1965 Mercury lämpömittari ei pelaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Helkkari, 11.4.2014.

  1. Helkkari

    Helkkari 1st gear

    Elikkäs jäähynesteen lämpömittari ei pelaa. Anturin olen vaihtanut ja kaikki muut mittarit pelaa eli se jännitteentasaaja(?) tai anturi se ei kait ole.
    Jotain tapaa kokeilla että onko itse mittari kuollut? Piuhoja en ole vielä kattonut että onko poikki ku auto kuitenkin suht useasti käytössä.
     
  2. lincci

    lincci Gearhead

    Kokeileppa laittaa anturille menevä johto maihin, jos mittari menee täysin tappiin eli kuumalle niin sitten on anturissa edelleen vika, tai anturi on väärä. Jos ei mittari reagoi niin mittari ei saa virtaa,johtovika siinä mittarin toisessa johdossa tai sitten mittari on sökö. Koestus lampulla saa testattua tuleeko virta siihen mittarin toiseen johtoon.

    Virta pitää tietty olla päälle laitettuna virtalukosta ensin...
     
  3. Helkkari

    Helkkari 1st gear

    Kokeilin laittaa piuhan maihin ja mittari kyllä liikahti mutta ei tappiin, olis ehkä mennyt jos olisin pitänyt pitempään mutta luin jostain että jos pitää liian kauan niin mittari voi kärsiä.
    Anturi ulkoisesti identtinen vanhan kanssa. Pitäiskö kierteisiin laittaa jotain sähköä johtavaa tiivistettä vai olenko nyt ihan hakoteillä?
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Anturi tai sen liittimessä vikaa.

    Ei pitäisi tarvita mitään väliin, kunhan imusarja maadoittuu.

    Eli mistä koiti maattaa sen anturin johdon? Koita vielä siihen anturin reikään sitä, tai anturin runkoon.
     
  5. Helkkari

    Helkkari 1st gear

    Kokeilin ilmastoinnin kompuraan. Huomenna kokeilemaan muualta.
     
  6. Helkkari

    Helkkari 1st gear

    Mittaria en nyt vielä ole saanut fixattua. Nyt kuitenkin kävi silleen että kun vääntää virrat päälle niin hyppää suoraan ihan tappiin ja jää sinne. Eli olisko jossain piuha paskana ja ottaa maahan vai mikä vois olla? Ennen tätä niin mittari ei ollut ihan kuollut vaan kyllä liikkui joskus pikkasen.
     
  7. Helkkari

    Helkkari 1st gear

    Oli näköjään väärä anturi. Kaikki listat tyrkyttivät anturia lämpövalolle mutta ei mittarille. Nyt joku 65 mussen anturi ja taas pelaa.
     

Kerro tästä muillekin!