vanteitten osto edessä vaniin....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja mahotonpena, 4.1.2014.

  1. mahotonpena

    mahotonpena 1st gear

    semmosta ajattelin vähän porukalta kysellä että mistääpä ootte vanteitanne ostellu? ite oon yrittäny etsiskellä vanteita 17-20 tuumasia ja 5x5 jaolla tuohon vaniin mutta aikas suppeaa on tämä suomen tarjonta. olisko kellää hyviä vinkkejä tai linkkiä mistä kannattais katella ja kysellä rinkuloita
     
  2. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    jarimäki, kehuttu mutta näkyy hinnoissa
    summitilta konttirahtina, esim benzboylle tilattuna
    tuossa oikealla myös mainoksia noista konttijutuista

    jne.
     
  3. c-h-e-v-y

    c-h-e-v-y 2nd gear

    Laita lotto vetään jos meinaat mäeltä ostaa ei yhtäkkiä tuu mieleen kalliimpaa liikettä.Kuka sitä kehuu?eka kertaa kyllä kuulen...
     
  4. hilussi

    hilussi 1st gear

  5. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    hä?

    oli kyse, mistä saa. ei mistä saa halvimmat.
    halpaa ja hyvää joutuu ettimään, jos sittenkään löytää.

    sulla oli tiedossa niin halvat ja hyvät ettei kehtaa edes mainostaa?

    ei mäestä mitään huonoa ole kuulunut, ennemminkin hyvää kommenttia.
     
  6. Jukka

    Jukka 3rd gear

  7. jan13

    jan13 2nd gear

    Ite oon tilaamassa parin viikon päästä cragarit summitilta. Kysynyt jo muutamilta suomitoimittajilta ja osaavat kertoa eioota. Tuntu olevan myrkkyä yhdelle osatoimittajalle kun kerroin että tilaan itte ne sit summitilta. Ei toi nyt paha hinta oo edes lentorahtina vannesarjalle ja spinnereille helsinki vantaalle terminaaliin. Varsinkaan kun suomalainen osatoimittaja ei tunne vannemallia.
     
  8. Jordan

    Jordan Gearhead

  9. toofastforyou

    toofastforyou 3rd gear

    Tunkeillaan hieman tähän samaan ketjuun niin ei tarvitse toista lähes vastaavaa aloittaa. Työkaveri osti talvella vm. -91 G20 vanin ja nyt siihen on koitettu funtsia kesävanteita ja niihin sopivia renkaita. Voisiko joku kellä on kokemusta ja tietoa vähän neuvoa.

    Vanteiden leveyksiä on suunniteltu esim. niin, että eteen 8 tuumaa ja taakse 10 tai sitten kaseja koko kierros. Minkä kokoisia renkaita näihin kuuluisi sovittaa, että näyttää järkevältä ja ajo-ominaisuudet säilyisivät myös kohtuullisina? Vaiko tyystin ihan toisen levyiset vanteet?
     
  10. niklas_ve

    niklas_ve 3rd gear

    Jos 7" tai 8" joka nurkassa renkaaksi esim 255/70R15 tai vakio 235/75R15. Jos eteen 8" niin sille 255/60R15 ja taakse 10" niin sille 275/60R15. Myös 245/60R15 ja 295/50R15 mahdollinen pari mutta nämä jo aika matalat orkkiksiin nähden. Pistä yv:tä jos haluat enemmän apua.
     
  11. Hävittäjä

    Hävittäjä 2nd gear

    245/60r15 voi olla ettei kantavuus riitä diisseli vanissa etupäässä. bensakoneisessa varmaankin riittää.
    Itse oon suunnitellu diäseli väänän tontitusta, eteen 215/65R15C ja taakse 255/60R15 ja 6,5" ja 8" vanteet. Toinen juttu toteutuuko..
     
  12. ramman

    ramman Double Gearhead

    Tilasin juuri jenkeistä vanteet vaniin. Rahtiahan noihin tulee muutaman satkun ja sitten vielä nämä euraipparangaistukset päälle.
    Plussana tarjonta on helvetin paljon parempi kuin suomessa.
    Vanteethan ei jenkeissä maksa juuri mitään eli vaikka kuluja tuleekin ei tuo kokonaiskustannuskaan mikään järjetön ole.
    Kuluissa tietysti säästää jos jonkun toimittajan kautta ottaa, mutta minä en ainkaan jaksa noita kamoja yleensä kuukausitolkulla odotella eikä se mitää ilmaista ole silloinkaan.
     
  13. Hedgehog

    Hedgehog 1st gear

    Jenkeistä itsekin katsonut ja meinaan kysellä myös kumien kera hintaa sarjalle. Gummit 255/45R20 eteen 295/40R20 tai 315/35R20 taakse. Vanteet 8/10x20" Vani vaatii taakse leveämmät tassut, 8 vanteilla jää kapean näköiseksi. Nykyiset 15" alkavat olemaan Kortilla sen myötä siirtyminen isompiin vanteisiin luonnollinen valinta. Voi olla että taakseen vaatii pultattavat speiserit jotta saa tassut sopivasti luukulle. Jää nähtäväksi.
     
  14. Hedgehog

    Hedgehog 1st gear

    Voi rähmä, 16 ylös päin et muutamaa poikkeusta lukuunottamatta 0 pintaan joka vanissa tarkoittaa 30mm speisereitä joka taas tuo 300 hintaa lisää.
    15x10" vanne sarjat jopa alle 400;- jota pitää miettiä yhtenä vaihtoehtona.
     
  15. Ajaja

    Ajaja 2nd gear

  16. moottori-hannu

    moottori-hannu 3rd gear

    Jenkkipojilla monentasoista vannetta made in Mexico, uutena kieroja .. laatumerkki on yleensä varma valinta. Kekkoslovkiassa Jenkkipoikien gummit voi nykyisin olla tarkassa syynissä ongelma kun ei ole e-hyv. Kunhan säikyttelen, itsellä pyörii mehico cromit ja usa/china gummit tosin paikanpäältä seulottuna.
     
  17. Hedgehog

    Hedgehog 1st gear

  18. Ajaja

    Ajaja 2nd gear

    saako suomesta ja linkki ei pelita
     
  19. niklas_ve

    niklas_ve 3rd gear

    Kysy race/usa putiikeista. Esim. us parts, southwest trade, tradeparts.
     

Kerro tästä muillekin!