Kiihdytys-/huippunopeus ajojen järjestäminen.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Swinger71, 11.3.2014.

  1. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

    Ajatuksissa on ollu että jos joskus sais järjestettyä ko tapahtuman tällekin perukalle. Eli osaisko joku kertoa mistä voi tiedustella lentokentän saamista käyttöön tapahtuman järjestämistä varten?Täällä on lauantai päivät sellasia millon ei kentälle ei saavu yhtään lentoa eli sen ei pitäis olla ongelma.Nii ja myös kaikki muu hyvä tietää jutska ko aiheesta kiinnostaa ja jos netissä on valmiiksi juttua aiheesta.
     
  2. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Tuon lajin järjestämisestä en niinkään tiedä mutta muutoin hiukan mutua järjestely hommista että voin sanoa ettei tule olemaan läpihuuto juttuja JOLLEI kaupunki ole asiassa avoimesti mukana/ paikan omistaja. Eli lähtisin aivan ensin liikkeelle mahdollisten lupien tiedustelusta sekä ASIAAN vaikuttaa lähinaapuritkin hyvin paljon. Eli saattaa olla että Melusaasteesta pitää tehdä yleinen ilmoitus kaupungintalolle sekä lehtiin ja siihen voi sitten naapurit ilmoittaa vastustamiset.

    Järjestämiseen tarvitset mahdolliset järkkärit mikäli yleisö tapahtuma ja sitä poliisilta tiedustelun jälkeen vaaditaan. Sinun/järjestäjän pitää myös poliisille kirjoittaa liputlaput ja pistää nimeä alle vastuu asioista.

    Ammbulanssia varmasti pitäisi paikalta myös löytyä??

    Eli eikun puhelin pirisemään ympäri kyliä niin varmasti sillä pääset helpoiten liikkeelle ja sen jälkeen voit alkaa ajatella tuota itse tapahtuman järjestelyä... Näiden asioiden takia moni asia kaatuu kun ei sitten olekkaan resursseja hoitaa asioita, ei ole tarpeeksi poppoota asian läpi viemiseksi

    Tässä jotain ajatuksia täältä suunnalta :odroll:
     
  3. gremlin

    gremlin Gearhead

    No ei se nyt ihan noin mene, se on kenttä ja kaupunki ketä asiasta päättää, ei naapurit.
    Ensin kentälle kenttäpäälikön juttusille, että mitenkä saisi kenttää vuokrattua.
    Ehka sitten päättää josko aloittaisi ensin ihan järjestämällä pienemmälle porukalle kapinat, mihin ei myytäisi pääsylippuja.
    Jos nimittäin ei myy pääsylippuja niin ei tarvitse huvilupaa (koska ei ole yleisötilaisuus), eikä hommata tilaisuuteen järkkäreitä, mitkä nykysäädösten mukaan pitää olla kortillisia, ainakin suurimmaks osaks. Ja siihen menee aika helvetisti yleensä rahaa, jos ei joku paikallinen urheiluseura innostu lähtemään talkoisiin.
    Tosta kannattaa toki jutella polliisin kanssa, ne kun tykkää sekaantua kaikenlaisiin asioisiin mikkä väklttämättä ei niille kuuluis.

    Lisäksi jos on yleisötilaisuus niin tarvitaan vakuutus, eli järjestäjän vastuuvakuutus, mikä korvaa sitten yleisölle, talkooväelle ym sattuneet vahingot.
    Noi vastuuvakuutukset ei ole olleet kalliita, nykyhintoja en tiedä, mutta vuosia sitten se oli 100-150e, ja usein sen sai sponssina kun pisti vähön vakuutusyhtiön plakaattia näytille.

    Melulupa pitää anoa kaupungilta, se on tavallaan ihan ilmoitus, mutta ainakin Porissa tehdään anomus missä eritellään päivät, kellonajat ja mimmostä melua aiheutetaan. Hauskaa sinällään on se että lentokentältä normaalisti tulee jonkunverran melua, mutta kun se on eri melua, ja eri järjestäjän kuin Finavian(tai ketä kenttää pyörittääkin) niin sille pitää erikseen hakea lupa. Maksaa Porissa ainakin n.100e toi lupa.
    Näissä on kaupunkikohtaisia eroja, vaikka toki ei pitäis olla, laki pitäis olla sama joka paikassa, mutta kun muistaa että ollaan suomistoliitossa, niin se ei aina ole.

    Mitään lehti-ilmoituksi ja naapurikyselyitä ei tartte suorittaa.

    Ambulanssi kannattaa hommata, ihan varmuuden vuoksi. Ambulanssi meillä on jltain yksityiseltä, mut sitä voi myös tiedustellä paikalliselta palolaitokselta, hionnaneroja on noissakin aika reilusti.
    Meillä Porissa vuokrataan palokalusto lentokentältä. Mutta pienemmissä kapinoissa nyt ei välttämättä paloautoa tarvita. Mutta sammuttimia reilusti, ja henkilöitä kuka osaa, ja uskaltaa, niitä käyttää.
    Jos sattuu jotain....

    Me ollaan järjestetty noita kapinoita nyt melkein 20v ja kaupungilta ei ikinä ole saatu mitään apua. Toki melu, elintarvike, olutmyynti etc luvat hajetaan erinäisitä kaupungin instansseista, mut se on normaalia virastobisnestä, ja huvilupa hajetaan polliisilaitokselta.

    Tosta nyt alkuun....
     
  4. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

    Tarvitaanko tuo huvilupa jos sisäänpääsy on ilmainen mutta esim lähdöstä peritään jonkin sortin korvaus?
     
  5. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Korpisuora, kesä yö, radiopuhelimet ja suoran kumpaankin päähän pysäyttäjät / poliisista varoittajat. Sana kiertämään, run what ya brung katu skaba avoin kaikille. Ei lupia, ei turhia kysymyksiä.
     
  6. Steve McQueen

    Steve McQueen 3rd gear

    Ja ilmaista mainosta autoharrastajille iltapäivälehdissä
    kun joku vetää 300km/h lepikkoon! :soosoo:
     
  7. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Voishan siin rajoittaa max ajan osallistuvilta vaik 10,5s nii ei nousis loput ku sinne vähä kahensadan päälle... Jos jättää ton huippunopeuskisan vaa välistä ;)
     
  8. OK

    OK Gearhead

    Pelastus-suunnitelma pitää olla myös jos yli 200 henkee paikalla. Sen kanssa paikalliselle pelastuslaitokselle.
    http://www.phpela.fi/fi/ennaltaehkaisy/ ... uunnitelma
    Ilmoitus yleisötapahtumasta pitää olla lähes aina jos aikoo olla virkavallan kanssa väleissä :)
    http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/ ... endocument
    Ton pumaskan kun sitten lunastaa nimismiehenkansliasta niin sieltä saa lukea mitä vaaditaan.
    Siellä on vastuuvakuutukset, järkkärit jne.
    Meluilmoitus kaupungille. Mahdollisesta myynnistä ilmoitus terv.tark. lautakunnalle hygieniapasseineen ja soppari pitopaikan omistajan kanssa.
    Sitte tarvitaan vielä toivoa ja onnea ettei sada :)
     

Kerro tästä muillekin!