n.80m2 lämmintalli 25000€?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja JB, 31.7.2013.

  1. JB

    JB 1st gear

    Miten olisi järkevintä alkaa rakentamaan n.80neliön lämmintä tallia, budjetilla 25000€?
    Metritavara? Elementti tallipaketit? Mittavalmis tarvike paketti?
    Sisäkorkeus olisi hyvä olla n.3,5m, ja kattotuolien väliin saisi jäädä myös varasto tilaa..
    Tehtaiden paketteja olen jo jonkin verran vertaillu, mutta hinta karkaa jos muutoksia valmiisiin malleihin tekee.
     
  2. 6.2vani

    6.2vani Gearhead

  3. JB

    JB 1st gear

    Kierrätyshän on köyhälle aina kovasana. Joka välissä se ei tosin kannata, mutta yleensä kyllä. eli ei sekään ole pois suljettu miltäänosin, mutta tallin pohjaa pitäisi yrittää tehdä mahd.nopeasti ja kattokin saada päälle tämän vuoden puolella.
    Tervehenkinen yhtälö= rahaa niukasti, tallille erinäköisiä vaatimuksia ja kiire.
    Ei muuten toimi tuo linkki, vaatii rekisteröintiä.
     
  4. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Luulis että onnistuu. Ite oon nyt tehny 100m2 talli/katos rakennusta ja rahaa on mennyt ehkä 12k€. Alapohja on eristetty kuin ok-talossa ja ulkovuori on hirsipanelia , siksi kustannuksiakin on tullut vähän enemmin. Mutta kuitenkin, jos tekee itse pitkästä eikä tarvi esim. hirsipaneliseinää niin luulis onnistuvan tolla budjetilla.
     
  5. rb

    rb Double Gearhead

    Selaa tota tropikkia autotallin rakentaminen.

    Sieltä löytyy keskustelua myös siitä kuka mihinkin rahaan on saanut tallin pystytettyä.

    Toki loppusummaan vaikuttavia tekijöitä on paljon alkaen siitä, päästäänkö perustuksia valamaan pienellä maan oikaisulla vai kaivetaanko ensin karmea kuoppa johon paalutukset ja maan vaihdot, niin sillä meiningillä on jo ensimmäiset kaksi kymppiä tuhlattu, eikä vielä ole kun pari kerrosta harkkoja maan pinnalla....
     
  6. 6.2vani

    6.2vani Gearhead

    tossa uusi linkki siinä on vielä vaihessa mut nyt jo valmis lopputarkastusta myöten http://www.albumini.fi/Albumi=BPBWEDFO itselle tuli ikkunat, pikkuovi,villat,osa puutavarasta ilmateeksi .kaveri hommas kun on purku firmassa töissä ikkunatkin oli 3 kerros ja sälekaihtimilla. tuo 25000e riitää aika pitkälti kun ei kiirellä tarvi tehä ja jos kiire niin kun hinnan tuplaa onnistuu :rotfl:
     
  7. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Riippuu vähän siitä tavoitellusta varustetasosta ja myöskin ehkä osaltaan kunnasta, mitä rakennusvalvonta mihinkin vaatii, sekä tietysti maaperästä.

    Itse runko pitkästä tavarasta ei maksa juuri mitään.
    Jos ajattelee vaikka 8m x 10m niin vaikka 50x150 runkotolppia menee vajaa 400m. Ja vaikka nuo tolpat maksaisi 2,5€/m niin se on "vain" tonnin. Kattotuolit valmiina pitäisi 2000€ irrota, todennäköisesti allekin.
    Perustukset sitten maksaa, pelkkä betoni ei hirveästi mutta kaivu, täyttö, eristeet, raudat. Ja sitten tietysti kattomateriaalit ja ulkoverhous, eristys ja sisäpinnat.

    Jos ottaa ammattimiehen tuntipalkalla töihin tai vaikka urakallakin, niin ei varmasti 25k€ riitä. Omalla työllä pitäisi jäädä allekin budjetin perusjutuilla.
     
  8. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    tässä nähdään tää hintojen nousu :mad: itse tein n 2002-2003 102 neliöisen,sisäkorkeus 3m(oi saanu olla toi 3.5m),tiilikatolla ja pysty/vaaka puu verhoilulla.
    katto tiilet ja tuolit otin talopaketin kanssa samasta paikasta,lankut paikalliselta sahurilta,ulkosivu materiaalin pohjamaalattuna,anturan ja lattian(kovaa) rudukselta yms...

    hintaa tuli kaikkineen 11 tuhatta euroa.nyt tolla sumalla ei tee ku jonkun auto katoksen :argue:

    ja varsinaiseen aiheeseen :oops: varmaankin pitkästä tavarasta ja mahdollisimman paljon itse.
     
  9. JB

    JB 1st gear

    Jokseenkin tuomosta tallia olen haaveillut:
    http://www.talopakki.fi/ATVAR-80.htm

    Asuntokaupassa meni oma aikansa, ja vasta tällä viikolla saatiin avaimet ja tontti käyttöömme. Nyt vasta pystyy aloittamaann realistisemmin tuota talliprojektin suunnittelua.
    Tontillehan on jo edellisen omistajan hakemana myönnetty rakennuslupa, tosin vääränlainen ja väärään paikkaan..
    Pientä vastavääntöä on saatu jo kaupungin kanssa aikaan, tallin tyypin muuttumisesta ja sijoittelusta tontille. saa nyt nähdä minkälainen vastaus sieltä tulee, niin tietää minkälaista monttua tuohon tohtii alkaa kaivamaan.
    Muutamalta talotehtaalta olen vastauksia pakettihintoihin jo saanut, ja ne näyttää pyörivän siellä 13-20000€ välissä. nuihin tietenkin tulee vielä pohjatyöt, sähköt yms. tiukalle tuo budjetti menee vähän pelkistetymmälläkin tallilla.
     
  10. Heikki83

    Heikki83 3rd gear

    Ite tein 80m2 tallin pitkästä tavarasta 2006 niin hintaa tuli kaikkineen 15000€. Hinnat on kyllä noussu huimasti jo tuon aikaisesta.
    Tallin koko siosältä 7.5m x 7.5m ja sisäkorkeutta 3m. Pituutta olis voinu olla metri enemmän. Muuuten kyllä sopinu kahta autoo rassaamaan.
     
  11. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Itse tein 60m2 lämpimän tallin pitkästä tavarasta 10 v sitten
    noh, valmiit teetetyt katto ristikot + ammattilainen oli muuraamassa harkoista pohjan + maan siirrot myös ammatilainen, aika tarkkaan 20000e oli kokonaiskulut.
     
  12. JB

    JB 1st gear

    Syksyllä jäädytetty tallinrakentaminen pitäisi lumien sulaessa alkaa. Piirustukset pitäisi toimittaa kaupungille, mutta alkoi mietityttää että millä nimikkeellä tallille on järkevää lupia hakea? autotalli? varasto? harrastetila? Mitä vaikutusta nimikkeellä on vakuutuksiin (siis siihen mitä tiloissa saa tehdä ja säilyttää) ja veroihin?
    Talli tehdään metritavarasta ja aika pitkälle edellä linkitetyn kuvan kaltainen siitä pitäisi vieläkin tulla.
     
  13. faijeri

    faijeri 3rd gear

    Jos sulla on jo piirrustukset (rakennekuvat) on materiaalilaskenta helppoa. Teet listan tavaroista ja laitat tarjouspyynnön eri firmoihin, muista laittaa maininta "toimitettuna työmaalle". Kalleimmat osat on ovet, ikkunat ja vesikate. Sen takia ne on monesti "unohtuneet" halvoista paketeista. Meidän kunnassa kaikki lämmitetty tila on samanarvoista verottajan ja rakennustarkastajan silmissä eli nimike ei tee siitä halvempaa. Vakuutusyhtiöt rokottaa isompaa vakuutusmaksua autotallista kuin varastosta mutta pakko se on maksaa jos joudut joskus korvauksia hakemaan esim "pikku" hitsausvahingon takia. Eivät korvaa jos olet ilmoittanut varastoksi.
     
  14. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Autotallissa ei sitten lain mukaan saa tehdä kuin pieniä huolto ja korjaustöitä esim. renkaiden ja öljyjen vaihto...
     
  15. faijeri

    faijeri 3rd gear

    Ettet nyt tweety-81 sekoittaisi (kerros)taloyhtiöiden järjestyssääntöjä lakiin? Kyllä omakotitalon autotallissa saa tehdä vaikka millaisia korjaustöitä.
     
  16. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Kannattaisiko se merkitä harrastetilaksi.
     
  17. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Muistelin että tästä olisi ollut ihan pykäläkin olemassa, en kuitenkaan sitä äkkiseltään löytänyt... Kannattaa kuitenkin lukea oman vakuutusyhtiön suojeluohjeet, ja pelastuslaitoksenkin sivuilta taitaa jonkunlaista infoa löytyä. Lisäksi rakennusluvassa mainitusta rakennuksen käyttötarkoituksesta ei saa poiketa.. Tohon ilmeisesti vakuutusyhtiötkin nojaa herkästi, tulitöitä autonsuojassa->tulipalo->ei korvauksia... Eihän noissa saisi edes säilyttää sinne kuulumattomia elektronisia laitteita esim. jääkaappi, kahvinkeitin... Autosuoja kun ei ole myöskään varasto tai keittiö. :poff:
     
  18. Blower 69

    Blower 69 2nd gear

  19. speedy

    speedy Double Gearhead

    Parivuotta sitten aloitin tallirojektin 57m2. Viittävaille valmis.. ollut jo pitkään :lol: n.13000e. Suoraa oli tavaraa, kivijalan otin valmiina tuosta lähellä olevasta betonkivirmasta,oli nätti paiskata hiekkamaahan, ei tarvinnut kuin pintamaa pukata kauhurilla pois, salaojatkin on ihan luonnomukaiset. Isompaan ei uskaltanut velkaa ottaa, on jo tästä töllistä sitä niin paljon ja kauan,ettei tämä elämä riitä kuittaamaan :odroll:
     
  20. rakkari

    rakkari 3rd gear

    ehdottamasti hakea TYÖTILANA noi paperit ja luvat... kuten joku tuolla puheli et autotallissa ei saa tehä mitään ylimäärästä kuin säilyttää autoa.. ja tämä pitää myös paikkansa.. otetaan esimerkkinä että vaikka rälläköittet latikan pätkää siellä tallissas ja sun vittumainen naapuris ei siitä tykkää ja valittaa esim kuntaan niin sielta kunnastahan tulee sitten setä ja sanoo tsot tsot eisaa metelöidä, ja jos jatkat niin sanktioa on luvassa... isälleni näin on käynyt joskus 80 luvulla mutta ei auttanut valitukset kun talli (50m2) oli merkitty papereihin työtilaksi..
     

Kerro tästä muillekin!