Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    ^No joo, hieman provosoin.
    Mutta jos ajatellaan, että Suomessa on rekisteröitynä yli 3,5 miljoonaa autoa,
    niin ei voi kuin ihmetellä kuinka vaikeaa on saada 50 000 nimeä näin oleellisen asian taakse.
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Jos perus-Avensis halpenee 2-3000€, niin sen vuoksi kannattaa luopua paljosta! Varsinkin vapaudesta... :odroll:
     
  3. Nikolas Ojala

    Nikolas Ojala 1st gear

    Ihmiset hakkaavat jotain adressit.com näperryksiä luullen että ne olisivat jotain.

    Laki sentään tuntee kansalaisaloitteen. Riittävästi allekirjoituksia saanut aloite menee tavalla tai toisella eduskunnan käsiteltäväksi. Mihin aloitetta siellä käytetään, on tietysti asia erikseen. :wc:

    Mutta siis: joku adressi ei saa välttämättä minkäänlaista käsittelyä. Se on pelkkää ilmaa. :odroll:
     
  4. Karck

    Karck 3rd gear

    Luulen että ihmiset on niin laiskoja että ei vaan viitti ottaa kantaa asioihin ja odottavat ihmettä.

    Mutta tää kannattais levittää nyt johonki nuorten somemediaan, varsinki tuuninki ja pimppi ralli piireihin. Sitte tulee ääniä. Vanhukset taas ei osaa käyttää nettiä niin niiden äänet jää saamatta...

    Edit: Miksei alan lehdissä ole asiasta yhtään isoa juttua??!!
     
  5. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Kyllä osa porukasta täältäkin on kai myös muiden autofoorumien jäseniä, en tiedä onko niissä sitten minkälainen vastaanotto tälle hommalle mutta yrittäkää saada porukkaa liikkeelle.

    Nyt 26454
     
  6. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Puskekaa ihmeessä tietoa noihin saamenradioihin, jotka tunnette.
    Minä en ole edes naamakirjassa (en perinteisessä poliisin ylläpitämässä, enkä tässä vapaaehtoisessa e-juorukalenterissa)...

    IS:n jutun mukaan rattijuoppoaloite saatiin läpi juuri noilla twiittauksilla ja naamareilla.
     
  7. Karck

    Karck 3rd gear

    Laittasin tätä joka paikkaan linkkinä johon on liitetty muistutus siitä että tällä uudella systeemillä nykyinen veron hinta tulee täyteen jo 6-8k kilometrissä jonka jälkeen verot kasvavat huomattavasti. Ja keskiverto suomalainen kun ajaa sen 16k kilometriä vuodessa. Tulee aika paljon vauhtia. Niin ja kannattaa muistuttaa että sen laitteen asennus tulee olemaan varmaan 250€+. Ja mites tämmöne säteily vaikuttaa lapsiin auton kyydissä, laite tyhjää akkua, häiritsee puhelimen ja radion verkkoa. Jne jne jne.
     
  8. Kruiseri

    Kruiseri 3rd gear

    Korsi kannettu kekoon....
     
  9. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Ei tule kyllä kesää nyt tätä vauhtia. Olisi aikanaan piisannut tämmöinenkin tahti mutta ei enää...

    Nyt 27142
     
  10. kippo761

    kippo761 3rd gear

    En tiedä oliko tästä jo jossain ketjussa juttua, mutta Autoliitoltahan pyydettiin ja saatiin virallinen lausunto tästä aiheesta. Vaikka kyseistä liittoa aina välillä pidetään "paperitiikerinä" (osin syystäkin), niin kyllä tuolla ihan valideja pointteja idean vastustamiseen on löydetty:

    http://www.autoliitto.fi/?x1538179=9097748
     
  11. FuzzyDice

    FuzzyDice Gearhead

    Hyvä kirjoitus Autoliitolta, varsinkin huomio siitä että raportti pitää lähtökohtaisesti kaikkea liikennettä turhana, jota voi vapaasti rokottaa. Soisi myös median suhtautuvan kriittisesti väittämään siitä, että verotaakka pysyy keskimäärin samana, vaikka suunnitelluista maksuista näkee heti että nykyiset veromäärät tulevat täyteen varsin pienillä kilometreillä. Puhumattakaan siitä, että vanhoilla autoilla ajavat näkevät vain veroista korotukset, mutta eivät lainkaan niitä helpotuksia.
     
  12. Pora

    Pora 1st gear

    Eipä enää Sanna Lauslahti vastannut eses tekstariin kun ehdotin hankkeen hautaamista nyt kun liikenneministerin paikka on kokoomuksella :(

    Jos/Kun tämä aloite ei mene läpi, niin uutta vain kehiin ja paremmin organisoituna. Ongelmana oli se, että aloitteen tekijä ei halunnut tulla julkisuuteen ja kuvitteli että homma menisi omalla painollaan. Ei se niin mene :( Edes paperiversion kerääminen ei ollut kruksattu mahdolliseksi, ja siten moni koki asian olevan hyvin hankalaa sähläämistä pankkitunnuksilla.

    Seuraavalla kerralla pitää toimia siten että kerätään facessa, sähköpostilistalla, twitterillä jne. "ennakko"ääniä ja avataan aloite ja kerätään vielä kovemmalla intensiteetillä nimiä.

    Pieni valopilkku voisi olla se, että joku mainostaisi ACS:ssä banderollilla kansalaisaloitetta.

    Antakaa autoliitolle vielä muutkin palautetta että lähettäisivät jäsenilleen sähköpostia aukiolevasta kansalaisaloitteesta. Kokoomukselle voisitte myös antaa palautetta. Onhan vaalitkin tulossa. Eurovaalit vielä nopeammin. Kysykää eurovaaliehdokkailta heidän kantaa asiaan.
     
  13. HCkivi&pyöritys

    HCkivi&pyöritys 1st gear

    Eniten on huolestuttanut itse harrastajien lepsuus asiassa.Muutamalla foorumilla on ollut jopa melkein pro-ollila meininkiä.Autoharrastajien foorumeilla,mitä helvettiä??!
     
  14. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Suomalaista lohduttaa se, että "joutuupa se saatanan naapurikin maksamaan työmatkoistaan entistä suurempaa veroa." Sen tunteen rinnalla ei oman yksityisyyden menettäminen ole mitään...
     
  15. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Enemmän rummutusta ja isommat rummut.Nyt tuli taas muutamaan päivään pari tuhatta ääntä.27 399

    Jos tämä ei nyt mene jatkoon niin uutta(paremmin organisoitua) kehiin...tässähän ongelmana osittain on varmaan ollu just se et ei oo voinu paperille antaa ääntä ja aloittaja ei oo suostunu julkisuuteen.Muutenhan ois varmaan saanu tv-aikaakin :odroll:
     
  16. ohc205

    ohc205 1st gear

    27 572 ääntä jo. Lisää vaan.
     
  17. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Olen laittanut kanssa pariinkin kertaan jo mutta kun ei kiinosta porukkaa niin minkäs teet...
     
  18. Pora

    Pora 1st gear

    LVM kyselee liikenteen ja viestintä 2020.
    http://fi.opasnet.org/fi/Liikenne_ja_vi ... messa_2020

    Nyt kaivataan wirallisia kommentteja! Nyt kaikki jakamaan tietoa ja kieltämään kyttäksen!

    Kommentointi vaatii tunnuksen tekemistä mutta ei vaadi nimeä tai sp-osoitetta. Asia siis löytyy kohdasta "Teema III" ja sieltä liikenteen verotus.

    Aikaa kommentointiin kaksi viikkoa hopihopi!
     
  19. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Tämä aloite rupeaa olemaan sitten valmis, tehty ja nurin. Mitäs sitten?
     
  20. TTL88

    TTL88 1st gear

    Itse allekirjoitin jo aikoja sitten. Päivä pari sitten pyöri iltasanomien sivuilla jälleen kerran uutinen siitä, että kansalaisaloite on kaatumassa. Olipa siellä useampiakin kyselijöitä missä voi allekirjoittaa, mutta kuten useasti ennenkin, aina kun olen yrittänyt asiallisesti linkkiä laittaa niin eipä ole kommenttini näkyviin tullut. Tämä on sitä Pohjois-Korealaista opittua sensuuria tämä...
     

Kerro tästä muillekin!