Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Ja seuraavaks on poliisi käsiojossa! Toi menee läpi niin kun kolarin sattuessa sulla onkin 7km ylinopeutta niin vakuutusyhtiöt nostaa kädet pystyyn ja poliisit pistää sakot postissa tulemaan.
     
  2. blackrussian

    blackrussian Gearhead

    Ja suomessahan toi menis silleen et kukaan ei saa alennuksia mut jos ajat yli viistonnia vuodessa niin ylimenevistä kilometreistä rangaistaan....on keppi/porkkana yhdistelmästä joku jo porkkanan syönyt.
     
  3. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ja vakuutusmaksusta saat alennusta, jos et ikinä missään kohdassa neljännesvuoden aikana ylitä rajoitusta edes 1km/h tai tee nopeaa jarrutusta. Kuinka paljon vanhempi kansanosa laskee ajonopeuksiaan maanteillä säästöjen toivossa? 20%? Maksaako se sitten suomelle 2 miljardia menetettynä työaikana?
     
  4. transport01

    transport01 3rd gear

    Tämä uutinen oli tähän vaiheeseen erittäin tervetullut lisä. Pistää vähän miettimään politikkoja.

    Kyllähän tuon tiemaksun voisi hoitaa prepaid laitteella 100% yksityisyyden säilyttäen. Olis hiukan halvempi mokkulakin, kun ei tarttis yhteuksiä olla. Pelkkä GPS riittäisi. R-kioskilta mokkulaan vaan sisään prepaid kortteja, joilla saa ajella niin kauan kuin rahaa riittää ja poliiseille NFC-kännyt, joilla voi ratsiassa lukea onko maksut kunnossa.

    Jos GPS-GSM seurannan rinnalla olisi prepaid ja kiinteä korkeamman luokan maksu, jossa liikennekäyttöön oton ja poiston voisi tehdä päiväkohtaisesti tekstarilla normaalin tekstarin hinnalla.

    Ei muutos välttämättä monta autoa omistavalle ja niillä satunnaisesti ajavalle mikään huono olisi, jos se tehtäisiin järkevästi.

    Älkää ymmärtäkö kommenttia väärin, ehdotetussa muodossa allekirjoitan otsikon täysin ja olen myös kansalaisaloitteeseen nimeni laittanut. Mutta ei tämä nykysysteemikään hyvä ole, joten muutosta kaivattaisiin, mutta järkevää sellaista. Tekniikka mahdollistaa järkevänkin toteutuksen. Kyse on vain poliitikkojen halusta.
     
  5. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  6. sectoid

    sectoid Gearhead

    Ihmiset ovat perseestä. Pitänee lahjoittaa kaikki kulkuneuvot afrikkalaisille polkupyörää myöten.
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kyllähän tässä autoillessa on uutta rahoituskeinoa vähän kaipaillutkin.
     
  9. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Onko liikenneministerin ainoa tehtävä tosiaan keksiä uusia rahastuskeinoja autoilijoille :mad:
     
  10. sectoid

    sectoid Gearhead

    Kirjoittelen täällä foliohattu rahisten, mutta itse näen asian näin. :webmaster:

    Kaikkia ihmisiä yritetään "kannustaa" muuttamaan kaupunkeihin asumaan. Tätä ei tehdä suoraan pakottamalla, vaan kiristämällä. Maaseudulla yms syrjäseuduilla asuminen tehdään pikkuhiljaa sietämättömäksi. Keinoja joilla asian hoitavat, ei lienee tarpeellista tähän luetella. Mainitsen kuitenkin polttoaineveron/energiaverot, sekä legendaariset paskakaivo/imeytyskenttä vaatimukset.

    Suomesta yritetään tehdä vihervasemmistolaisen ajattelutavan mukainen onnela. Kukaan ei ajattele toisista pahaa, kukaan ei ajele pahoilla saastuttavilla autoilla, kukaan ei ryyppää, kukaan ei syö lihaa, kukaan ei lämmitä kämppäänsä ydinenergialla/fossiilisilla polttoaineilla, kukaan ei käytä sanaa neekeri, yhtä kerrostalokolhoosia varten on viisi jopoa, joista saa yhden käyttöönsä kun ensin tekee selvityksen käyttöajasta sekä käyttötarpeesta.
     
  11. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

    Oli kyllä osuva referaatti tsstä onnelasta.

    Ei suoraan pakoteta heimoa toimimaan agendan mukaan, mutta jos se toinen/toiset vaihtoehdot alkaa olla tarpeeks hankalia, tavoitteet kyllä täyttyvät pikkuhiljaa isestään, alun separatistit siirtyvät mullan alle ja jälkipolvelle ei käytännössä ole enää kun se yksi tie.
    No on se toinenkin joo, mutta kuka lähtee sille kun lukee miten kuoppainen se on.
     
  12. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Eikös se neuvostoliitto ollut tuollainen ja ei tainnut toimia. Ihme käsitys että "onnellisuus" tulee pakottamalla. Minulle ei ole tullut kuin vitutusta.
     
  13. sectoid

    sectoid Gearhead

    Itse näen tietynlaista kieroutunutta kommunismia lähes kaikessa suomalaisessa toiminnassa. Elämän pitää olla mahdollisimman hankalaa, vittumaista sekä kämästä alusta loppuun. Mistään ei saa nauttia, joukosta ei saa erottua, laatuun ei saa panostaa, vaan kehuskellaan sillä, että kuka sai halvimmalla.

    Vittu mitä paskaa. :wc:
     
  14. Nikolas Ojala

    Nikolas Ojala 1st gear

    Sosiologit jakavat ihmisiä erilaisiin luokkiin muun muassa sen mukaan, mitä he tekevät elääkseen. Vuonna 1981 Suomessa oli 21% yrittäjiä ja vuonna 2009 enää 9%. Mistähän tämä kertoo? Onko tervettä kehitystä tämä?
     
  15. LeBaronTbo

    LeBaronTbo 2nd gear

    Ei tämä hulluus näköjään sitten koskaan lopu. Voi hyvää vitun päivää :( Me voimme kertoa sitten lapsenlapsillemme maailmasta, jossa ajoimme ilman mustaa laatikkoa.

    Minullahan on boksi autossani, ollut jo vuodesta 2011. Todella hyvä kapistus, mutta laitteen ainoa kontrolli on auton omistajalla, minulla.

    Voi vapain mielin jättää auton parkkiin olipa Romaniassa tai Ukrainassa, tietää aina missä auto menee. Välitön hälyytys jos vaikka ovi avautuu tai virtalukkoon kosketaan. Etäsammutus ja vaikka auton kuuntelu mahdollista.

    Helvetti, ei tuollainen valta kuulu kenellekkään muulle kuin auton omistajalle. Joka ikinen liike jää muistiin, ja kiihtyvyysanturin avulla todellakin joka ikinen liike...
     
  16. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    Viiksi Wahlroos muutti ruotsiin että perikunta säästää ~100k€ veromenoja. W saa halvemmalla _ja_ nauttii. Persujen ja demarien kannanotot edustavat mielestäni kommunismia joissa W tekee väärin nauttiessaan työnsä tuloksista. Oodeetä politisoimatta luulen että suuri osa kirjoittajista komppaa persuja, touhussa on ideologinen ristiriita.

    Jos fyrkat ei riitä harrasteisiin olosuhteiden muuttuessa niin voivoi, oman talouden mittakaava ja haaveet on väärin laskettu. Kello ja kalenteri käy, jokaisella taviksella ei ole varaa elää intohimojen mukaan ja harrasteauto ei ole ikuinen nautintaoikeus. Ekat Priukset ja muut töpselikotterot alkaa olla romutuskunnossa, viisas pussihousu varautuu ajoissa niiden taltiointiin. 2035 heinäkuussa on nastaa elvistellä vanhan lain mukaisella patterivehkeellä joka kulkee yli sallitun 60km/h.

    Muutoksen vastarinta on viisasta, se pakottaa osapuolet tutkimaan väitetyn kehityksen perusteluita. Maailma ei liiku jos kehitystä ei kyseenalaista mutta joskus voi tulla pataan, molemmilla puolilla. Monessa harrasteessa, vaikkapa krossissa, kartingissa sekä ammunta- ja ilmailulajeissa on jo totuttu vähentämään ääntä, päästöjä sekä pelitonttien käyttöaikoja. Samat skenet itkee nuorten harrastajien puutetta lajien jatkumiseksi. Junnut on onneksi viisaita eivätkä lähde puskemaan yhteiskuntaa vastaan vain vanhojen pierujen tapojen säilyttämiseksi, syitä ja hyviä kiksejä saa helpommin muista touhuista. Onnen, ilon ja onnistumisen tunteet lienevät jokaisen harrastuksen päämäärä.

    Koko viesti on OT mutta näyttää sopivan foorumin tapakulttuuriin.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Suomessa pyritään kommunismiin kurjuuden kautta kun pitäisi pyrkiä hyvin voinnin kautta.

    Nykyinen suunta johon valtaosa on tyytyväsiä on, et kellään ei ole mitään ja siitä mitä toisella on ollaan kateellisia kuin pyrittäisiin siihen et mulla on enemmän kuin tuolla jolloin ostovoima lisääntyisi ja kaikki muu sen ohella.
    Tässä kohtaa sitten valtio pistää kapuloita rattaisiin veroilla ja rajoitteilla.

    Jos saisin päättää yrittämistä pitäisi tukea vaikka 2 vuoden verovapaudella kaikille alkaville yrityksille. Sit kiljutaan verojen vähenemisestä, mut paljonko veroja häviää siinä jos joku työtön tai pikkupalkkainen duunari vaikka perustaa auton fixaus ky;n tai mirkku perustaa kampaamon?
    Sama paperi homma on kuin nytkin eli ei se mirkku tai markku saa perustettua kampaamoa 2 vuoden välein hamaan tulevaisuuteen.
     
  18. Nikolas Ojala

    Nikolas Ojala 1st gear

    Kommunismiin ei pitäisi pyrkiä mitään kautta. Se nyt vaan on väärä tavoite ja suuntaus.
     
  19. JS78

    JS78 3rd gear

    Viiksi Wahlroos muutti ruotsiin että perikunta säästää ~100k€ veromenoja.
    [/quote]

    Se säästö oli/on kyllä luokkaa 100 miljoonaa...
     
  20. Nikolas Ojala

    Nikolas Ojala 1st gear

    Kyllä Nallen asemassa moni muukin tekisi saman ratkaisun samoilla perusteilla. Se nyt on vaan tyhmää maksaa liikaa. Eikä tarvitse olla yhtä ökyrikas, jotta sama ratkaisu alkaa taskulaskimella näyttää kovin houkuttelevalta. Veropakolaisia on Nallen lisäksi muitakin, tosin ei yhtä huomattavia.
     

Kerro tästä muillekin!