slicksien paineet??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja plymouth 71, 12.6.2014.

  1. plymouth 71

    plymouth 71 1st gear

    eli kyseessä on rataslicksit 17" 205/50 tarkoitus on ajaa vaan varttimailia,siis jos vaan säät nyt lauantaina sallii,niin minkä verran noihin pitäisi laittaa painetta?
     
  2. plymouth 71

    plymouth 71 1st gear

    ai ketkään käytä slicksei :lol:
     
  3. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Sanoisin et vedä normipaineilla. On sen verran matalaprofiiliset.. Se taas mikä on sopiva paine riippuu autosta tai tarkemmin sen painosta.
     
  4. Antti.K

    Antti.K Gearhead

    Aja varovasti !
    Meillä Chevelle pyörähti 200m kohdalla aikoinaan Porissa vastaavassa rengaskokeilussa.

    t,Antti
     
  5. fmila

    fmila Gearhead

    Omat kokemukset aikanaan rataslikseistä myös huonoja. Runko on niin jäykkä, ettei se jousta yhtään (niin kuin radalla ei pidäkään) vaikka laskis paineita kuinka alas vaan. Parhaiten (silti huonosti!) sain pitämään omani kun oli riittävän kova paine, että koko kulutuspinta ottaa kunnolla jälkeä asfalttiin sutiessaan. Silloin oli paineita jo yli 2 baria ja renkaan runko aivan jäykkä! Niitä ei saanut kunnolla lämpimiksi, vaikka kuinka burnas. Savua kyllä tuli, mutta semmoisen renkaan ominaisuudet ei vaan toiminut niin kuin drag-sliksi. Vakio sbc sai vielä kakkosella pidon irti kaasu pohjassa manuaalilla vaihdettaessa, jos asfaltti oli kylmää (alle 20C). Kannattaa eka harjoitella varoen, ettei käy niin kuin kaima tossa edellä varoitteli. Toki onhan nuokin aikojen saatossa muuttuneet ja niissäkin erilaisia seoksia, jotka voi sopivissa olosuhteissa toimiakin paremmin kuin tav. katurengas...ehkä?

    t.AM
     
  6. plymouth 71

    plymouth 71 1st gear

    ok kiitoksia. auto on 1500kg ja renkaat saan lainaan kaverilta. tällä hetkellä niisä on 2.5 bar ja idea jos noilla sais yhtään enemmän pitoa kuin normirenkailla,kun tunnetusti tuo hyvinkään rata on niin pirun liukas. oikeita drag renkaita ei ole rahaa ostaa,eikä tuolla jaolla nyt parempiakaan lainaksi saanut,niin noilla mennään =)
     

Kerro tästä muillekin!