Defan poistaminen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja eipina, 15.3.2014.

  1. eipina

    eipina 3rd gear

    Eli Buickista löytyy Defa Central Unit 821X u/DRV mallinen hälytin, jota luulin toimimattomaksi, koska autoa ostettaessa en saanut kaukosäätimiä enkä mitään muutakaan mukaan. En edes ensin tiennyt koko hälyttimestä ja ajattelin kojelaudalla olevan vilkkuvan ledin olevan joku valehälytin. Vasta tarkemmin konepellin alla katseltuani huomasin Defan sireenin ja konepellin hauenleukamekanismin.
    Eilen häläri sitten päätti aktivoitua toimimaan kun avasin oven, ja häpeissäni kerrostalon parkkipaikalla nappasin ilmeisesti hälärin päävirtasulakkeen pois konepellin alta sireenin vierestä ja se sammui, eli akkuvarmennus oli ilmeisesti pois käytöstä. Täältä foorumilta jo sain sen verran tietoa että johtoja olen liitellyt uudestaan ja katkonut poikki. Ja auto siis jo starttaa mutta ei lupaa. Olen katkaissut boksiin menevät puna/mustan ja valko/vihreän johdon virtalukolta ja startilta sekä liittänyt virtalukolta startille menevän purppuran piuhan uudelleen. Olen myös katkaissut P4 liittimeltä ilmeisesti sytytysvirralle menevän valko/ruskean johdon.
    Auto ei kuitenkaan lupaa kun laittaa hälyttimen jälleen "toimintakuntoon" eli sulake kiinni, mutta sireenin ja vilkkujen johdot eliminoituna. Boksi nakuttaa vilkkujen tahtiin jne. Olen myös kokeillut sulake irti, kaikki piuhat irti yms. Miten tuon koko hälärin saa poistettua turvallisesti ja miten saan autoni jälleen käymään?
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Poistat kaikki häläriin liittyvät johdot ja palautat katkaistut johdot ehjiksi.

    Eli seuraat niitä hälärin johtoja mihin menevätkin..
     
  3. Cherokee!!

    Cherokee!! 1st gear

    nastat pu-mu ja va-vi yhteen, liittimeltä p3. Ensin p kolmoselta pu johdon virta poikki/sulake pois.
     
  4. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Ei nyt oikeestaan liity aiheeseen, mutta olen varma että kaikki autohälyttimet ovat itsensä Saatanan keksimiä.
    Helvetti mitä vitsauksia nuo jälkiasenteiset oikeasti ovat.
     
  5. eipina

    eipina 3rd gear

    Puna/musta ja vihreä/valkoinen on yhdistetty, samoin sulake pois. Hankaa vaan mutta ei kuitenkaan käynnisty, ei edes lupaa. Myös valko/ruskea johto mikä on ryöstetty rosvoliittimellä auton omasta johtosarjasta, eli vissiin se sytytysvirralle menevä, on katkaistu. Nyt akku laturissa kun sekin meni ja loppu tuosta startilla huudatuksesta, pitäs uskoo vähemmällä tai kohta sekin on entinen. Onko tässä nyt vielä jotain vai eikö tuo saa bensaa tai kipinää jostain syystä = ajoneston takia? Eikös tuossa pitäs olla vain 1-piirinen ajonesto? Todellakin nuo jälkiasenteiset hälyttimet on sieltä ja syvältä, varsinkin kun ei ole mitään kaukosäätimiä tai muita turvakoodeja.
     
  6. audiq

    audiq Gearhead


    Rosvottu ja katkaistu on ihan eri asioita. Mitä on tehty?

    Ei tuossa näyttäisi kaavion mukaan olevan kuin starttauksen esto ja muuten pitäisi antaa käynnistyä, jos on pistokkeet irti ja startti hypytetty.

    Oliko se P2, joka oli kaaviossa tyhjä, niin onko tässäkin? Että jos ei siellä autossa ole kaaviossa tyhjiksi merkityissä paikoissa mitään, niin se on sitten vaan motti kenties sökö salaperäisestä Buickista.
     
  7. eipina

    eipina 3rd gear

    Kyllähän se Electran 307 lähti lopulta tulille kun marssin täyden akun kanssa ja kokeilin saako kipinää, niin lähti pienen sahauksen jälkeen seitsemällä pyörimään ja sitten sammutus ja pirssi käyntiin tulpanjohto kytkettynä, pyörii kaikilla kahdeksalla. Mutta nyt on koko boksi poistettu ja toimii. Kiitoksia kaikille vastanneille.
     

Kerro tästä muillekin!