motocrosspyörä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja fury poika, 14.12.2013.

  1. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Onko vakuutusyhtiöt keksinyt uuden rahastuskeinon pyörille jotka ei oo ollu tähän mennessä kilvissä?
     
  2. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Toi juttuhan koskee sitä ns maastoliikennevakuutusta jonka voi ottaa kilvettömälle pyörälle. Radalla ajoa ja ylipäätään maastossa ajoa varten ihan järkevä juttu JOS jotain käykin. Esim. kaveri kaatu aika pahasti radalla, en muista mitä tarkalleen meni mutta remontti makso pitkälti päälle 10ke, sillä oli pyörässä toi maastoliikennevakuutus joka korvas kaikki kulut. Toi on maksanu tähänasti about 200e puolin ja toisin vuodessa.

    If ei ilmeisesti haluu enää myydä noita vakuutuksia jonka takia ne nosti hinnan ihan pilviin.
     
  3. Hollow Head

    Hollow Head Gearhead

    Tossa on tieto Off Road Pron sivuilta. Kyllä se vaan kirpaisee, mikäli meinaa pitää vakuutukset IF:issä... Esimerkkinä omien kollien pyörät 65 cc ja 85 cc vakuutukset maksavat tänään 220 euroa per pyörä ja jos ensi vuonna vaihtaisi pyöriä esim. uudempaan tai isompaan, niin vakuutusmaksu olisi yli 2000 euroa per pyörä. eli enemmän kuin pyörien hinta... Isoilla pyörillä maksu voi olla lähes 5000 euroa per pyörä. Mutta, tämä koskee vain IF:iä.
    http://www.offroadpro.fi/uutinen/liiken ... 000-euroon
     
  4. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Että näin.
     
  5. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Mites muut yhtiöt? Samanlaisia korotuksia tulossa?
     
  6. puolimiljoonaa

    puolimiljoonaa 1st gear

    onko kukaan kyselly noit vakuutuksia.. itel vm 98 ktm vanhus ja 7v tauon jälkeen meinasin läskiä alkaa sulattaa eli enduroa harrasteena.. no vakuutus nyt täytyy olla ku ei mihkään radoille huolita ja oman toimeentulon turvaks jos jotain sattuis.. pohjolas oli noin 570e vuosi.. pyörä 125cc.. sano myyjä et kysy fenniasta.. mut en oo viel kysyny.. on tuo reilu 500 melko kova hinta ku pyörän arvo ehkä tonnin.. mut elämä on..
     
  7. Teemu T.

    Teemu T. 3rd gear

    Mulla oli KTM 450 EXC vakuutettuna Lähivakuutuksessa, just tällainen rekisteröimättömän maastoajoneuvon liikennevakuutus. Hinta oli jotain 150-200 eur vuosi. Mulla ei ole enää tuota pyörää, joten en tiedä, että ovatko nostaneet hintoja. Kuulin kanssa tuosta älyttömästä korotuksesta kaverilta. Pari vuotta sitten oli tietääkseni vain If ja Lähivakuutus, jotka tarjosivat tuota vakuutusta järkihintaan. Muut yhtiöt katsoivat suoraan taulukosta kuutioiden mukaan normaalin liikennevakuutuksen.
     
  8. caveman

    caveman 1st gear

    jos noi vakuutukset koskee uusia pyöriä niin ettei vanhaa vakuutusta voi siirtää siihen uuteen ni se pistää kapuloita uusien pyörien kauppaan varsin tehokkaasti.
    muutamanvuoden päästä suomessa ajetaan vaan klassikko luokkia :D no ei kait siinä mitään
     
  9. äksy

    äksy 1st gear

    Ei voi siirtää, eikä ole bonusoikeudellinen. Mutta ei ole pakollinenkaan, joten se on helppo irtisanoa jos ei talvella/ kesällä aja. Esim. itsellä on jääratapyörä jolla ei kesällä ajeta joten tälle kaudelle riittää reilu pari kuukautta vakuutusta. Hinta on kova kyllä, toisaalta noi on yleistyneet vasta viime vuosina ja on korvausten kanssa epäselviä jos on myös lisenssi. Voi olla että valkokilpienskat nousee myynnissä, mutta en usko että sillä suuremmin muuten myyntiin vaikutusta on. IF ei vaan kertakaikkiaan halua niitä vakuuttaa, joten meidän koko perheen vakuutuksetkin lähtee pois sieltä, ja iso vaikutus on tuolla kilvettömän vakuutuksella, periaatteesta en pidä siellä mitään.. Ja yhtiöstä riippuen on rata ja rupulikumipyörät eritelty. Tuossa vähän juttua- http://www.xracing.fi/yleista-alalta/uu ... -20131212/ Ja tuossa hinta vertailua- http://www.xracing.fi/yleista-alalta/uu ... -20131212/ Toivottavasti ei mennyt ajatukset enempää sekaisin. :rotfl:
     
  10. Reijo Kosander

    Reijo Kosander 1st gear

    Mistähähän vitun vakuutuksesta tässä kirjoittelet :odroll: ?

    Laita vielä kaverin rekkari tähän_________niin katotaan miten se lakien mukaan sit oikein meniskään :poff:
     
  11. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Ei Suomessa saa teoriassa ajaa kukaan millään moottoroidulla kaks'pyöräsellä ilman vakuutusta.
     
  12. Reijo Kosander

    Reijo Kosander 1st gear

    En oo yhtään tutustunu aihealueeseen, mut (ehkä täysin virheellisesti) vain päättelin, että ei kait mikään vakuutusyhtiö ole niin pöhkö, että rupeaa makselemaan kuskin omien törttöilyiden syynä olevia vakuutuksenottajan oman pyörän korjauskustannuksia?
     
  13. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Vakuutushan on lähinnä siksi että jos ajat itsesi lunastukseen niin vakuutusyhtiö makselee hoidot ja eläkkeen. Esim. crossilisenssin vakuutuksessa on niin pienet korvaussummat että jos vammautuu parikymppisenä niin on käytännössä omillaan loppu elämän. Tämä taas aiheuttaa ristiriitaa koska lisenssi on pakollinen mutta jos haluat riittävän turvan itsellesi niin joudut ottamaan vakuutuksen myös suoraan vakuutusyhtiöstä. Eli etupäässä vakuutetaan kuski ja mahdolliset toiset osapuolet, ei niinkään kalustoa.
     
  14. J.J.

    J.J. Gearhead

    Ja ovat kyllä kalustoakin korvanneet, pyörää ja ajokamoja myöten.

    Että ei nekään omasta pussista mene jos vähän törttöileekin.
     
  15. puolimiljoonaa

    puolimiljoonaa 1st gear

    pohjantähdestä tuli sit vakuutus.. karvan alle 400e vuosi.. harrastelijalle kallis 1000e pyörään.. mut ei uskalla ilman vakuutustakaan ajaa.. varsinkin ku 7 tauon jälkeen alkaa kuntoilee.. huomen tarkotus mennä kokeilee jollei mitään kauheaa lumimyrskyä tule..
     
  16. wili

    wili 3rd gear

    Ajatus: kun kyseessä ei ole tieliikenteeseen tarkoitettu laite vakuutusta voi kysyä myös maamme rajojen ulkopuolelta. Onko kukaan kokeillut?
     

Kerro tästä muillekin!