Kauppojen parkkipaikalla kolhitut autot (perkeles)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kalikali, 29.1.2014.

  1. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Edelliseen käyttiksen joku oli aika hienosti vetäny koko kyljen mittaisen skraadun, etulokasuojasta alkoi ja takalamppuun loppui. On vaatinut taitoa, kun ei ollut montaa autoa samalla parkkipaikalla ja tilaa oli ihan riittävästi. Peilissäkin jäljet ja oli ilmeisesti tekosiaan katsellut kun oli kääntäny peilin oikeaan asentoon, ennen karkuun luikkimistaan. Eihän siitä tullu ku parin tonnin lasku vakuutusyhtiölle, onneksi oli parkkipaikkaturva. Tosin Lohjanportin auton maalarilla ei tainnut olla intoa niinkin vanhaa kuin seitsemän vuotta vanhaa autoa maalata kunnolla, kun rupes kukkaa puskemaan ovista vuoden päästä.
     
  2. pas2

    pas2 Gearhead

    Ihmisten parkkipaikkakäyttäytyminen on nykyään niin vajakkia, että arvokkaamman tahi harrasteauton jätän parkkiin kahteen ruutuun. Keskelle. Ja jos sattuu olemaan talvella liikkeellä niin kaupan kauimmaiseen parkkiin (kun ei niitä ruutuja näy). Käyttöpaskan parkkeeraan, mihin sopii. Viimeksi eilen piti nojailla transitin ovella viereen ängenneeseen autoon kun ei perskules meinannu mahtua autoon sisään. Itsellä auto nätisti ruudussa, viereen tullut auto vinottain ja etupää mun ruudussa. Ihan varmaan jäi jälkiä sankarin kylkeen. olis edes toisinpäin vinottain parkkeerannu... Ja ei, muiden välinpitämättömyyden takia en mene pelkääjän puolelta sisään (tiukkaa olis ollu sielläkin silti, oviosuma lähes varma).
     
  3. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Aikanaan töissä minulla oli oven vieressä erikoislupapaikka isolla lisäkilvellä vaan lukutaito ei kaikilla ole hallussa niin "vahinkoja" "sattui". Aika monta kertaa sai ovella V60 volvon kylkeen lyödä ennenkuin sain edes pikku lommon tehtyä. Kyllä vitutti kantaa tavaraa etemmäs kun juntti valtasi ruudun. Muutaman kerran tilasin lappuliisat sakottamaan ja yhdestä kerrasta on kuvakin.
     
  4. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    No tossa tilanteessa on ihan ymmärrettävääkin että kolhii sitä viereistä autoa. Jos se ei oo omassa ruudussaan kokonaan ja häiritsee viereiseen autoon kulkua
     
  5. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Ite jätän kinnerit aina suosiolla kauimpiin, väljiin ruutuihin mihin kukaan ei halua parkkeerata. Parempi kävellä kuin kitata. Dodgen ajan aina jonnekin ei-parkkeeraukseen tarkoitetulle alueelle esim viherkaistaleelle tms, kahdesta syystä; kukaan ei kolhi rötsiä ja muut mahtuvat autoistaan ulos ja ajamaan vapaasti pikkuautoille mitoitetuilla parkkiksilla :rotfl:
     
  6. vette73

    vette73 Gearhead

    Onhan jokaisessa autossa pakollinen liikennevakuutus, josta korvataan toiseen autoon tulleet vauriot, on ne tehty ajamalla tai ovella lyömällä.
    Ei kenenkään niitä tarvitse omasta pussistaan maksaa, kuin menetettyjen bonusten muodossa.

    En minä ainakaan ala "kostamaan", jos huomaan jonkun lyövän ovellaan lommon tai muun jäljen autoni kylkeen. Ei se kostaminen jälkeä poista.
    Silloin tehdään vahinkoilmoitus ja autoni menee maalarille korjattavaksi.
    Uskon että bonusten menettäminen on kolhijalle ainoa keinoa oppia virheistään.

    Pari kertaa olen nähnyt, kun parkkipaikalla kolhun aiheuttanut on paennut paikalta.
    Molemmilla kerroilla ehdin nähdä rekkarin, jonka kirjoitin ylös ja jätin kolhitun auton tuulilasille lapun tapahtuneesta, omilla yhteystiedoillani varustettuna.
    Molemmista tuli palkkioiksi runsaasti kiitoksia ja pullo viinaa/viiniä.
     
  7. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Tuossa noin vuosi sitten faija oli Honkkarissa käymässä ja sisälle kävellessään katteli keski ikäisen naisihmisen farkku-mondeolla ruudusta lähtemistä. Oikealla puolella kärryparkki ja vasemmalla tyhjäruutu. Eli tämä yhtälöhän mahdollistaa renkaiden täyskäännön jo ruudussa ollessa. Ja autohan piti kääntää juurikin sinne kärryparkin puolelle. Noh faija sitten tuumas että nyt tulee rumaa jälkeä. Hong Kongin kärryparkeissa kun on sellanen suht terävä kulmainen putki joka kiertää koko systeemin ympäri. Eli renkaat linkkuun, pakki päälle, kytkin ylös ja menoks kohti putken kulmaa. Tuloksena C-pilari ruttuun, takasivulasi paskaks, apparin puoleinen takaovi ja lasi paskaks, b-pilari ruttuun, apparin ovi ja lasi paskaks. Tässä vaiheessa pysähtyi myös auto ja naisella hölmistynyt ilme että mikäs siellä ääntää. Voipi olla kotona selittelemistä. :lol:

    Toinen tapaus viime kesältä kun käytiin Tammiston Bauhaussissa faijan kanssa ostoksilla. Sisälle mennessä katteltiin kun vanhempi mies henkilö kömpi fiat puntoonsa tehden lähtöä. Molemmilla puolilla pari ruutua tyhjänä mutta takana seuraavassa rivissä oli täyttä. Nyt meni vaikeeksi. Pari peruutus yritystä ei tuottanut toivottua loppu tulosta joten lähdetään eteenpäin viheralueen yli. Ongelmaa ei myöskään tehnyt n.20cm korkea kanttikivi. Ensin ajaen päin jolloin auto töksähtää siihen, pieni liu`utus taakse päin ja täysillä eteen. Kauheen pamauksen saattelemana etupää kohti taivasta, siitä loppu auton seuratessa perässä koko viheralueen yli, takapään vielä toiselta puolelta alas tippuessaan halkaisten puskurin ja lyöden pakoputken ruttuun. Oli siinä muillakin kyllä kattelemista. Yks nainen kysy mieheltään että ajoko se tosiaan yli. Loppu kevennys tuli kun herra lähti pois. Rytyssä oleva pakoputken pää piti jota kuinkin saman kaltaista ääntä. :rotfl:

    https://www.youtube.com/watch?v=ieJUP9O9RG8
     
  8. sectoid

    sectoid Gearhead

    Suuri osa ihmisistä pyrkii ajamaan auton mahdollisimman lähelle kaupan ovia. Itse olen havainnut pääseväni helpommalla jättämällä autoni kauemmas ja kävelemällä pidemmän matkan. Tilaa löytyy hyvin, eikä tarvitse tunkea ahtaasta raosta ulos viereistä autoa varoen. Joskus on kyllä pakko ajaa johonkin kusiseen rakoon, kuten parkkihalleissa. Onneksi käyttisautoni on suhteellisen pieni.
     
  9. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Joo,se ovea lähin alue on danger zonea.Periaatteessa jos siihen ajat niin olet hyväksynyt sen että autosi voi saada kolhuja,ikävää mutta totta.
    Eikä sekään aina auta että sinne kauemmas jätät kun siihen viereiseen,ei edes ruutua väliin,vaan siihen viereiseen ruutuun on jo joku kerennyt tulla halailemaan.
    Semmosen ilmiön oon huomannu että vanhat papat tai mummot harrastaa joskus tuota perimmäiseen nurkkaan parkkeerausta,se on se sama ihmistyyppi jolta voit ostaa 20v. vanhan "uuden" auton,muovit vielä penkeissä jne.

    Bai tö wei,ootteko sattunu seuraamaan sitä suomen huonoin kuski-ohjelmaa???Hyvin alkaa verenpaine nousta.Miten helvetissä ne jotkut on sen kortin alunperinkään voinu saada,huhhuh.Hirveetä kattoo.
     
  10. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Oon samaa ihmetellyt :odroll:
    Viime vuonna tuli seurattua, kun oli nuoruusajan tuttu mukana. :D
    Sen ymmärrän helpommin, että jos ei ole aikoihin ajanut, niin saattaa pelottaa.
    Mutta joillakin kun ei oikein ole edes alkeet hanskassa! :eek:

    Mutta ehkä mä olen väärä ihminen ymmärtämään, kun ite sain ekan autoni 12 vuotiaana.
     
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Yks paikallinen tyttönen sai kortin moitteetta ja 3 päivää vanhalla kortilla tempaisi lepikkoon
    Et lie sen kortin voi stressaamalla saadakkin


    Mutta pakko siinä on jotain olla kun ei seinä-maaliviivaa ennen osata pysähtyä.
    Sehän olisi hauskaa kattoa kun sen pahvilaatikko seinän takana olisi merikontti betonilla täytettynä :poff: luulisi et se jarru poljin olisi tutumpi kun sairaalasta pois pääsisi :odroll:
     
  12. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Voitte kuvitella että kyrsii...! :( -Törmääjän oma auto kärsi niin suuret vauriot että ilmoitti onneksi vakuutusyhtiölleen. AVG hommailee uutta puskuria, toivottavasti löytyy hyvä...

    [​IMG]
     
  13. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Työpaikan pihalla vartiointiliikkeen auto ja joku kitymaasturi kolaroivat kun jälkimmäinen ajoi keskellä ajoväylää ja ensimmäinen puolestaan kääntyi väylälle sivusta huoltotieltä. Aika sokkona mennään kun aukealla ei tuommoiset korkeat tummanväriset kopperot erotu (transu ja kia sportage tms)
     
  14. jaketin

    jaketin Gearhead

    Itse ajoin erään kaupan isoon parkkihalliin. Tarkoitus oli odotellessa hieman putsailla Coronettiä. ajoin aika sivuun, ympärillä kymmeniä tyhjiä parkkipaikkoja. Silti viereiseen ruutuun ajoi perheenäiti, ihan ruudun rajalle. ei kylläkään kolhinut autoa kun seisoin silmät renkaina vieressä. Tilaa oli ympärillä olevissa ruuduissa, ettei olis tarvinnut ängetä :eek: :eek:

    Juu. american car shown aikaan parkkiksella, joku oli kolhinut Darttia. ei tietenkään yhteystietoja ollut jätetty..
     
  15. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Ihminen on laumaeläin, siksi ne pysäköi viereen vaikka autosi olisi kuinka kaukana kaupan ovelta. Sun parkkiruudussa täytyy olla jotain hyvää ja sen viereen ajajan täytyy päästä nauttimaan samasta hyvyydestä, mitä se sit ikinä onkin.

    Blazerin viereen ei kyl yleensä kukaan ehdointahdoin pysäköi, vaikka sen laittais kuinka lähelle kaupan ovea.

    [​IMG]

    Vaikka kerrankin sais paukutella niillä datsunin ovilla niin paljon kuin lähtee, niin sitten jätetään kyllä hajurakoa!
     
  16. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Autoilijat kun tekee nykyäään niin paljon muuta kuin ajavat, sillä tuo selittyy.
    Käsi ylös joka ei ole KOSKAAN näplännyt kännykkää ajaessa. Just, arvasin... :poff:
     
  17. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Joku ton tapainen pitäs käyttiksenä ollakin. Ei harmittas kun hörhöt kolhii ovilla, niiden omiin autoihin vaan tulis isommat vahingot
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tuli mieleen lie urbaani legenda, et jollain olis ollut turkkipeltiä oven takareunoissa ja tarra ikkunassa kolhase
     

Kerro tästä muillekin!