Chevy Van Beauville millaiset takapenkit ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Kosusenpertti, 21.6.2014.

  1. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Morjes!

    Auto on Chevrolet Chevy Van Beauville -82

    Myynnnissä olevissa tuollaisissa on yleensä kerrottu, että takana saa olla pehmeät penkit ja usein siellä toimiikin penkkeinä näköjään ihan perus kotisoffa. Mutta nyt kysynkin, että millaiset penkit tuollaisessa kuuluu/saa olla? Rekisteriotteessa on merkintä 6-henkilön tilapäistä kuljetusta varten olevista penkeistä, mutta millä perusteella ne nyt tässä Beauvillessä pehmeät muka saa olla ? :eek:
     
  2. Hai

    Hai Double Gearhead

    Ihan eka kysymys on, että mihin ajoneuvoluokkaan tämä kyseinen Beauville on rekisteröity?
    Onko 20:nen vai 30:nen alusta? 5 vai 8 pyöränmutteria?
    Beauville nimi on tehtaan "bussimallin" nimi ja se ei sinäänsä takaa mitään, koska auto on Suomaan tuotaessa vero ym. syistä sovitettu johonkin luokkaan. Karuimmillaan 1+1 pakuksi.
    Jos kyseessä on 30:llä alustalla oleva kuorkki, niin sitten pitäisi olla mahdollista saada pehmeitä penkkejä. Pakuun pehmeitä saa käytännössä maksimissaan etupenkki riviin 1+2. Joskus katsastus on ollut tarkka, kun vanin keskipenkki ei ole "linjassa" -> ei onnistu.
    Pakun tilapäiset menee sen 50mm säännön mukaan ja takautuvasti mahdottomia.
     
  3. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Todennäköisesti on kuorma-auto jolloin saa olla pehmeät penkit.
     
  4. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Tämä on ihan pakuksi rekisteröity G20. Ja tosiaan tuossa nyt askarruttaa tuo sisustan takaisin rakentaminen kun tässä yksilössä on revitty kaikki pois ja laitettu vaan soffa taakke. Ja niinkuin kirjoitin rekisteröity 2+6 ja nyt pitäis selvittää minkälaiset jakkarat sinne saa laittaa. Tavallinen 2+3 vani on tuttu noiden penkkienkin osalta, mutta niissähän onkin aina kovat penkit, eikä kukaan yritäkkään myydä niitä "pehmeillä penkeillä" toisin niinkuin nässä Beauville mallisissa näkyy olevan. Googlesta löytyi aika vähän tietoa tuosta ¨ja ne mitä löytyi oli ihan kyllä pehmeillä penkeillä tai jollain u-sohvalla toteutettu. Tuo väliaikaista kuljetusta varten termi osoittaisi kyllä sen kuuluvan kovapenkki luokkaan, mutta onko joku nähnhy kovia penkkejä kahdessa rivissä :lol:
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jossain vanhemmissa olleet kovat penkit takakyljissä. Ihan kuin laatikot ois vaan ollu ja selkänojaja toimi kylki.
     
  6. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Eli todennäköistä on se, että tämä tulee toteuttaa kovilla penkeillä puhuivat myyjät mitä tahansa. Väliseinäähän tässä ei voi käyttää joten saahan ainakin tilavan kopin.
     
  7. Hai

    Hai Double Gearhead

    Joo, koska on paku ja otteella on tilapäisiä penkkejä, niin kovina /50mm rakenne paksuudella (sis. verhoilun, pehmusteen ja rakenteen)on ne tehtävä.
    Väliseinä on taas pakko tehdä, koska pakussa matkustamo ja tavaratila on erotettava. (tai ainakin takavuosina se oli niin)
    Vähän tapauskohtaista oli, pitikö väliseinä/laipio olla kattoon asti.
    Kuorkissa olisi saanut tilapäisiä istumapaikkoja tavaratilan puolelle.
     
  8. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Olen kyllä nähnyt väliseinättömiä pakuja jossa väliaikaispenkit olivat seinillä.Joo,ja tosiaan penkin paksuus max 50mm+pitää olla alaosa ylösnostettava (näin ainakin täälläpäin oli 90-luvun alussa) :D
    Ja täälläpäin ei piilofarmeihin vaadittu väliseinääkään,vaneista ei tietoa.
     
  9. paja1

    paja1 Double Gearhead

    mulle on annettu ymmärtää viranomaisten toimesta että kaikki etupenkeistä taaksepäin on tavaratilaa oli seinää tai ei. ja joissain vaneissa mulla on ollu seinä mainittuna otteessa ja väliseinän ikkunan kokokin on mainittu. 2+3 pakuun laitoin u-soffan 50mm pehmusteella ihan taakse eikä se haitannut katsastusmiestä.

    löyty kuvakin:
    http://aijaa.com/pOUMU0
     
  10. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Ton väliseinän kanssa oli vähän sekoilua tossa vuosien varrella ja välillä piti olla jopa otteessa merkintä ja välillä ei. Kysyin inssiltä joskus tota 2+3 Vanin väliseinän siirtoa taaksepäin tai poistamista ja loppuksi totesi, että voi siirtää tai poistaa, sillä otteessa lukee "tavaratilassa istuimet". Joten tilavuuksien mittailu jäi tekemättä kun penkit muutenkin ovat taravaratilassa. Mutta tässä 2+6 versiossa tarkoitin tolla väliseinä huomautuksella sitä, että tollasta paikkaamäärää ei ihan väliseinään rakenneta ja taas pitkittäin rakennetut vie niin paljon tilaa, että väliseinä menis taka oviin kiinni. :lol:
     
  11. Qjet

    Qjet 1st gear

    Väliseinästä on ollut monta tulkintaa, yksi "parhaimmista" : lankkupenkki haluttu mahdollisimman taakse, jolloin selkänoja kiinnitetty takaovien tolppiin. Vielä piti olla väliseinä...lankkupenkin takana...
     
  12. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Hieno :D
     

Kerro tästä muillekin!