Mondeo 1.8 vm -98 käynnistyksen esto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja mb508, 29.1.2014.

  1. mb508

    mb508 Gearhead

    Siskolikan Mondeo hyytyi keskelle metsätaivalta. Poltti virtalukon sulakkeen ja samalla tietenkin automaattinen ajovalotoiminto katkaisi valot. Oli hyvä ettei menny mettään koko kiesi. Hinattiin tuohon pihalle ja vaihdoin sulakkeen, joka paloi heti uudestaan. Näin kävi parikin kertaa kunnes käytin sytyksen ohjausrelettä irti ja oikosulku katosi. No, tuo oikosulun uudelleen löytäminen jos tai kun se ilmestyy uudestaan ei ole ongelma. Mutta käynnistyksen esto on.
    Käynnistyksen esto ei anna käynnistinreleen toimia. Toisin sanoen se ei maadoita käynnistinrelettä jolloin auto ei luonnollisestikaan starttaa.
    Eli tietäiskö joku miten tuon käynnistyksen eston voisi ohittaa? Kyseessä ei kuitenkaan ole hankalampi PATS-systeemi vaan varmaankin ihan perusjärjestelmä. Auto pitäisi saada käymään, eikä sitä viitsisi lähtä hinailemaan lähimpään Ford-liikkeeseen.
    Jos joku lähettää toimivan vinkin niin voi pistää myös pankkitilin numeron mukaan, voin pistää jonku kympin tilille tulemaan. Alkaa v-tuttaan tuo homma jo sillä lailla.
     
  2. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Onko ajonesto päällä vai eikö vaan starttaa? Eli mitä se ajoneston merkkivalo tekee?
    Jos on ajoesto päällä, pelkän starttaukseneston ohitus ei riitä. Ajonesto katkaisee moottorin ohjainlaitteen kautta myös kipinän ja suuttimien toiminnan.
     
  3. mb508

    mb508 Gearhead

    Nimenomaan tästä on kysymys, ajonesto päällä eli ledi vilkkuu koko ajan kojelaudassa. Ajonesto ei siis hyväksy avainta joka oli paikallaan oikosulun tapahtuessa.
     
  4. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Kyllä se voortikaupan testeri taitaa olla ainoa tie edetä tossa ongelmassa. Yleistestereilläkin saa kyllä jotain vikakoodeja esille, mutta esim. uusien avaimien ohjelmointi onnistuu vain Fordilla. Itse kylläkin käytin toista ratkaisua mondeon ajonestovammaan: sijoitin korjauksen kustannusarvion verran ehjän samanlaisen hankintaan ja vanha lähti paaliin...
     
  5. testaaja

    testaaja Gearhead

    Tuommonen toimii uudemmissa, kantsii kokeilla jos on kaukosäätöinen keskuslukitus (alkuperäinen)

    ok - for anyone else with this problem ( I have read quite a few posts with this issue 0 supermarkets are a hotspot for this)

    1. put key in ignition and turn from 0 to II 4 times in 5 seconds ( you will hear a beep)

    2. immediately take key out and press the "open" doors button on the 3 button fob (you will hear a beep)

    3. put the key back in the ignition, just on the 0 setting and leave it alone for 10 to 30 minutes and BINGO you can now start your car.

    phew - on my way home now - happy days ;-)
     
  6. mb508

    mb508 Gearhead

    Re: Mondeo 1.8 vm -98 käynnistyksen esto, Foortti pelaa!

    No niin, vika korjattu. Laitoin bensapumpun releen takaisin paikoilleen, virran ollessa päällä. Olin hetkeä aikaisemmin mitannut ettei releelle tule ohjausvirtaa. Eikä sitä tullut, mutta niin vain kuului ääni kun pumppu pyörähti!? Ajonesto alkoi tietenkin totella avainta tämän jälkeen. Tuon mittauksen tein koska halusin selvittää missä kohti katkeaa ECU:lle moottorin ohjainreleen kautta menevä virta. Tuo bensapumpun ohjausvirta haarautuu moottorin ohjainreleen ja ECU:n välistä. Ei siis suoranaisesti edes mene virta tuota kautta ECU:lle! Tämän jälkeen taiteilin tietysti releboksin irti ja atomeiksi. Mutta yllätys, yllätys kaikki kontaktipinnat ym. olivat aivan kunnossa ja oikeilla paikoillaan. On vain vähän epävarma olo, että mitä tuli korjattua.
     

Kerro tästä muillekin!