heittämällä paikalleen, ainoastaan ulostulo piti kääntää alkuperäistyyliin takaa sivulle. Sarjassa siihen oli väännetty suomistoliittotyylinen lisämutka että oli saatu putki sojottamaan suoraan taakse
     
  7. kotr

    kotr 3rd gear

    Hip hei!! apseniinki tekevät putket. peilikuvana tulee toinen. Tankki alkujaan tiellä toisela puolella mutta seki homma hoidossa. n.350e vaimentimineen.
     
  8. onneton

    onneton Gearhead

    Kyllä hyvät putket tuli Marteliukselta pari vuotta sitten 91 caprice sedaniin kun tupla putket laittelin.Kuskin puoli taisi olla peilikuva.Todella hyvin sopi paikalleen,ilman mitään punnertamista,suosittelen lämpimästi.
     
  9. Jerkkilä

    Jerkkilä Gearhead

    Mitähän tuli maksamaan B-koppasen Moparin putkisto ja minkä kokoista putkea, kuuluiko vaimentimet hintaan?
     
  10. niclas

    niclas Gearhead

    Eiköhän se selviä varmoiten ja helpoiten kysymällä suoraan Marteliukselta...
     
  11. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    Kaverin AC-cobra replikaan tekivät pakosarjat jokunen vuos sitten. Näin ne sitten ihan livenä kun ne olivat irrallaan. Sanotaanko että olin pettynyt muutamaan ryssänvinkkeliin siinä ja sitä kautta liitosvirheisiin. Hintakin oli tosi kova tulokseen nähden. Jos olisivat käyttäneet yhden n:45 asteisen käyrän enempi/putki, tulos olisi ollut loistava..

    Ja sitten tilasin sieltä itse jokunen vuosi sitten 2.5" "turbo" vaimentimen. Se oli vaan raakasti laajennettu 2 1/4" putkesta 2.5", jolloinka tulee ahdistava kohta sitten vaimentimeen.. Muut vastaavat vaimentimet ovat olleet koko matkan 2.5", mutta toi 1 oli "sekunda" en vitsinyt sitten tehdä reklamaatiota. Nyt taas tilasin heidän myymän vaimentimen, ja katsotaan mitä tulee..
     
  12. 9000

    9000 Gearhead

    Vähän samansuuntaista kakkapötköä oli munkin putket, mutkat litissä ja kauluksenjuuret tosi pahasti lommolla sekä suunta pakosarjoilta ihan metässä. Liekö sitten ollut joku kesäpoika tekemässä niitä kun loma-aikaan ne tilasin. Ei vaan ollu sillähetkellä olevinaan aikaa reklamoida, no niitten kans tapellessa olis kai jo uudetkin tullu?
     
  13. Baxter

    Baxter 3rd gear

    Tuossa jokin aika sitten näin, kun erääseen Astroon asennettiin pakoputki, jonka luulen olleen Marteliuksen tuotetta tai ainakin heidän tarrat paketissa oli. Putki tuli pajalle kuitenkin Koskenkorvan kautta. Astron rööri oli kyllä melko onnettoman näköistä taivutusta, kun jokainen mutka oli painunut sisäkurvista linttaan. Putkia katsellessa tuli mieleen, että onko ne jostain toisesta Marteliuksen pajasta, koska aiemmat pakosarjat ja sporttiputket mitä teiniautoihin ja ralliautoihin on laitettu ovat kyllä olleet kaikilta osin todella priimaa kamaa.
     
  14. Royal Enfield

    Royal Enfield 1st gear

    1954 Bel Airiin meni heittämällä paikalleen
     
  15. Tseitsei2

    Tseitsei2 3rd gear

    Viiskytluvun lopun kaukon tuplaputket löysi auton alta paikkansa paria putkenpätkää lyhentämällä.

    Quality mun mielestä ihan jees :)
     
  16. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Jonkunverran tilattu ja aina paremmin kun justiisa käyneet, alkuperäismalliset.
    Jos johonkin taunukseen haluaa tuplaputket, saa varautuakin vähän soveltamaan, käyttää sitten mitä putkia tahansa.
     
  17. Kasipari75

    Kasipari75 3rd gear

    Tuli tossa laitettua Oldsiin tuplaputkisto tilaukseen ja ainakin
    asiakaspalvelu luurissa toimi todella hienosti.
    Se on sitten eriasia mitä sieltä tällä erää tulee, mutta
    aikaisemmat kokemukset marteliuksen rööreistä on positiivisia
    eli odottaisin hyvää laatua.

    Käyttis riesassa ollut nyt aikatasantarkkaan 13vuotta sama martelius peltisarjaputkisto yhdistelmä ja vieläkin hyvässä kunnossa vaikka ajettu kesät-talvet.
     
  18. Kasipari75

    Kasipari75 3rd gear

  19. Torinobrougham

    Torinobrougham 1st gear

    Takaylitykset meni paikalleen just eikä melkein,ei valittamista.
     
  20. Kasipari75

    Kasipari75 3rd gear

    Hyvin sopivat paikoilleen.
    15cm pätkän joutui ottamaan alkupäästä pois vasemmasta rööristä ja siirtämään sen oikeaan.
     

Kerro tästä muillekin!