Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

  1. 1320

    1320 Gearhead

    Taisin minäkin linkittää joskus jonkun kuvakansion, olisko ollut Alastaron Big Chevy Weekend. Ne kuvat ei kumminkaan olleet mitään huippulaatua, mutta nyt alkaa toi kuva kuvasta "skannaaminen" onnistumaan vähän paremmin, niin ajattelin digitalisoida faijan kaikki vanhat kuvat tuonne Fotkin puolelle.

    Ei noita kuvia näköjään hirveästi ole, eli taitaa olla niin että harvemmin on ollut kamera tapahtumissa mukana. No joka tapauksessa aloitin '89 vuoden Ruotsin reissulta, jolloin seurue vieraili Power Meetissä, Köpiksessä ja Mantorpin kisoissa.

    Power Big Meet '89
    Mantorp '89

    Ja kuvien alla on joissakin tapauksissa jotain juttua kuvatusta kohteesta, mutta jos jollain on jotain mielenkiintoista (nippeli)tietoa kuvissa näkyvistä laitteista, niin saa kertoa. Lisäilen niitä sitten tuonne kuvien alle.

    Lisää tulee kunhan kerkeän noita taas "skannailemaan".

    Samalla aloin lukemaan ketjua taas alusta. Nyt olen noin sivulla 70 ja täytyy sanoa, että näitä on hauska katsella. Nuoremman polven harrastajana en ole tuolloin ollut näkemässä sitä meininkiä, mutta hauskinta on se, kun löytää vanhoista kuvista jonkun auton, jonka muistaa nähneensä viimeisten muutamien vuosien aikana jossain tapahtumissa.

    Joku, en muista kuka, kyseli jossain 50 sivun kohdalla Espoon Maxin pihalta kuvia. Niitäkin löytyi muutamia. :D

    Keep These Comin'!
     
  2. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Kulttuuriteko.

    Mainiota.

    Hophop!

    Muutaman kerran erehtynyt tekemään samoin. Ei ihan tunti tai kaksi riitä.
     
  3. 1320

    1320 Gearhead

    Joo kyllähän näitä on kiva katsella, harmi vaan että monet vanhemmat kuvat ovat kadonneet näkyviltä. Etenkin harmittaa vanhojen kisakuvien '80 luvun lopulta ja '90 luvun alusta katoaminen, ainakin "Superbird" oli niitä laittanut paljon, mutta ovat kaikki pimeenä. Kun olisi kiva nähdä vanhoja kuvia tuosta meidän nykyisestä kilpurista, eli siis siitä '74 Stock Chevellestä.

    Mutta nyt on seuraava setti kuvia kamerassa, pitää illalla laittaa ne tännekin esille. Jossain 100 sivun kohdilla taisi olla yleinen mielipide se, että kuvat vaan suoraan kuvina tähän ketjuun. Jos nykyisinkään ei katota pahasti kieroon jos noin tekee, niin taidampa itsekin siirtyä tuohon tapaan.


    Sitten ihan toinen juttu, eli pitää kysellä taas kuvia tai tietoa eräästä härvelistä, joka kolahti kovasti. Näin nuoremman polven harrastajana ei tää mikään hirveen vanha juttu ole, eikä mulla ole kovin tarkkaa tietoa milloin tää tapahtuikaan. Kumminkin joskus '90 luvun lopulla tai ihan 2000 luvun alussa Vantaa Cruisingissa joku kävi vihreällä Volvo Amazonilla, joka muistaakseni oli vielä chopattu. Koneena oli luultavasti Roverin V8. Ihan varma en ole koneesta, mutta V8 se oli joka tapauksessa.
    Amazon lähti sitten komeasti sladissa pois Heurekalta ja tuon mä muistan edelleen tarkasti, varmaan V8 murinoiden takia. Niin pystyiskö kukaan tunnistamaan laitetta ja jos jollakin olisi kuvia tai muita muistoja/tarinoita kyseisestä Volvosta, niin kuulisin mielelläni.
     
  4. Raider Japa

    Raider Japa Gearhead

    Vanhoja pahvikuvia on ennen ja jälkeen Shell kuvan oton.
     
  5. Raider Japa

    Raider Japa Gearhead

    Joko onnistuin saamaan kuvan mukaan edelliseen viestiin. :oops:
     
  6. Raider Japa

    Raider Japa Gearhead

    En onnistunut. Kuva on sivulla 533 Shellin pihalta. :mad:
     
  7. 12345678910

    12345678910 Gearhead

    Tollanen chopattu Ama on kaverilla, se oli viime vuonna Paimelan Paronillakin myynnissä.
     
  8. palontie

    palontie Double Gearhead

     
  9. 1320

    1320 Gearhead

    Hienoa, jos tuo Amazon on vielä hengissä! Jostakin vihreästä Amazonista olikin tässä ketjussa kuva, jossain tuolla sivun 170 paikkeilla. Rekkari oli NME-36 ja turkoosista Chopatusta laitteesta on kyse. Mahtaako olla peräti sama auto vai eri?

    Tässä niitä lupaamiani kuvia lisää. Kiusaan teitä nyt ulkomaiden kuvilla ennen kun alan "skannaamaan" noita kotimaisia (Parhaat vikana :rotfl: !). Nyt tulee siis materiaalia Pomonan Swap Meetistä vuodelta '90, jossa faija kävi muutaman kaverinsa kanssa. Toki samalla reissulla seurue kävi myös muissa tapahtumissa, kuten esimerkiksi Winston Finals, Bakersfieldin Nostalgiakisat ja SEMA Show. Niistä tulee kuvia myöhemmin.

    Näistä autoista ei ole paljoa sanottavaa, kun ovat vaikuttaneet ihan eripuolella maapalloa. Mutta tässä niitä kuvia:

    [​IMG]
    [​IMG]
    Tää keltainen on mun mielestä pirun hieno Rodi.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Pistetään loput vaikka huomenna, ettei tukita koko ketjua liian pitkällä postauksella. :wink:

    EDIT: Bongasin muuten tästä ketjusta aikaisemmin kuvan '67 Super Gas Valiantista. Tämä auto siis:
    [​IMG]

    Onko kellään tietoa auton nykykunnosta tai vaiheista? Voisko tää 2009 SPET-lisenssiä ajellut värkki olla sama auto? http://kuvia.1g.fi/kuvat/Tapahtumat+2009/FHRA/DefaFinals/MOP_7143.jpg
     
    cdv70 tykkää tästä.
  10. 383

    383 Gearhead

    Valiant on vm 68 autot on samat molemissa kuvissa. nim kinde voisi kertoa lisää
     
  11. palontie

    palontie Double Gearhead

    miten tonne sivun 170 paikkeille pääsisi nopeiten?ei jaksaisi ruveta kahlaamaan sivuja yksitellen taaksepäin.
     
  12. SQ

    SQ Gearhead

    En tiiä onko tuohon jotain fiksumpaakin tapaa, mutta tuossa osoiterivillä se viimenen numero kertoo ymmärtääkseni mistä viestistä kys. sivu alkaa esim. tämä sivu " ...&start=8085 ", siitä olen pitkissä ketjuissa itse laskenu missä suurinpiirtein vois olla haluttu sivu ja kokeilemalla päässy riittävän lähelle.

    Tää kyseinen Amazoni oli sivulla 172. viewtopic.php?p=1857004#p1857004

    Yksittäisen viestin kohtaan löytyy linkki kirjoittaajan nimimerkin edessä olevasta puhekuplasta
     
  13. C-barge

    C-barge Gearhead

    On sama peli, nimimerkki Kähmy545 vissiin hallinnoi sitä nykyään, hemiä kaiketi on oltu tunkemassa nokille jo jonkun vuoden. Toi tehtiin alunperin Konalassa kimpparpojektina 80-90 luvun vaihteessa mut ei kaiketi varsinaisilla rakentajilla koskaan tullut radalle asti. Seuraavaks se siirtyi nykyisin fyyran johtokunnassakin vaikuttavalle Suokkaan Esalle joka tiimeineen väänsi auton rata ja katukuntoon. Mottina oli moparin pikkulohko ja varsin vireä sellainen. Muuten koppa oli ihan peruskamaa vaikkakin läpikotaisin rakennettu, SS-lehtijousilla jne. Suokas ajoi autolal Super Gasia eikä kaiketi autolla koskaan ajettu "parasta aikaa", muistaakseni kuitenkin joskus vahingossa meni 9.81/22? Suokkaalta auto siirtyi rullaavana Forstenin Harrillejoka muutti auton takaripustukset nelilinkeiks ja siihen tuli jättipallot. Harri ajoi muutaman kauden streettiä ennenku siirty sit oikeisiin kilpa-autoihin superryhmiin, mottina B1-kantista moparin isolohkoa. Tais mennä parhaimmillaan johki 9.5 aikoihin? Seuraavaks sitte tais mennä Kähmylle vai oisko menny Straniuksen kautta?
     
  14. 383

    383 Gearhead


    eikös tossa kuvassa aja nim vinkkeli
     
  15. palontie

    palontie Double Gearhead

    kiitos tiedosta.Toi ylempiei ainakaan ole mun vanha,näyttäis olevan omalla takalasilla,alemmasta ei oikein nää,ikävä kyllä.
     
  16. gremlin

    gremlin Gearhead

    9.41 meni Harrilla parhaimmillaan toi peli.
     
  17. 1320

    1320 Gearhead

    Hienoa että näitä vanhoja kilpureita on vielä hengissä ja onhan niitä radoillakin muutamia. Tuolla meidänkin autolla on ajettu Suomessa ekan kerran vuonna '89.

    Laitetaas loput Pomonan Swapin kuvat tähän. Venähti taas näidenkin laittaminen, kun alustamuutokset ennen Drag Race Weekiä meni taas aika viime tippaan.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Tämä Chevelle taisi olla aito LS6 malli, mutta varmaa muistikuvaa ei kuulemma ole.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Tuossa vielä linkki tuonne Fotkialbumiin, jossa nämä kaikki samat kuvat, joita pistin viime sivulle ja nyt tähän. http://public.fotki.com/NostalgicDrag/vanhoja-valokuvia/pomona-swap-meet-1990/

    Lisää tulee Nitro Nationalsien jälkeen, kun palaudun kotiin.
     
    cdv70 tykkää tästä.
  18. superbird

    superbird Gearhead

  19. tuntematon

    tuntematon 1st gear

  20. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Eikös tämä ahdettu 429 kuluttanut 100 litraa sadalla? :-o
     

Kerro tästä muillekin!